05 February, 2019

...antaa siivet

Joskus nuorisolaisena join aika paljon (sokeritonta*) Red Bullia. Pidin sen mausta, nimittäin. 

Sitten lopetin, ehkä siksi, että kierrätystölkeistä saadut killingit eivät riittäneet rahoittamaan addiktiotani. Tai ehkä kasvoin aikuiseksi.

Tänään kuulin, että Red Bull voi auttaa migreeniin. 

Kuulin väitteen tilanteessa, jossa toisaalta kärsin migreenistä, ja toisaalta sijaitsin lähellä kahviota, jossa myydään Red Bullia. Suoritin välittömästi empiirisen kokeen.

Tulos #1:

Koehenkilön #1 migreeni helpotti. Tutkimusryhmä huomautti, että migreeni olisi voinut helpottaa muutenkin. Lisäksi kyseessä saattoi olla lumevaikutus. Tutkimusryhmä esitti rahoituskomitealle Red Bull -budjettia lisätutkimuksia varten. Rahoituskomitea hylkäsi hakemuksen.

Tulos #2:

Koehenkilö #1 muisti, miten mahtavalta kylmä Red Bull maistuu. Koehenkilö #1 selitti tutkimusryhmälle vakuuttavasti, että jos yksi tölkki Red Bullia auttaa näin hyvin, kahdella on varmasti ennaltaehkäisevä vaikutus. Tutkimusryhmä oli samaa mieltä, telkesi rahoituskomitean siivouskomeroon ja suuntasi kahvioon lisätutkimuksia varten.

Kaikki tieteen, ja tiede kaikkien nimissä!


* En haluaa energiaa energiajuomaani.

4 comments:

 1. En ole Red Bull -naisia, mutta migreeniin käytän Buranan lisäksi kahvia. Tuntuu, että kofeiini, sokeri (esim. suklaa) ja nukkuminen auttavat kohtauksen laannuttamisessa. Ehkä siinä Red Bullissa on kofeiinia ja muita piristeitä, jotka auttavat samalla tavalla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä ymmärsin, että redbull-efekti migreenin kohdalla perustuu tauriiniin - mutta voi toki olla, että kofeiini on ns. lisänä rikka rokassa -hengessä auttamassa.

   Tai sitten se on lumevaikutus, mikä sekin on aivan ok.

   Huolestuttavampaa on, että nyt mun tekee mieli Red Bullia vaikka ei oo migreeni, ja vaikka se ei musta jotenkin sovi koska oikeasti haluaisin olla luomuteetä litkivä hippi enkä mikään punaisen härän kiitäjä.

   Delete
 2. Menee muuten Red Bull kokeiluun migreenin kanssa. Paitsi ettei sitä meillä koskaan ole vahingossa. Eli kaupan kautta, jos mahdollista.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.