20 June, 2013

Pääsykoepaita

Keväällä kipaisin ihan nopeasti vain Hämeenlinnassa Wetterhoffilla. Siellä oli muutama vyyhti häkellyttävän oranssia pellavalankaa.

Viisi minuuttia myöhemmin kipitin kaupasta ulos muutama vyyhti kädessäni. Seuraavalla viikolla lähetin äidin ostamaan vähän lisää.

Pellavalangasta tuli simppeli paita, jossa esimerkiksi kaula-aukkoa ei ole muotoiltu mitenkään. Neulonnan apuna oli ohje, mutta koska se oli suunniteltu aivan erilaiselle langalle, päädyin sekä tekemään koetilkun että laskemaan vaadittuja silmukkamääriä.

Oranssin häkellyttävyys ei tule tässä aivan oikeuksiinsa. Livenä väri on vielä paljon hengästyttävämpi.

Ja sitten vain heiluttamaan puikkoja.

Paita oli elämää helpompi - taitoa enemmän oli kysyntää kärsivällisyydelle ja istumalihaksille. Siksi työ oli erinomaisen sopiva pääsykoelukemiston kumppaniksi. (Valitettavasti pääsykokeisiin piti myös laskea, ja laskeminen ja neulominen eivät oikein sovi yhteen, se on myönnettävä. Ettenkö olisi yrittänyt.)

Ainoa tylsyys oli, että neulos hieman kiertää. Tätä olisi ehkä saanut korjattua pingottamalla työ asianmukaisesti, mutten mitenkään jaksanut. Tätä mummo ehkä tarkoittaa lauseellaan "älä pilaa pienellä" - tuo ärsyttävä ja opettavainen lausahdus, josta tietää jo oikaistessaan, että mummo on taas oikeassa. Ja onneksi kierteiset saumat eivät tuossa väljyydessä juuri edes näy.

Paita valmistui pääsykokeiden jälkeen vasta, ja se on edelleen aivan häkellyttävän oranssi, mutta minä rrrrakstan sitä.

Huomatkaa, että 1) en todellakaan osaa poseerata ja 2) valitsin kuvan, jossa näytän idiootilta ihan vain, ettei kellekään tulisi liian paha mieli siitä, että vain minulla on häkellyttävän oranssi parhauspaita.

9 comments:

 1. Siis onko tämä alahuulen purenta sun trademark move? Mä diggaan siitä! :D Paitakin on ultrahieno, jee! MIlloin mennään lenkille??

  ReplyDelete
 2. Ilmeisesti tosiaan on. En ole aivan tyytyväinen, koska munsta näytän ääliöltä, mutta ehkä se on mun trademark ;) Kiitos kauniista sanoista :D

  Lenkille koska vaan juhannuksen jälkeen, jipii! Joko Midnight Run on maksettuna ja kalenterissa?

  ReplyDelete
 3. Hieno! Luin otsikon, ja aattelin, että ei hemmetti, oot kutonut paidan siellä _pääsykokeissa_. Se jo olisi ollut ehtimisen maailmanennätys. ;D

  Näyttää varsin toimivalta konseptilta, tuollaisen saattaisi itsekin jopa saada valmiiksi asti. Yleensä mun paitayritykset on hyytyneet viimeistään hihoihin. (Joskus myös takakappaleen puoleen väliin, hmm.) Voiskohan ton tehdä sillain, että kutois pellavalangasta vaan sen etuosan ja sitten tekisi takakappaleen jostain kankaasta?

  ReplyDelete
 4. Siis mä haluan tollasen paidan! Heti! Saman värisenä mielellään!
  (Ja tuun vakoilee kun te juoksette, voisitteko tulla tähän rannan puolelle hölkkäilee?)

  Hyvää jussia!

  ReplyDelete
 5. Sullahan on mun osote; tietänet, miten toimia.

  Hitusen on epäreilua, että edellistäkään ihanuutta en ole päässyt aloittamaankaan, kun uutta jo pitäisi olla ehtimässä. Tahtoo ja! HETI!

  Juhannuksentoivotteluja täältä myös!

  ReplyDelete
 6. Siis mulla on puolessa lapsuuskuvista tuo sama ilme! Lopuissa hymyilen pinkeästi (koska luulin, ettei hampaat saa näkyä hymyillessä) tai teen jotain muuta kuin poseeraan.

  Paita on mukavan näköinen ja ihanan värinen. :)

  ReplyDelete
 7. VL, pääsykokeissa lanka olisi toki takavarikoitu, sillä sehän saattaisi olla ovela yritys luntata :D

  Toi sun paitaidea kuulostaa ihan MAHTAVALTA! Oikeasti, älyttömän hyvä idea! Etenkin jos osaa ommella. Mä en oo siinä kovin hyvä. Sun pitää nyt ehkä välttämättä toteuttaa tämä.

  PeNa, kas, minähän hölkkäilen siellä rannan puolella aivan alvariinsa. Noin kello iltayhdeksältä ohipuuskuttava huolestuttavan violetti lyhyt nainen, jonka otsahiukset ovat liimaantuneet hiestä otsaan - se olen minä :D

  Ja kiitos paitakehuista! Voin vinkkinä kertoa, että masennuin hieman kun näin Lindexillä melkein samanlaisia, ei tietenkään aivan juuri yhtä hienoja, koska jos olisivat yhtä hienoja, romahtaisin, mutta vastaa kuitenkin paremmin heti-vaatimukseen kuin tämä luomukseni :D

  Myöhäiskiitos juhannustoivotuksista! Toivottavasti omanne oli hyvä - hassuahan se on näin jälkikäteen parhausjuhannusta toivoa, mutta tämä ei estä minua yrittämästä.

  Hippiäinen, mä voin kyllä piirtää sulle ohjeen, mutta ehkä sähköposti olisi etanapostia käytänöllisempi? :D

  Sullekin tiedoksi tuo ylläoleva Lindex-kopio, jos tarve tosiaan on välitön ... Mutta neulomista kyllä suosittelen jos se yhtään kiinnostaa. Se rauhoittaa. Virheeseen nro 1 asti.

  Kiitos juhannustoivotuksista! Toivottavasti se oli teillä ihana ja anteeksi kun vasta nyt vastailen!

  Maija, mä en oikein osaa poseerata, näytän aina jänikseltä ajovaloissa. Ainoa tapa on näköjään tämä alahuulipurenta :D Kaikkien kannalta on parempi, etten edes yritä hymyillä ... mutta mä oon kyllä ihan varma, että sun lapsuuskuvat on supersuloisia!

  Kiitos!

  ReplyDelete
 8. Tosi koleita molemmat, paita ja malli! Mahtava väri.

  ReplyDelete
 9. Kiitos! Aivan näinä vuosisatoina aion uskaltautua tuossa myös töihin :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.