09 July, 2015

Kovaa ja korkealta

Piippolan mutsilla oli talo
Hiiala hiiala hei
Mutsi se hoiteli uhmaikäistänsä
Hiiala hiiala hei
"Ei käy" siellä ja "äiti on tyhmä" täällä
Siellä EI, täällä KÄY
Joka puolella "EI KÄY!"
Hiiala hiiala hei

(Se helpottaa. Kokeile vaikka.)18 comments:

 1. Itsehän ihmettelen joka kerta kun täällä maailman tällä laidalla uhmaikää kutsutaan nimellä "terrible two's". Kun meillä se on ainakin toistaseksi ollut jo "terrible one and a half to three and a half-s", eikä loppua näy. EI KUN MINÄ TEEN ITSE.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joopa. Mä oon nyt siinä uskossa, että pitkittynyt uhmaikä on mekanismi, jolla vanhemmat oppivat päästämään irti lapsestaan. Muu ei tätä selitä.

   Delete
 2. Ah, kiitos!
  Tämä menee meidän soittolistalle heti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Soitto- ja lauluorkesteri Perhe esittää :D

   Delete
 3. kuitenkin huomattavasti kivempi versio kuin ismo kajanderin "piippolan vaarilla oli perhe, heillä ei ollut ruokaa ja he kuolivat", joka jäi tämänpäiväisen kiasmanreissun jälkeen soimaan päähän. vaikka se ei kyllä rytmity laulaessa ollenkaan oikein, hiialat vallan puuttuu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä hiialat autenttiseen versioon vaaditaan. Ja lisäksi uhmaikäisversiohan menisi niin, että en syö siellä ja hyiyäk täällä, hiiala hiiala hei, ruoanpuute olisi varmaan vain tervetullutta.

   Delete
 4. Yritän tätä seuraavaksi. Huomaan, että hermo on kiristynyt, kun on päätynyt kokopäiväisesti lapshoitajaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omien tenavien kokopäivähoito on kyllä yllättävän kuluttavaa. Ei ihme, että aiemmat sukupolvet ovat paenneet "peltotöihin" ja "keittiöhommiin".

   Delete
  2. Pesin mökillä ikkkunat eka kertaa ikinä, yleensä tämän on hoitanut äitini, joka jaksaa pieni martyyriklangi äänessään suoritusta jaksaa mainostaa. Oliko tämä pesuvimma siis pakoa lastenhoidosta? Ehdottomasti ehkä. Hyvä diili kylläkin, äitini hoiti lapset ja teki safkat, mä sain pakomahdollisuuden. :)

   Delete
  3. No kyllä mäkin mieluummin ikkunat pesisin. Siinähän voi kuunnella vaikka äänikirjaa, eikä narinaa. Ja sitten loppukesän paukutella henkseleitä.

   Delete
 5. Kiitos tästä.

  Äsken hoidin nukutuksen, jossa nelivuotias jätskiä välipalaksi ja pavlovaa iltapalaksi saatuaan muisti sängyssä, että MEIDÄN PITI TÄNÄÄN TEHDÄ VOHVELEITA. No ei tehty niin, mutta jooooo voidaan tehdä vaikka huomenna. Mutta ei, MINÄ HALUAN NIITÄ VOHVELEITA NYYYYT!!!

  Saatoin hiukan menettää malttini. Mutta ihan oikeesti hei, jotain rajaa. Hoen itselleni, että tämäkin on varmasti tärkeä kehitysvaihe ja onneksi sitä pavlovaa on vielä tosi paljon tuolla. Phuuuuh.

  Venni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä muutan teille. Pavlovaa nam. Mutta joo, kuulostaa tutulta. Kaikki luvatut herkut on saatava - korvaava herkku ei ole korvaava vaan lisä. Kyllähän se maltinmenetys välillä on väistämätön ja sitten kun ipana muuttaa opiskelijaboksiin, siitä osaa päästää irti.

   Delete
 6. Mä olen hoilannut meidän eteisessä Piippolan vaaria (perinteisillä sanoilla tosin) ihan vaan hillitäkseni itseni yrittäessäni saada vaatteita kiemurtelevan ja karjuvan uhmiksen päälle. Meidän eteisessä oli vuosi kausia todella huono karma. Lähes aina yritys siirtyä eteisestä asunnon ulkopuolelle aiheutti jonkin asteisen konfliktin. Yksikin keskustelu meni jotenkin näin: "Laita takki päälle." "En." "Laita, sun tulee muuten kylmä." "Eikä tuu." "Tulee, siellä on vaan +2 astetta." "Eikä oo." "Onpas, mä just katoin mittarista". "Eikä oo." jne. jne. Nykyään on vähän helpompaa (laps täyttää kohta 10v.).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi. Kymmenen. Haaveikäni.

   En mä usko, että karma oli teidän eteisessä. Ihan järkyttävää, miten vaikeaa on kammeta uhmaikäiselle tarpeeksi taminetta päälleen. En tajua, miksei ihmisen pennut halua syödä, nukkua tai olla lämpimässä. En tajua, että tää laji on ylipäänsä olemassa.

   Delete
  2. Tuon ikäinen osaa jo katsoa itse sää-aplikaatiosta päivän sään ja pukeutua sen mukaan :). Hyvä ikä todellakin.

   Delete
  3. Kas, olen unohtanut vastata. Ja kun on kysymyskin - jos tuon ikäinen osaa, miksen minä osaa?

   Delete
 7. Tää kyllä sopis Niilin tähän päivään..

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.