Pidätän kuitenkin oikeuden jorista täällä myös resepteistä, joista pidän. Viimeksi pidin Ruokahommia-blogin Vääräuskoisen herkkutabuleesta, tabboulehista ohralla. (Tykkäsin myös sanasta tabulee, joka muistutti sanaa jubilee, josta en oikein tiennyt, mitä se on, paitsi että nyt tiedän kiitos Hesarin mahtavan tiedetoimittajan Jani Kaaron.)
Vääräuskoisen herkkutabulee liinamaisittain sisälsi aika vähän aineksia:
- 1,5 dl täysjyväohraa, sitä jolla oli lyhyempi keittoaika
- 3 tomaattia
- 2 pientä punasipulia
- aika lailla tuoretta minttua ja persiljaa
Salaisuus oli tietenkin kastikkeessa, johon tuli summittaisin mittasuhtein:
- Sitruunamehua (yhden sitruunan mehu - elän täsmälleen sitruunankokoisilla yksiköillä)
- Oliiviöljyä
- Merisuolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulin kynsi
Sillä välin, kun ohran keittää (ehkäpä suolalla maustetussa vedessä), on hyvä pilkkoa yrtit, tomaatit ja sipulit ja sekoittaa kastike. Kun ohra on kiehunut ja jäähtynyt, kaikki yhdistetään ja syödään.
* Vaikka sen suurempia lopetusjuhlallisuuksia ei varmasti tule, koen pelkästään ruokaan keskittyvän blogin ylläpitämisen sen verran hankalaksi ja kuristavaksi, että Korianterilan henkiinheräämistä odotellessa ei kannattane pidätellä henkeä. Tiedetään, omia ongelmiahan nämä.
Nyt vasta löysin tänne, kun luin sun jäähyväispuheen Korianterista. Ja onneksi löysin, sillä olin ihan suruissani kun luulin, etten pääse lukemaan sun tarinoita mistään. Mahtavaa että sulla on täällä tämmönen blogi!
ReplyDeletekiitos <3 olipa ihana kommentti ja mun yhdeltä lemppariruokabloggaajalta vielä :)
ReplyDelete