24 June, 2013

Parasta radiota

Ehkä tiesittekin, muttette kertoneet minulle? Jos näin, olen vähän masentunut. Murjotan ja pohdin omaa epäonnistumistani ihmisenä ja toverina.

Mutta jos ette tienneet, minä kerron teille: Television tiiliskivet -radiosarja on kuunneltavissa Yle Areenasta, ja voi ihmiset, millaista kuunneltavaa se on. Lyhyet jaksot tarjoavat ilahduttavia tulkintoja tv-klassikoihin, joiden katsomiseen saa tätä kautta aivan uutta puhtia.

Terapiassa-jakson jälkeen tiesin, että sarja on katsottava ihan ajatuksella alusta (niiden muutamien hajanaisten osien ohella.)
Downton Abbey -jakso puki sanoiksi monia ajatuksiani - ja tarjoili oivalluksia, jotka vasta kuunnellessani tosiksi tunnistin. Tottahan se on, että hahmot ovat kovin mustavalkoisesti hyviä ja pahoja, totta sekin on, että jossain ensimmäisen tuotantokauden jälkeen särmiä hiottiin pois urakalla. Niin, ja se Gosford Park pitäisi kyllä ehdottomasti katsoa.
Girls -jakson kuunneltuani tiesin, että voin jatkossakin jättää tytöt rauhassa Brooklyniin pyörimään.

Voi radio, juuri tästä syystä rakastan sinua.

Ja te siellä Television tiiliskivissä: jään kaipaamaan analyysia Game of Thronesista. Sitä odotellessa, ja rakkaudella - ihanaa kesää.

8 comments:

 1. Hei, kiitos vinkistä! En tiennyt.
  Minä katsoin 2. ekaa tuotantokautta Terapiassa silmät kovana silleen vou, mahtavaa dialogia, eikä mitään muuta! Nerokasta! Sitten se vaan jäi.
  Kahta seuraavaa mainitsemaasi en ole katsonut.
  GoT taas on aikasta hyvä!
  Ykköselläkakkosella ilm alkaa nyt kesällä Boss, se kannattaa vilkaista myös. Sivuaa muuten aiheeltaan nyt aasinsiltana omaa tämän päivän kirjoitustani. Olen nähnyt 1.kauden ja odotan innolla toista.

  ReplyDelete
 2. Menenpä Areenaan.

  ps. Tarttitko Gosford Parkin lainaks?

  ReplyDelete
 3. Bleue, ehdottomasti kandee kuunnella jos yhtään aikaa keskittymiselle on. Nuohan voisi varmaan kuunnella vaikka puhelimen kautta jotain muuta puuhatessaan, jos ei tarvitse juuri silloin höpöttää muksujen kanssa.

  Minustakin Terapiassa on ollut aina ihan vangitseva, mutten ikinä päässyt selvyyteen sen esitysajoista Ylellä.

  Bossia olen katsonut sivusilmällä kun mies katsoo sitä, mutten vain ehdi samaan televisiotietoisuuteen kuin hän - minä haluaisin tehdä kaikkea muutakin.

  Linnea, ehdottomasti! Ja ai siis kuin, oisko sulla lainata se? Oooh! En kieltäydy, kiitos! Ajattelin tutkia Netflixin, mut ne tekstitykset, eeeh.

  ReplyDelete
 4. En tiennyt, mutta kiinnostuin. Harmi vain, että minulla on puheradion suhteen eräs pulma. En tiedä, miten sitä kuunnellaan. Siis teknisesti ymmärrän kyllä, miten homma toimii, mutta en ole löytänyt tapaa, jolla saisin keskityttyä. En epäile, etteikö sisältö olisi mielenkiintoista, mutta mun pitäisi samalla olla tyyliin yksin ja siivota - ei häiriötekijöitä, mutta käsillä tekemistä. Näitä tilaisuuksia ei ihan liiaksi asti ole viime aikoina ollut. Että höh.
  Terapiassa on hyvä, samoin Downton Abbey. Girls on ihan ok, hyvää dialogia siinäkin, vaikka tunnen itseni poikkeuksetta hyvin vanhaksi ko. sarjan äärellä.

  ReplyDelete
 5. Miul on diiviidiinä, koetanpa tuoda ko ens kerran nähdään!

  ReplyDelete
 6. Saara, ymmärrän. Minustakin noita on parasta kuunnella, jos on jotain suhteellisen mekaanista tekemistä. Juuri vaikka siivous on hyvä, tai silitys. Mutta eipä niitä hetkiä tietenkään paljon ole, jos kotona hyörii yksi kappale taaperoita.

  Minäkin tunsin rypistyväni aivan silmissä kun pari jaksoa katsoin Girlsiä :D

  Linnea, se olisi kivaa! Ilmoitan, jos jostain syystä saankin sen katsottua Netflixistä (mulla on pari vapaailtaa ja tuhansia suunnitelmia.)

  ReplyDelete
 7. Kuuntelen just tätä the Wire jaksoa, onko sarja sinulle tuttu? Suosittelen isolla suosittelulla!

  ReplyDelete
 8. Ei ole tuttu! Kiitos suosituksesta, mun pitää ensin selvittää, onko mies katsonut sitä ja jos ei, onko mahdollista katsoa sitä yhdessä. (Sen mielestä mun tahti on kyllä liian hidas.)

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.