11 March, 2014

Spam, Egg, Spam, Spam, Bacon and Spam

Olette ehkä huomanneet, toivottavasti ette, että menyy on sisältänyt viime viikkojen ajan aika paljon spämmiä.

En ole aivan varma Bloggerin teknisestä ratkaisusta, mutta epäilen, että spämmiviestit välitetään suoraan kaikille, jotka ovat tilanneet jatkokommentit sähköpostilla itselleen - siitäkin huolimatta, ettei Blogger näytä niitä postausten yhteydessä. Mikä on tietenkin erityisen fiksua. (Korjaattehan, jos olen väärässä?)

Nyt, kun sekä kirja- että epämääräisyysblogiini tulvii enemmän spämmiä kuin oikeita kommentteja, on jopa minun enkelimäisen ja legendaarisen kärsivällisyyteni raja tullut vastaan. Itse kestän tilanteen, mutten haluaisi vaivata roskapostitulvalla kaikkia kommentoimaan erehtyneitä.

Väsäsin siis pienen äänestyksen tuohon oikeaan laitaan. Jos viitsitte, kertokaa, mikä esitetyistä vaihtoehdoista on siedettävin: sanavahvistus, kommenttien moderointi vai spam, spam, lovely spam.

Jos jaksatte, kertokaa myös, joudutteko katselemaan spämmiä minun takiani.

25 comments:

 1. Minä tykkään eniten nykytilanteesta, kun en koskaan tilaa jatkokeskusteluita sähköpostiin. Sen sijaan sanavahvistukset ovat välillä aivan käsittämättömiä... Mutta that's just me.

  ReplyDelete
 2. Mulla on Blogger kiitettävästi karsinut spämmin (jota tulee tasaista tahtia vieläkin) niin että menee sinne roskaposti-kansioon eikä pamahda kommenttikenttään suoraan. Satunnaisesti sinne katoaa joku järkeväkin kommentti. En vastusta täysin sanavahvistusta, koska se tapahtuu nykyään numerosarjoilla eikä kryptisillä sanaleikeillä. Kommenttien hyväksyntä on mun mielestä tylsää ja saattaa tyrehdyttää spontaanin keskustelun - sitä tapahtuu täällä!

  ReplyDelete
 3. Äänestän sanavahvistusta, vaikka toistuvasti saankin epäillä olevani robotti. Mä en meinaa millään saada selvää niistä koukeroista, menee aina arvaamiseksi (viimeksi tänään kommentoin johonkin, missä oli kyllä jotain kamalia hieroglyfejä, ei ne kaikki taida vielä olla numerosarjoja?). Useimmiten arvaan kuitenkin oikein. Olen siis älykäs robotti!
  -Anna

  ReplyDelete
 4. Mäkään en tilaa kommentteja sähköpostiini, joten kärsin spämmistä vain omassa blogissani (jonka kommentit tulevat sähköpostiin, vaikka Bloggerin roskapostisuodatin oivallisesti ne blogista poistaakin). Mun ääni siis nykytilanteelle. Moderointia siedän, sanavahvistus saa mut lopettamaan leikin kesken.

  ReplyDelete
 5. Samma här, en tilaa kommentteja muutenkin tulvivaan sähköpostiini, joten en ole kärsinyt täältä tulleesta spämmistä.
  En tiedä, onko mulla joku lukihärö mutta useamman kerran on käynyt niin, etten saa jossain blogissa kommenttia jätettyä, kun en vaan ilmeisesti kertakaikkiaan saa selvää siitä syheröstä, joka pitäisi vahvistukseksi naputtaa. Eli nämä minun harvalukuiset ja epäilemättä korkealentoiset hengentuotteeni todennäköisesti jäisivät sanavahvistuksen myötä saamatta, mitä ei välttämättä voi pitää sen vaihtoehdon huonona puolena :)

  (kommentoin nyt sitten vielä ärsyttävästi ihan ot, että mä niin ymmärrän tuon juoksukateuden vaikka olenkin jo jossain määrin taipunut hyväksymään tilani. mutta kyllä mä vielä joku päivä juoksen - no, hölköttelen, taas edes muutaman kilometrin putkeen!)

  ReplyDelete
 6. Jenni, not just you. Mä en itse myöskään voi sietää sanavahvistuksia, ja niiden käyttö ylipäänsä on musta jotenkin periaatteessa vastenmielistä. Enkä mitään kommenttejakaan tilaile :)

  PeNa, hyvä pointti tuosta keskustelusta. Sehän kyllä kuolee, jos edeltäviä kommentteja ei näe omaansa näpytellessään. Ja kyllä mullakin spämmi menee Bloggerissa sinne, minne pitääkin, mutta tämä kommenttien sähköpostitilaus tässä arveluttaa.

  Anna, ihanaa, ensimmäinen viehättävä ja älykäs robottikommentaattori :D Ei vaan, juuri tuosta syystä vastustan sanavahvistuksia - ne ovat kohta sillä tasolla, että vain robotit voivat päästä niistä läpi. Lisäksi ne tuo koko kommenttiprosessiin 1-n ylimääräistä askelta, ja sellainen harmittaa mua. Mutta jos ei muu auta, pakko kai se on.

  Tilaatko muuten kommentteja sähköpostiisi?

  Saara, meillä on siis samanlainen tilanne. Ja fiilis. En millään haluaisi laittaa sanavahvistusta päälle. (Onneksi tämä ei satunnaisista kyselyistä huolimatta ole mikään demokratia, hahaha!)

  Elina, hyvä tietää. Jos nimittäin enemmistö ei siis tilaa kommentteja, saatan pitää status quon, koska tällöin enemmistöä eivät myöskään spämmibotit hätyytä. Ja kokemuksesi kanssa et todellakaan ole yksin, siinä meinaa verenpaine nousta kun niistä käppyröistä yrittää saada selvää.

  Ehdottomasti se on vaihtoehdon huono puoli!

  Ja saa kommentoida myös ot, ei se ole yhtään ärsyttävää :D Ihanaa vaan, että ymmärrät. Helpottaa tuskaista oloani hieman. Kyllä me molemmat vielä.

  ReplyDelete
 7. Ma valitsin ton sanavahvistusvaihtoehdon, vaikka en voikaan sietaa niita :-) mulla(kaan) ei ole ongelmaa spammin kanssa, koska luen kommentteja vaan taalta, en tilaa niita, mutta periaatteeni estaa aanestamasta spammia, koska se kuulostaa jotenkin epailyttavasti silta etta spammi olisi ok, mita se ei koskaan ole. Mutta paaasia (ollapa ne pisteet tuossa a:n paalla nyt...) ettet lopeta bloggaamista :-)

  ReplyDelete
 8. En tilaa kommentteja mutta olen tosi ärsyyntynyt omista spämmeistäni. Mä saan todella paljon enemmän sitä kuin oikeita kommentteja. Toki ne menee sinne roskapostiin, mutta joka kerta ilahdun turhaan kommentista. Ainakaan mulla se sanavahvistus ei ole auttanut yhtään mitään, joten voisinkin oikeastaan ottaa sen pois päältä, nyt kun tuli puheeksi.

  ReplyDelete
 9. Niin ja tosiaan olen joskus kyllä saanut roskapostia tilattuani kommentit, muistaakseni juuri täältä, taisin sanoakin siitä sulle silloin, mutta sittemmin olen lopettanut tilaamisen, joten siksi väitin etten tilaa kommentteja, koska nykyään en enää tilaa, nih.

  ReplyDelete
 10. RainDrop, tulipas hyvä mieli kommentista :D Ette pääse musta näin vähällä.

  Ja yksi ääni lisää kommenttien tilaamattomuudelle. Huomaan muuten nyt asetelleeni tuon kyselyn sanavalinnat melkoisen huonosti. No, tästähän voisi teoriassa vaikka oppia jotain. Tuskin kuitenkaan :D

  Siina, niin, mullekin käy noin. Paitsi, että nykyään en ilahdu vaan kyynisesti mulkoilen, että taas jotain spämmiä, ja sitten ilahdun jos ei olekaan. Mutta enimmäkseen kyllä on, spämmiä siis.

  Erityisen hyvä myös tietää, että sanavahvistus ei auta, koska se on vahva ääni sitä vastaan. Eikä kukaan edes näytä tilaavan kommentteja. Hm. Ehkä ongelma ei ole niin iso kuin pelkäsin?

  ReplyDelete
 11. No äh, siis piti tuo kommenttini aloittaa niin, että JOS nykytilannetta pitää muuttaa, niin sitten tuo robottitesti mieluummin kuin kommenttien hyväksyntä. En siis tilaa kommentteja, enkä kärsi spämmiongelmasta. Paitsi ettei noin voi sanoa! Spämmi on kauheaa! Mutta tajusit pointin :)
  -Anna

  ReplyDelete
 12. Tajusin! Kyllä! Mahtavaa! Ja hyvä, ettet tilaa. Koska nyt alkaa näyttää siltä, että nykytilannetta ei pidä muuttaa! JIPII!

  ReplyDelete
 13. minulle ei kanssa tulee spämmiä, mutta myöskään minä en tilaa spostiin jatkokeskusteluja :)

  ReplyDelete
 14. Ja niin paljon kuin rakastan sua,blogiasi ja näitä keskusteluita niin en tilaa kommentteja myöskään, eli mä oon kauheen tyytyväinen nykytilanteeseen eikä yhtään peniksen suurennusleikkausta ole mulle tätä kautta tarjottu.

  ReplyDelete
 15. Minä tilaan about kaikkien teidän ylläolevien blogien kaikkien postausten jatkokommentit (koska en jaksa palata postaukseen etsimään vastauksia) ja niin ollen saan myös kaiken teidän spämminne sähköpostiini. Tavallaan vituttaa siis joo, mutta toisaalta ne on nopeasti sieltä sähköpostista deletoitu.

  Tästä tuli vaan mieleen, että minä taisin laittaa sanavahvistuksen omaan blogiini silloin kun spämmiongelma mulla alkoi. Siksikö siis mulle ei enää kommentoida?! (Vai siksi kun en enää postaile...) No niin, it's all about me, kuten aina. Ehkä otan sen kuitenkin kokeeksi pois taas välillä.

  Kommenttien hyväksyntä on kuitenkin ehdottomasti huonoin vaihtoehto, ni!

  ReplyDelete
 16. Otin eilen sanavahvistuksen pois, ja sen jälkeen olen saanut noin 25 roskapostia sähköpostiin. Aiemmin niitä tuli sähköpostiin huomattavasti vähemmän kuin ilmestyi bloggerin roskapostisuodattimeen, en tiedä miksi ja miten, mutta siltä se kuitenkin näyttää. Olkoon nyt noin kuitenkin hetken. Toivottavasti blogger viitsisi tehdä asialle jotain. Koska kuitenkin vain istuvat siellä tyytyväisinä juomassa kahvia ja tuijottelemassa hoidettuja sormenkynsiään. Mänttipäät.
  (nyt kun haukuin heidät näinkin brutaalisti, he nousevat tuoleistaan ja ohjaavat yhdellä kynnenheilautuksella kaiken roskapostivirran minulle)

  ReplyDelete
 17. Tippalilla, hyvä, meillä on selkeä trendi :)

  PeNa :D Hienoa. Minusta et tarvitse sellaista leikkausta ollenkaan, joten on vain oikein, ettei moisista tarjouksista ole sinulle vaivaa! :D

  Täti-ihminen, äääh. Olet valitettavasti yksinäsi sillä puolella nyt. Harmillista. Etenkin siksi, että vaikka mielipiteesi onkin erityisen painava, en silti taida tehdä muutoksia pelkästään sen takia :D

  En kyllä itse ole huomannut, etteikö sulle kommentoitaisi. SEN SIJAAN OLEN HUOMANNUT, ETTET POSTAA.

  Siina, yy, ää, sillä siis oli vaikutusta. Kuinka raivostuttavaa. (Ja minä olen varsin taipuvainen uskomaan, että bloggeristit vain tyytyväisinä ryystävät kahvia kynsiinsä puhallellen, sillä oikeasti, ei voi olla kovin monimutkainen asetus se, että sähköpostinotifikaatiota ei tule, jos kommentti meni suoraan spämmilootaan. Mutta koska bloggeristit ovat kuitenkin osa Googlea, heistä on suotavaa puhua kunnioittavasti, ettei sitten ole teloituskomppanian edessä ensimmäisenä kun Google ottaa maailmanvallan haltuunsa. Kauan eläköön viehättävä Blogger-tiimi ilonamme! Toivottakaamme tervetulleeksi uudet valtiaamme planeetta Googlelta!)

  ReplyDelete
 18. Juu, valehtelin, sähköpostiin tuli 20 spämmiä mutta suodattimessa olikin moninkertaisesti. Eli poistettuani sanavahvistuksen suhde pysyi samana mutta määrä kasvoi. No, mutta onneksi rakas Google varmasti pian huolehtii, että rakkaat, kauniskyntiset bloggerilaiset fiksaavat tämän. Google ikuisesti!

  ReplyDelete
 19. Käsnälleen mitä Täti-ihminen sanoi. Paitsi miinus "tavallaan" ja sanavahvistus blogissa.

  ReplyDelete
 20. Mä en tilaa kommentteja, koska tykkään käydä vilkuilemassa suosikkiblogejani useamman kerran päivässä toiveikkaana. Spämmi ei siis vaivaa minua, ja kommentointi kännykällä onnistuu ihan kelvollisesti myös sanavahvistuksilla. Kommenttien hyväksyntä on minustakin tylsin vaihtoehto.

  Venni

  ReplyDelete
 21. Siina, nyt tuli mieleen se Uspenskin kirja Alas taikavirtaa, jossa lohikäärmeestä pitää puhua kauniisti! Sano, että sullekin tuli! Sano!

  Hippiäinen, ai jai. Olette SILTI vähemmistö. Vaikka vähän mua kyllä itkettää teille satava spämmi.

  Venni, kas, olemme ihan samanlaisia! Luen kommentitkin rakkaimmiltani innoissani. Luulen, etten kännykkäkommentoijienkaan vuoksi kuitenkaan muuta nykytilannetta, sillä haluaisin pitää kynnyksen jutustelulle pienenä.

  ReplyDelete
 22. Hei, en tiedä vaikuttaako tämä äänen antaminen enää tässä vaiheessa, mutta mun ääni menee kuitenkin nykytilanteelle. Minäkään en tilaa kommentteja sähköpostiin, vaan käyn kurkkii suosikkiblogejani usein. Olen siis stalkkeri! Enkä yhtään tykkää sanavahvistuksesta - kommenttien hyväksyntä taas tekee keskustelun mahdottomaksi.

  ReplyDelete
 23. Toki vieläkin voi äänestää - tälleen kommenttikentässä. Ja nykytilanne jäänee pysyväksi! Jee! Niin harva tilaa kommentteja, että en halua tilaajien elämän helpottamiseksi vaikeuttaa kommenttien kirjoittelua.

  Ei se ole stalkkausta, että päivittää sivua kerran minuutissa odottaen vastausta kommenttiinsa, ei ole, minä en ole mikään stalkkeri :D

  ReplyDelete
 24. Haha :D Ei tietenkään, en minäkään. Ollenkaan.

  ReplyDelete
 25. Hyvä, pidetään tästä kiinni kolmannen asteen kuulusteluun ja siitäkin yli!

  ReplyDelete