02 December, 2012

Perjantai jälleen

Pingotus ja päättely. Kaksi vaihetta, jotka uhkaavat kaataa vaikka kuinkakin lupaavasti alkaneen neuleprojektin.

Esimerkiksi tämä Friday Again -ohjeella neulottu paita odotti pingotusta ja päättelyä suunnilleen yhtä kauan kuin oli puikoilla, mutta nyt se on valmis:

Kuvan väri ei vastaa aivan paidan väriä, koska joulukuun valo leikin puhelimen valokuvaefektisoftalla.

Niin, tietenkin minunkin piti saada valkoinen paita, kun tyttärelläkin kerran oli. Tämä oli muutamaa kertaluokkaa yksinkertaisempi homma kuin lapsen paita: tuo edessä, sivuilla ja hihoissa oleva feikkisauma (joka ei näy kovin hyvin) oli helppo kuin mikä ja tosi kiva, voisi käyttää esim. lapasiinkin.* Ainoa haasteellinen osuus oli alussa: lyhennetyt rivit, joilla kaula-aukko muotoiltiin, olivat allekirjoittaneelle uutta, mutta sujuivat ihan mainiosti kun stressaamisen sijaan seurasi ohjetta.

Erityistä plussaa tietenkin siitä, että koko homma neulottiin yhtenä kappaleena ylhäältä alas, eikä koko paidassa tarvinnut ommella ainoatakaan ihan oikeaa saumaa.

Lanka oli BC Garnin Sarah Tweed, jonka pelkäsin aluksi olevan liian rustiikkista - reippaana tyttönä tilasin langan tietenkin netistä näkemättä sitä etukäteen. Tovin neulottuani päätin langan olevan pikemminkin sopivasti grunge kuin tippaakaan rustiikkinen, mikä oli hyvä päätös, sillä maalaisromanttinen on minun näkökulmastani jotain, mitä tapahtuu muille ihmisille.**

Koska paita on päätökseni mukaisesti sopivasti grunge, aion henkeni uhallakin yhdistää sen ensi viikolla maihareihin, noihin kengistä liukkaimpiin. (Säästän teidät tällä kertaa kuvalta, josta käy ilmi polvessani olevan mustelman laajuus ja väri, mutta ensi kerran osalta en lupaa mitään.

PS. Ne, jotka haluavat tehdä samanlaisen eri ässän huivin kuin minä, voivat hakea pintaneuleen ohjeen Kerän blogista. Havaintoja: 1) "1 o kiertäen" tarkoittaa sitä, että silmukka neulotaan oikein takareunasta. 2) Olennaista on, että silmukkamäärä EI ole neljällä jaollinen: käytin itse ohuempaa lankaa kuin ohjeessa kehoitettiin ja silmukoita oli 58. 3) Tein myös huivista pidemmän, joten se ei ole ihan puhdas tuubi vaan pikemminkin sellainen kaksi kertaa kaulan ympärille kiepautettava kasihuivi, jonka vastedes tunnemme nimellä möbiushuivi, koska se kuulostaa epämääräisen matemaattiselta. Ehkä jopa topologiselta.

* Miksi muistan tämän vasta nyt, kun toinen lapanen on jo neulottu? Argh.
** Mahdollisesti heidän onnekseen. 

5 comments:

 1. Hieno neule! Ja hauskoja noi feikkisaumat.
  Ethän sinä ole yhtään sellainen, jolta neuleet jäisi kesken! Lyhyessä ajassa jo useampi postattu valmis neule. Hyvä hyvä. :)

  ReplyDelete
 2. Onpas taas kaunis :)! Kauan meni tehdessä?

  ReplyDelete
 3. Leopardikuningatar, kiitos! Mä oon vähän skarpannut tässä keskenjäämisasiassa, koska muuten teen vain keskeneräisiä neuleita. Periaatteena on, että uutta ei aloiteta ennen kuin ... mutta siitä livetään eri syistä. On lapsen-ollessa-hereillä -neuleita, ja näin joulun alla miehen-ollessa-hereillä -neuleita ja muita lahjaneuleita, ja sitten varjele hengelläsi -neuleita, joita ei lapselle edes näytetä :D Jokaista sorttia saa olla yksi kesken.

  Bleue, kiitos sinnekin! Ravelry sanoo, että olisin aloittanut tämän lokakuun puolivälissä - mutta se odotti päättelyä ainakin kolme viikkoa. Sanoisin, että kuukauden verran suurinpiirtein tunti illassa, mutta ei joka ilta, ja josku enemmän :D Ota tuosta nyt selvää.

  ReplyDelete
 4. Hei arvaa, mä näin viikonloppuna unta jossa menin kampaajalle ja se kampaaja olit sinä! Vähän taisin miettiä että kehtaanko tulla sun asiakkaaksi mutta kehtasin! Niin pitkään ei uni valitettavasti jatkunut, että olisin nähnyt lopputuloksen.

  Ja onpa taas hieno neule! Noi neulontaohjeetkin kuulostaa niin asiantuntevilta. (Ja kylläpäs mä kuulostan joltain nimimerkki Fanitytöltä :D)

  Muuten, viitaten johonkin aiemmista postauksistasi, oon huomannut saman kuin Coco Chanel (köh): valkoista tosiaan kannattaa laittaa kasvojen lähelle. Iho näyttää paljon paremman väriseltä kuin jos sitä vasten olisi vaikka nyt mustaa, joka tekee esim. minusta valjun näköisen. Varsinkin jos on värjäämättömät hiukset, musta on aika raju väri ja saa kauniinkin luonnonvärin näyttämään maantienväriseltä. Valkoisella taas on päinvastainen efekti.

  ReplyDelete
 5. Jos olisit nähnyt lopputuloksen, sitten olisi ollut painajainen :D

  Musta olis kuule ihanaa jos sä olisit mun fanityttö <3 Mutta otan mitä saan. Eli tilaisuuden saksia sun hiukset. Unessa :D

  Mä luotan suhun oikeestaan tässä asiassa ehkä enemmän kuin Cocoon. Ja arvaa, mitä kävi kun marssin ekaa päivää tämä huivi kaulassa töihin? Pomo sanoi, että näytän jotenkin enmuistamiltä, ehkä raikkaalta. Eli joko valkoinen lähellä kasvoja todella toimi, tai pomolla (joka on hyvin herrasmiesmäinen) oli kalenterissa muistutus "kehu tiimisi naisjäsenen olemusta". Fiftysixty :D

  Mustassa minäkin näytän aika zombilta.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.