09 January, 2013

Liina Jumintappaja

Olen katsonut tänään kaksi jaksoa maailman parasta ja eeppisintä tv-sarjaa, Buffy Vampyyrintappajaa. Ykköskausi kohta hoideltu; voitte otaksua, että kaikki seuraavien kuukausien aikana näkemänne kryptiset viitteet liittyvät siihen.

Oli sitä, tätä ja tuota, josta haluaisin kirjoittaa, mutta olo vain latistuu vaikka flunssa lipuu kauemmas historiaan. Aloitin siis niistä haasteista. Ei tämäkään nyt aivan ylisäkenöivältä tunnu, mutta antanette anteeksi. Ensimmäiseksi pääsi käsittelyyn Bleuen haaste listata kymmenen arjen ilahduttajaa. Jätän tästä nyt pois seuraavat tekijät, jotka jossain määrin itsestäänselvyyksiksi voitaneen laskea: lapsi, mies, koira, kirjat ja kahvi. Kaikki ilahduttavat ihan jatkuvalla syötöllä (paitsi kun eivät kiukuta, mitä sitäkin välillä tapahtuu. No kahvi tosi harvoin kiukuttaa, ellen onnistu kaatamaan sitä päälleni. Ja sitä taas tapahtuu yllättävän usein. Unohtakaa äskeiset lauseet.)

1. Radio

Olen löytänyt radion jälleen, ja elämäni on autuasta. Tähän uudelleenkohtaamiseen on syypäänä Yle Puhe, joka on mitä mainioin radiokanava. Valtakunnan paras, väittäisin.

Maanantaiaamuna vatsataudista toipuessani otin tirsat Yle Puheen kanssa. Myöhemmin kuuntelin tuskaturismista ja synnytyspelkojen poistamisesta hypnoosin avulla (hypnoosihoitoja antavan terapeutin ääni oli sen kaltainen, että vaivuin oitis transsiin ja voin jatkossa synnyttää pelottomin mielin teidänkin vauvanne. Bring it on!)

2. Sähkökirjat

Olin ennen vastarannankiiski ja vannoin, että ikinä, ikinä en noihin sähkökirjoihin sorru. Luonnollisesti, kun koitti se hetki, että ensimmäinen Kindle oli Suomeen tilattavissa, olin sormi Osta-painikkeella vartin kuluttua. Nyttemmin olen asentanut kolme erilaista lukija-applikaatiota luuriin, ja tämän seurauksena olen mukavampi perheenjäsen ja kanssaihminen: on paljon helpompi olla zen, jos on jotain luettavaa aina käsillä.

3. Kävely

Kävely on parasta! Noin, olen vihdoin muuttunut äidikseni, joka vuosia ajoi minut hulluuden partaalle ehdottamalla ratkaisuksi mihin tahansa teini-ikäisen ongelmaani kävelylle lähtemistä. Inhottavaa, että äiti on ollut oikeassa kaikki nämä vuodet (joskaan ei niin oikeassa kuin kuvitteli, sillä kävelystäkin saa sitä enemmän irti, mitä enemmän kävelee ja täten se ei olisi auttanut teini-ikäisen minun ongelmiin yhtään.)

4. Äänikirjat

Kaikki yllämainittu sikseen, hulluksihan siellä lenkillä tulisi vain omat ajatuksensa seuranaan.

5. Erhevalmennusryhmä

En olisi uskonut, että erhevalmennusryhmän kanssa haluaisi olla yhäkin tekemisissä, mutta niin vain kävi. Suosittelen kaikkia aiheeseen nihkeästi suhtautuvia edes kokeilemaan.

6. Pesukone

Pyykinpesu on jollain syvällisellä tavalla erittäin tyydyttävää. Ehkä sellaisella vaatehuollollisen filosofisella tavalla, että "tässä minä pidän huolta vaatteistamme ja kodistamme kuin kunnon frouva ainakin". Ehkä. Mutta todennäköisemmin silti sellaisella "tässä minä, ihminen, menen juomaan kahvia kun kone pesee pyykit" -tavalla.

7. Internets

Tykkään Internetsistä. Tykkään erityisesti kanssaihmisteni sinne kirjoittamasta laadukkaasta sisällöstä, joka ihan oikeasti ilahduttaa joka päivä. Etenkin tämän blogin kautta olen löytänyt hirveästi hauskoja, avarakatseisia ja pohdiskelevia kirjoittajia, ja on ihanaa, miten paljon valoisampi maailma voi silloin olla.

8. Kotitöiden jako

Meillä työt on jaettu sillä lailla, että mies enimmäkseen hoitaa konsolipelijutut ja minä kirjahommat. Välillä kuitenkin molemmat saavat osallistua toisenkin puuhiin, pysyy mieli virkeämpänä niin. Ollaan aika hyviä olemaan yhdessä mutta puuhaamaan omiamme. Se on aika ihanaa ihan joka päivä.

Siitä en kuitenkaan tykkää, että äiskärillä pelasin tosi hyvää peliä, jonka nimeä en nyt muista, ja pikkuhiljaa viiden, kuuden toiston jälkeen tajuntaani on iskeytynyt, että jatkoa ei tule. Koska pelistudio meni konkurssiin. Miten ne sillä lailla. 

9. Mummon tekemä tähtipallo

En saa siitä nyt kuvaa, mutta meidän mummo on tehnyt maailman hienoimman tähtipallon paperinarusta. Se on talvikoriste, ja välillä talvisaikaan, jos syystä tai toisesta nukun sohvalla, olen ihan iloinen väliaikaismajoituksesta. Tähtipallon hämyssä on mukava nukahtaa.

(Nukun paljon mieluummin yksin sohvalla kuin yksin sängyssä. Kaikkein mieluiten toki yhdessä sängyssä.)

10. Askelmittari puhelimessa

Olen ehkä maininnutkin olevani insinööri. Sellaisena minulle on luontaista haluta mitata kaikenlaisia asioita, ja ehkä piirtää niistä kuvaaja. Askelia on tosi kiva mitata, koska puhelimeeni asennetun askelmittarin mukaan taivaspaikka on näillä askelilla lähes varma. Lähes joka päivä tuntee suurta onnistumisen tunnetta. Jos ei tunne, voi katsoa kuukauden koostettua graafia (ohjelma piirtää sen itse, minun ei tarvitse) ja kas, taas on onnistunut olo.

Jos nyt kukaan haluaa tällaisen kirjoittaa, luen sen mielelläni. Mutta erityisen mielelläni luen, jos Siina tarttuu haasteeseen.

EDIT. Editoin ykköskohtaan aikamuotoja parempaan kondikseen, koska kirjoittelin osan listasta vatsatautitoipilaana ja julkaisin koko roskan lukutaidottomana ja yliväsyneenä keskiviikkona.

21 comments:

 1. Ihanan liinamainen lista! :)

  Mun pitäis nukkua, mutta saanko kysyä nopean kyssän? Mistä tilasit sen kindlen ja saako niitä jostain ilman postikuluja. Mies näet juuri istui tunnin koneen ääressä ja yritti löytää halvinta mahdollista ostopaikkaa. Hän on hieman säästäväinen. ;)

  ReplyDelete
 2. Piti antaa aika selkeä vihje ja multa meni silti pari kolme lukukertaa että tajusin tuon otsikon. Voisitko siis pliis laittaa sellaisen asteriksin ja alaviitteen aina Buffy-viitteiden kohdalle, kun mulla ei nyt millään olisi aikaa katsoa sitä?

  Ja muuten eimulmuuta paitsi että postauksesi kuuluvat kyllä ehdottomasti kymmenen ihastuttavimman asian joukkoon mitä tällä hetkellä keksin!

  ReplyDelete
 3. Oi jee! Kun rupesin lukemaan tätä toivoin salaa, että voi kun jakaisit tämän mullekin, minä kun niin rrrrakastan tämmöisiä listoja ja itsestäni puhumista. Tulin TOSI iloiseksi!!

  Ja tulin tosi iloiseksi myös sun listasta, oot niin hassu!

  ReplyDelete
 4. Puhe on paras kanava! Tosin aika suuri Virhe tapahtui, kun menivät laittamaan urheilua samalle kanavalle :( ja muitakin vaihtoja tuli. Kuuntelin esikoisen vauvavuonna paljon mutta nyt hyvin satunnaisesti, kun täällä majailee liian monta Yle Puhetta ihan livenä saman katon alla, hu-oh!

  Minäkin haluan joskus sähkökirjan mutta mielestäni itse kirjat ovat liian kalliita ja lisäksi tykkään näperrellä kirjoja, liikaa. Vähän sama musiikissa.

  Äänikirjoihin minun pitäisi myös paneutua mutta en ole keksinyt vielä missä ja miten. Lenkit ovat yksi vaihtoehto mutta minulla on halu tulla hulluksi aika ajoin :D! Lähes päivittäin!

  Tsemiä paranteluun, kamalan pitkä tauti :(!

  ReplyDelete
 5. Leopardikuningatar, kyllä vain saa kysyä! Valitettavasti olin jo itsekin nukkumassa, mutta ehkä ette tilanneet Kindleä vielä?

  Käsittääkseni (mutta voin olla väärässä) Kindle-laitetta myy Suomeen vain Amazon.com, josta omanikin ostin. Muita lukulaitteita saa sitten mistä nyt milloinkin. Kindle on minusta oikein pätevä, mutta vaihtoehtona sille voidaan kyllä pitää tablettia, jolle sitten voi asentaa Kindle-applikaation (ja vaikka mitä muitakin sähkökirjanlukijaohjelmia.) Amazonista voi kyllä saada asioita ilman postikuluja, niillä on sellainen Super Saver Shipping -ohjelma, mutten ole aina ihan varma, kuuluuko rakas periferiamme niiden piiriin.

  Olikohan tästä mitään apua? Ota rohkeasti yhteyttä vaikka spostilla, tästä voin jorista pidempäänkin: korianteria ät gmail piste com :D

  Täti-ihminen, hyvä on, voin - mutta vain siksi, että tulin ihan kauhean hyvälle mielelle kommentistasi :)

  Siina, ihanaa! Mä pelkäsin, että tästä on vaivaa, joten en halunnut langettaa yllesi suurta velvollisuudentunnetta ja syyllisyyttä ja sellaista, mutta onpa kiva jos teet tällaisen!

  Hyvä jos listakin ilahdutti :D En tietenkään ole niin hassu kuin eräs kovasti ihailemani bloggaaja, mutta yritän kauheasti :D

  ReplyDelete
 6. Bleue, kai tämä tästä. Elän inhalaattorin kanssa symbioosissa ja olen synkeän varma keuhkokuumeesta :D

  Meillä on toki vähän sama tilanne, että käytännössä Puhetta on kotona hieman hankala kuunnella (mutta työkaveri tunnusti kuunnelleensa sitä töissä, että kai määkin sit voin. Tosin jos sille linjalle lähden, kohta kuuntelen äänikirjoja töissä.) Mutta onpas jotenkin hauskaa, että säkin pidät Puheesta! Mulla oli vähän sellainen fiilis kyllä, että saattaisit tykätä :)

  Suomenkieliset sähkökirjat on hinnoiteltu käytännössä markkinoilta ulos. Luenkin lähinnä englanninkielisiä, koska yli 20 euroa sähköisestä kirjasta on pystyryöstö.

  Hulluksi tuleminen on sekin hyvä vaihtoehto :D Mä huomasin vaan joskus työstressin aikoina, että kävelin koiran kanssa kilometritolkulla ja samat ajatukset kiersi ja kiersi ja kiersi ja kiersi - ja rauhoittumisen sijaan usein kiihdyin kävellessä lisää. Sen kierteen äänikirjat katkaisivat tosi tehokkaasti. Onneksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä usein soitan tuossa tilassa jollekin ja kuuntelen toisen hulluutta ja olen taas sujut omani kanssa :D.

   Puheen juontajissa on pari aivan ihanaa, se vanhahtavasti puhuva nainen joka hieman höpertää välillä. Olga on taas omanlaisensa vahvan äänen ja persoonan kautta. Minähän oikeastaan lopetin Puheen kuuntelun kun ne uudistukset tulivat. Lieneeköhän enää puolenpäivän kirjanlukemistakaan? Voi se radion äänikirja oli ihana kokemus, vaikken ikinä ehtinyt kuunnella kaikkia jaksoja. Esikko oli päiväunilla ja minä keitin kahvia ja kuuntelin otteita milloin mistäkin kirjoista...

   Hmm mitenhän onnistuis tää kotiäiteily äänikirja korvilla :D. Varmaan yltsin mukavasti. Känni ois toinen vaihtoehto :D. (tosikot: tämä oli musta vitsi!). Jahas lienee minun aika paimentaa tämä huusholli ulos :D...

   Delete
 7. Buffy Vampyyrintappaja on aivan loistava sarja. Olen fani. :)

  Lukemisen harrastaminen (jota suuresti ihailen) on nykyaikana saanut sellaisia välineurheilun ominaisuuksia, että en enää pystyisi varmaan sitä edes aloittamaan vaikka joskus jostain syystä haluaisinkin. Kaiken maaliman Kindlet (luulin kauan, että ihmiset puhuu "Kimblestä", siitä pelistä) ja LeseLottet, kohta jää alppikiipeilijät toiseksi. :D Meidän äitee on hc-lukija, siitä tiedän. :)

  Mutta askelmittari puhelimessa olisi kyllä kätevä. Ei silti, että kävelisin ikinä mihinkään, mutta olisihan sellainen nyt aivan mahtava! (Härpäkkeistä tykkään minäkin.)

  ReplyDelete
 8. Ilahduttava lista! Allekirjoitan siitä myös aika monta kohtaa, mm. numerot 1,6 ja 7, enkä muitakaan mitenkään vastusta. Äänikirjat kiinnostavat, mutta mulla on sellainen huono tapa, et suljen ympäröivät äänet ulkopuolelleni (tämä vaikeuttaa myös Radio Puheen kuuntelua, toim.huom.) ja yhtäkkiä huomaan ajatelleeni ihan muita, omiani, vaikka kuinka pitkään. Avokonttorissa työskentelyssä tässä ominaisuudessa on puolensa, äänikirjojen kuuntelussa ei niinkään.

  Taloudessamme asuu yksi Buffy-fani. Se en ole minä, eikä talouden kaksivuotias (ehkä ihan hyvä se). Mutta voisi kai sitä antaa mahdollisuuden. Talouden toisen osapuolen innostamana nimittäin löysin aikoinani Gilmoren tytöt, mikä yllätyksekseni vetosikin minuun kovasti.

  ReplyDelete
 9. Ai kiitos, ei tullut yhtään myöhään. Paitsi säästäväinen, mies on myös ERITTÄIN hidas tekemään ostopäätöksiä. .:) (Arvaa risooko välillä?) Joo, no amazonista se puhuikin eli ehkä niitä paikkoja ei ollut muita. Ja hän tuntui nimenomaan haluavan sen kindlen, ei tarvitse kuulemma tablettia (vaikka yritin sille sanoa, että tilaisi samalla mulle jostain iPadin. ite pitäis kuulemma tilata. Törkeetä.)

  Terkuin junasta, LQ

  ReplyDelete
 10. Mä ehdottomasti myös rakastan sun tuottamaa materiaalia interwebbiin!

  Voitko valoittaa, mikä erhevalmennusryhmä on?

  ReplyDelete
 11. Moon Mamma, jes! Yläfemmat! Ihanaa löytää toinen yhtä hyvällä maulla varustettu ihminen :D

  Ja siis voin vakuuttaa, että edelleen monet lukijat käyttävät ainoana harrastusvälineenään objektijoukkoa, jota "kirjoiksi" kutsutaan :D Ei siis pelkoa - jos aakkoset on joskus hanskannut, lukemisen voi aloittaa koska vain!

  Askelmittarissa on se riski, että kohta kävelee joka paikkaan, saadakseen pari askelta vielä. Ehkä kuitenkin paremmasta päästä juttuja jäädä koukkuun. Kai.

  Bleue, ihailtavaa sosiaalisuutta! Minä vihaan puhelimessa puhumista, paitsi äidin kanssa toki. Mutta puhelimeni, joka on muuten erinomainen laite, on varsin huono puhelin enkä tuppaa ikinä kuulemaan mitään etenkään ulkotiloissa. Vika voi tosin olla korvissakin.

  Kuulostaa ihanalta tuo keskipäivän äänikirjahetki! Rauhalliselta - ja ehkä hieman kahvintuoksuiselta. Mmmm, kahvia.

  Heta, haa - mulla on vähän sama ongelma kyllä noiden äänikirjojen suhteen. Joskus olisi parempi sulkea ne suosiolla kun on muuta ajateltavaa, enkä ihan tosissani voisi niitä töissä kuunnella. Joko keskityn tekstiin tai työhommiin, eikä se aina ole kovin valinnaista.

  Suosittelen eh-dot-to-mas-ti katsomaan Buffya, se on hauska ja, tuota, sanoinko jo, että eeppinen?

  Leopardikuningatar, arvaan että ... risoo, koska käy usein sillä tavalla, että sitten kun ostopäätös on tehty, malli on jo loppunut ja sykli alkaa alusta. Terveisin täältä hitaiden ostajien leiristä, jonne olen siirtynyt :D

  Mies sai duunista iPad Minin ja on aika ihastunut siihen ollakseen periaatteessa Applen nemesis. Että voin melkein suositella sullekin sitä itse tilaamista. Älä kuitenkaan tilaa ulkomailta, voin ihan kokemuksesta sanoa, että takuuhommat on vittumaisempia jos jotain menee pieleen.

  Jennijee, kiitos <3 Ja kiitos samoin!

  Erhevalmennusryhmä on (paitsi mun huono vitsi) Helsingin hienoa palvelua ensi kertaa pappia kyydissä oleville synnyttäjille. Ennen synnytystä valmentauduttiin ryhmässä, ja synnytyksen jälkeen kaksi ryhmää kasattiin yhteen ja treffattiin vauvojen kanssa pari kertaa leikkipuistossa. Joku siunattu ihminen keräsi kaikkien yhteystiedot, ja tällä porukalla on tavattu jo monesti ja pidetty pikkujoulutkin. Toiset toki ovat aktiivisempia kuin toiset (köh) kun monet tapaamiset pidetään päiväsaikaan, enkä sinne useinkaan pääse.

  ReplyDelete
 12. Öh, noloutta. Huumori onkin ollut mulle aina vähän vaikea osa-alue elämässä.

  Kävin itse asiassa pari kertaa Käpylässä vastaavassa sessiossa, minkä jälkeen muutin tänne Kuopioon. Täällä oli valmennus hoidettu näppärästi noin tunnin luennolla 200-300 hengen auditoriossa. Ei tullut siinä yhteydessä paljon numeroita vaihdeltua.

  Käpylän valmennuksen eka kerroilta jäi mieleen hämmennys, olikohan jo eka kerralla pitkät tovit juttua imetyksestä. Silloin olin että WOOOOT???, ei tässä mitkään tissijutut kiinnosta, kertokaa nyt miten se synnytys tehdään. Tästä toiminnasta joka tapauksessa pisteet Helsingin kaupungille.

  ReplyDelete
 13. Ei mitään noloutta :D Lienee ihan selvää, että huumori ei ole minunkaan vahvimpia puoliani (etenkään mieheni mielestä, itse pidän itseäni usein tarpeettomankin vitsikkäänä) joten vika lienee lähettävässä päässä.

  Öyks, tylsää tuollainen auditoriovalmennus. Tuleekos siinä edes mitään kysyttyä, vaikka haluaisikin?

  Meilläkin alkoi imetysjutuilla valmennus, sen muistan. En ollut itsekään kovin innoissani, vaikka toki aihe sinänsä tärkeältä tuntui - se vaan tuntui suunnilleen siltä kuin olisi juteltu siitä, miten siellä Marsissa sitten elellään vaikkei vielä olla päästy näkemään edes avaruusalusta. Synnytyksestä puhuttiin vasta viimeisellä kerralla ennen synnytystä. Luulen, että sillä varmistettiin, että kaikki käyvät siellä ainakin kahdesti eivätkä vain kuuntele synnytysjuttuja ja livistä :D

  ReplyDelete
 14. En pystynyt jättämään tällaista kommenttia tuohon tuoreimpaan postaukseen... Sulle on taas haaste: http://tingeltangeli.blogspot.fi/2013/01/kysymyshaaste.html :)

  ReplyDelete
 15. Kas, iso kiitos :D Ensin ajattelin, että tuoreimmassa postauksessa on jokin tekninen vika, mutta sitten ymmärsin :D

  ReplyDelete
 16. Haastoin sut taas! Kuka näissä haastejutuissa enää pysyy ajan tasallakaan :D
  http://tingeltangeli.blogspot.fi/2013/01/liebe-ist-fur-alle-da.html

  ReplyDelete
 17. Jos koskaan ikinä saat Buffyn katsottua kokonaan niin muistahan myös sisarsarja Angel. Tykkäsin itse enempi tuosta jälkimmäisestä, Buffy alkoi laahaamaan jossain vaiheessa....

  ReplyDelete
 18. SUVI! :D Kiitos. Kuolen siihen terveysfasistiblogiasiaan. Perustan sellaisen vielä. Just you wait.

  Kukkavarvas, tarkoittanet varmasti, että kun saan Buffyn katsottua kokonaan uudestaan :D Mä oon katsonut joitakin Angel-jaksoja, mutta sinne meni mun kaikki ihansamatyypit Buffysta, joten en siitä ole onnistunut vielä niin innostumaan. Mutta mutta, voisihan sille antaa mahdollisuuden.

  Jännä muuten, ymmärsin sun kommentin kokonaan tähän asti: "...Buffy alkoi" mutta sitten aivoni kieltäytyivät sisäistämästä, mitä seuraavaksi sanottiin. Varmaan jotain järkyttävää! :D

  ReplyDelete
 19. Se oliskin paha jos kuolisi terveysfasismiin :D

  ReplyDelete
 20. "Tässä lepää (tai ehkä pikemminkin harjoittaa staattisia lihaksia" terveysfasisti ja ikilaihduttaja Liina".

  Jooei :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.