14 June, 2012

Mitkä noi on?

Talouden miespuolinen väestö halusi (virnistellen) tietää, että mitkä ne sellaset sukat on, joissa ei ole varvas- tai kantapääosioita. Joogasukat, ilmoitin tosi loukkaantuneena.


Okei. Joo. Joskus talvella ostin törkyhintaisen Suuri Käsityö -lehden kun siinä oli tällaiset joogasukat, jotka koin jotenkin inspiroiviksi. Langaksi valikoitui joku muistaakseni Regian sukkalanka, joka oli ohutta (hyvä) ja valkoista (hyvä) ja ikävää neuloa (ei hyvä). (FYI: Jos jälki ei ole tasaista, vika ei ole minussa vaan langassa.)

No, ne sukat sitten valmistuivat. Selvää on tietysti, etten käytä niitä kotona edes joogatessani* (siinähän tulee hiki), mutta muutenkin ne ovat ihan pöljät. Jos sukassa ei ole sitä kärkiosaa, saati kantapäätä, ne jalassa on turha kuvitella hiipivänsä pois juuri nukahtaneen vauvan luota. Eivät ne muutenkaan olleet niin käytännölliset kuin ajattelin: varpaita paleli. Lopullisesti kiusaantuminen iski kun yritin ottaa niistä kuvaa aikaansaannoksiani esitelläkseni - ura jalkamallina ei ole edessä edes raskausturvotuksen jo aikaa sitten hylkäämillä jaloilla.

Lopputulema projektista: minulla ei ole enää hajuakaan siitä, missä sukat ovat. Lapsi raateli Suuri Käsityö -lehden varmistaen, ettei investoinnille tule muutakaan käyttöä. Viimeisenä silauksena oli se hetki, kun naputtelin Ravelryyn hakusanan "yoga" ja eteen tuli sivukaupalla vastaavia sukkamalleja, ilmaiseksi tietysti, ja tunsin oloni erinomaisen älykkääksi.

* Olen tänä keväänä joogannut kotona. Kolme kertaa. Se on jo harrastus.

6 comments:

 1. Auts! :D

  Ajattelin tänään, että saattaisin viikonloppuna pitkästä aikaa hieman neuloa. Ilmeisesti en kuitenkaan joogasukkia.

  Niinhän sitä sanotaan, että 'three makes a collection', ja sama pätee erinomaisesti myös harrastuksiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En suosittele joogasukkia. Tai jos joogasukkia, niin ota ilmainen ohje Ravelrysta :D

   Neulominen on kyllä ihanaa. Jotenkin rentouttaa. Paitsi hartioita, niissä onkin pysyvä jumi.

   Delete
 2. Mutta mitä varten ovat ohuet sukat, joissa ei ole kärkiosaa tai kantapäätä? Siis sellaiset ehkä 40 denierin paksuiset? Ostin nimittäin sellaiset kerran kaupasta, kun luulin ostavani sukkahousuja. Polven yläpuolelle. Silloinen työkaverini oli kovinkin tietävinään käyttötarkoituksesta jotain, mutta ei koskaan saanut aikaiseksi selittää sitä minulle...

  ReplyDelete
  Replies
  1. !!! En voi kuvitella. Ehkä jotkut kummalliset muotibloggaajakengät vaativat sukkia, jotka jättävät kantapään ja varpaat paljaiksi.

   ...En kyllä tiennyt, että "muotibloggaajat" ovat jo noin iso kohderyhmä.

   Delete
 3. Tuommoiset oli aikanaan oikotie onneen (tai no ei, mutta ainakin ne vähensi riskejä), kun tanssi balettia, eikä jaksanut lämmitellä nilkkojaan kunnolla :)

  T: Pumpkin Jam-Mari

  ReplyDelete
  Replies
  1. Balettivaatteet on muuten jotenkin tosi kivoja, että sikäli en kyllä ihmettele että iskin silmäni balettihenkisiin sukkiin :D

   Mut voi että, miten varmaan kaikki Suomen tanssinopettajat karjuis kauhusta lukiessaan sun oikoteistä :D

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.