27 November, 2012

Hypokondrikon harhautusyritys

Lääkäri soitti eilen, ja sanoi, että välilevyni ovat sittenkin kunnossa - kaikki vaivat johtuvat maailmanlopun niskajumista.

Kiusallista. Opinpahan kirjoittelemaan blogiin ennen diagnoosin vahvistumista. Yritän harhauttaa itseni seuraavilla hyvillä puolilla:
 1. Ongelma ei siis myöskään ole kasvain
 2. En joudu mummojumppaamaan (lääkäri toisaalta kyllä kehoitti ottamaan työfysioterapeuttiin yhteyttä, mutta hän kuitenkin laittaisi minut mummojumppaamaan, joten katsellaan nyt sen kanssa) ja...
 3. Wandaben lääkärin, tuon ylistetyn yksilön, määräys "kolme lasia punaviiniä päivässä" kuulostaa entistäkin perustellummalta.
Neulontaluvanhan myönsin itselleni jo viime viikolla, vaikka jos haluaisi katsoa totuutta silmiin, pitäisi ehkä myöntää, ettei neulonta ehkä ainakaan auta maailmanlopun niskajumiin. Mutta minä, minä olen kokenut totuuden katseen väistelijä.

Teidät yritän harhauttaa tällä kaulahuivilla, jonka sain neulontaluvan palautumisen jälkeen valmiiksi:

Yst. ette katso otsaryppyjä, suttuista meikkiä tai sitä, että tässä kampauksessa on nukuttu yö jos toinenkin.
Olen kyllä saanut muitakin neuletöitä valmiiksi, tai ainakin lähes (pingotus, päättely, aaargh), mutta tällä oli korkea prioriteetti: paleli. Tuubihuivi on minun kriteereilläni myös työ, jota voi tehdä lapsen ollessa hereillä - se ei vaadi liikaa keskittymistä ja virheiden korjailu on helppoa.

Huivista tuli valkoinen, koska äiti on sanonut, että Coco Chanel on sanonut, että naisella tulee olla valkoista lähellä kasvoja. Voi olla. Äiti kyllä tietää. Langan ostin Fiinaneuleesta, en muista merkkiä ja lapsi tuhosi kaikki vyötteet. Myyjä joka tapauksessa suositteli juuri tätä lankaa kaikkiin tarpeisiini. Epäilen, että he ovat vahingossa tilanneet sitä 1000% enemmän kuin aikoivat. Hyvä lanka oli kyllä, ei jupisemista.

Huivin pintaneuleen ohjeen nappasin ensimmäisestä Kotoliving-lehdestä, josta voisin turinoida enemmänkin, mutta en luultavasti kuitenkaan muista, joten pika-arvio seuraa. Lehti oli ihan hauska, joskin ensifiilis oli kevyehkö. Olen iloinen, että Kerän tyypit ovat olleet mukana tekemässä lehteä, koska Anu Harkin neuletyyli on jokseenkin kaukana* omasta monokromaattisesta tyylistäni ja jos koko lehti olisi ollut täynnä yllätyskeräsukkaohjeita, olisi eräs jossain määrin pedantti neuloja luultavasti purskahtanut itkuun. Muotikuvissa näkyi paljon maihareita (jalkine, ei takki), mistä kovasti pidin. Tarkoitus on ollut lukea lehti tarkemmin uudestaan, mutta luultavasti en kuitenkaan muista sitäkään. (Tästä syystä en myöskään tilaa mitään lehtiä: en muista lukea niitä edes vessassa.)

Pintaneule oli ihan mahtava, simppeli mutta ei tylsä. Ei enää ikinä helmineuletta! BUAHAHAHAA! SIITÄS SAAT, HELMINEULE! Ahem.

* Maa-Andromeda -luokkaa kaukana, osapuilleen. Harkki vaikuttaa kyllä tosi kivalta tyypiltä, en minä sillä. (Törmäsin häneen kerran Kerässä.)

11 comments:

 1. Eikö se ehdottanut hierojaa lainkaan, se lääkäri? Itse olisin tuossa jamassa varannut vähintään kolme peräkkäistä aikaa. :)

  ReplyDelete
 2. Ei - mä luulen, että se katsoi jostain listasta, mitä firma maksaa (hieroja ei, punaviini ei, särkylääkkeet kyllä, fysioterapia joo.)

  Onneks firma maksaa hierontaa noin muuten, varasin sinne ajan. Ehkä tää tulehdustilakin ehtii helpottaa sitä ennen. Sinne pitää tosin ehkä mennä punaviinin kanssa, että jaksaa hierojan juttuja :D

  ReplyDelete
 3. Tosi pahassa jumissa ei kannata mennä hierojalle, sit kun helpottaa niin suosittelen viikottain.
  Jos teillä on Diacor niin voin suositella mahtavaa akupunktiolääkäriä. Firma maksanee paitsi neulat.

  ReplyDelete
 4. Sanoisin, että aika halpamaista johtaa lukijoita harhaan uskottelemalla profiilikuvassaan olevansa blondiini, vaikka on oikeasti tollanen kohtalokas tummaverikkö!

  Eipä mulla muuta kuin että tirsk, tirsk! Ja voiko sille hierojalle sanoa, että otan tässä nyt tirsat, äläpä pälise?

  Venni

  ReplyDelete
 5. Samaa mieltä Vennin kanssa, ajattelin ensin että olit lahjoittanut huivin jollekin onnekkaalle, mutta se taisitkin olla sinä itse tuossa kuvassa :) Mutta koska emme kehotuksesi mukaan oikeasti huomanneet kuin tuon huivin, niin todettakoon että se näyttää oikein kivalta (ja lämpimältä) :)

  ReplyDelete
 6. Ensiksikin jes tuosta, ettei kyseessä ollut pullistuma tai mikään muukaan. Toiseksi, fyssaria kannatan. Kolmanneksi, mahtava huivi! Neljänneksi, meitä on huijattu (siis kuva- en osaa sulatella tätä ristiriitaista tietoa).

  ReplyDelete
 7. Veera, meillä on Pörriäinen, mikä on sääli - kokeilisin mielelläni akupunktiota. Ja joo, aika on vasta puolentoista viikon päästä, ehtii toivottavasti pahin jumi laueta!

  Venni, emmää kehtaa sille sellaista sanoa. Mistä sitä tietää, mitä kukin ärsytettynä tekee? Mutta jos otan korvatulpat ja sanon tasaisin väliajoin nghg niin ehkä se ei huomaa mitään?

  RainDrop, kiitos huivikehuista! Se on lämmin ja ihana ja tosi epäkäytännöllisen värinen, tajusin tänään. Joo olen se minä.

  Bleue, olin itsekin iloinen, myönnän! Meinaat siis, ettei fyssari paheksu mua kumoon jos käyn tunnustamassa aiemmat syntini? Ja kiitos, huivista tuli kyllä minustakin kiva.

  Tästä hiusasiasta voisin kirjoittaa ihan erillisen postauksen, mutta voin sanoa, että kuontaloni luonnollinen väri yllätti minutkin, enkä ole nähnyt mitään syytä säästää muitakaan tältä ;)

  ReplyDelete
 8. Varmaan se punaviini jo siis auttoi. Hyvähyvä! Kommentoinkin kuvaasi jo oman blogini puolella (miten niin sekavaa viestintää?), mutta täytyy vielä sanoa, että tosiaan voi näemmä olla incognito ihan kasvokuvalla esiintyen. Profiilikuvasta ja tästä uudesta kuvasta ei saa samaa hahmoa yrittämälläkään. Mä itse kyllä näytän nykyään ihan identtiseltä kuin vuonna -98 Ilosaarirockissa eli mä en voi tota kokeilla.

  PS: Tajusit jälkeenpäin, että kirkkaan valkoinen on epäkäytännöllinen väri? Luulin, että insinöörit haltsaa nää logiikkahommat... Mulla tuo lanka olis kyllä tuhraantunut jo (kaksivuotisessa) työstövaiheessa.

  ReplyDelete
 9. Ihana neulemalli! Meikäkin näperteli sen tuubihuivin loppuun, vähän lyhyt tuli kun lanka loppui (hups) mutta olen täysin vakuuttunut että sen saa jotenkin höyryteltyä piremmäksi.

  ReplyDelete
 10. Sinähän jo aiemmin kerroit, että olet huomannut nykyisin olevasi tumma. Joten heti mä sut tunnistin tuosta kuvasta. ;)
  No ei vaiskaan, näytät kyllä kovin eriltä kuin profiilikuvassa. Molemmissa kuitenkin kauniilta. (Sanoo kateellinen vanha akka.)

  Hyvä, ettei ollut pullistumaa! Vaikka niskajumikin on inha. Auttaiskohan siihen relaksantit särkylääkkeen ohella niin, että pahin vaihe menee ohi? Hieronta saattaa tosiaan aluksi olla vain huonosta. Mä tulin ihan järkyn kipeäksi viime syksynä hierojalla, kun olin kokovartalopuutunut vauvan kanniskelusta ja imetyksestä eikä pääkään enää kääntynyt. Eka hieronta siis vain pahensi asiaa, mutta kävin viime kevääseen asti säännöllisesti hieronnassa ja onneksi ne jumit siitä sitten aukesi.

  Ja toi huivi on makee! Näyttää paksulta langalta, joten ei kaiketi kestänyt kovin kauan väsätä tuota...
  Hitsi, tästä tuli mieleen, että taidan perua mun Novita-lehden tilauksen, koska en nykyisin neulo. Mulla on niin hirveästi niitä vuosikertoja, että sieltä voi kyllä kaivella ohjeita kun into taas iskee.

  ReplyDelete
 11. Toipumisia rutkasti vaan ja kotoliving-lehti oli tosiaan kevyehkö - oikeastaan aikamoinen pettymys. Sellasta kaunista höttöä, en lukisi edes vessassa :DDDDD!

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.