04 January, 2019

Saliohjelma

Minä kuulkaa menin ja hankin saliohjelman!

Niin, tiedän, mutta maailma ei mennyt radaltaan sittenkään.

Saliohjelmien ongelma on nähdäkseni se, että kun ääneen sanoo harkitsevansa, että pitäisköhän, jostain nurkasta loikkaa innokas personal trainer, joka äpistelyjä kuulematta on jo tehnyt uhrilleen saliohjelman, joka velvoittaa kuntosalivisiittiin poikkeuksetta tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin, siis ilman poikkeuksia, ei, ei siitäkään syystä, koska jos tätä ei nyt noudata niin turha odottaa mitään tuloksia sitten ja sitä paitsi luultavasti kuolee rappeutuneena viimeistään helmikuussa.

Jos moisen kauhean kohtalon haluaa välttää, pitää itse ymmärtää tavoitteensa.

Ja minä vihdoin ymmärsin omani, ja kirjoitin salille kirjeen. No, sellaisen tekstinpätkän webisivujen lomakkeeseen. Mutta ajatellaan, että se oli kirje, se on romanttisempaa.

Siinä luki jotain tällaista:
Haluaisin saliohjelman, joka tavallaan korvaa bodypump-tunnin, jolle en aina ehdi. Ohjelma ei voi lähteä siitä oletuksesta, että teen sen 2 kertaa viikossa, koska en tee kuitenkaan. Ymmärrän ja otan vastuun siitä, että tällainen puuhastelu ei tule johtamaan varsinaisiin tuloksiin, mutta päätin juuri, että väistämättömän rappion hidastaminen on arvokas tavoite sekin.
Ja kas! Kun tavoitteet määritteli napakasti, sai riemusta hirnuvan - ja onneksi erilaisia elämäntilanteita ymmärtävän - personal trainerin, joka väänsi juuri sellaisen ohjelman kuin halusinkin.

(Ja lupasi vielä, että saan puuhastella sen parissa ilman, että hän kiusaa minua vaatimuksilla siitä, miten tulosten pitäisi parantua. Mikä oli välttämätöntä sekä motivaationi että budjettini kannalta.)

6 comments:

 1. Kuulostaa erinomaiselta. Valmentaja on selvästi ammattilainen, koska on ymmärtänyt vastata tarpeeseen oikeanlaisella palvelulla.

  Tai ehkä jopa useimmiten ongelma onkin siinä, ettemme ihmiset (ainakaan suomalaiset) osaa aina suoraan ja selkeästi ilmaista tarpeitamme. Sen sijaan, Jukka Viikilän sanoin "suomalaisuus on sitä, että täyttää itse keksimänsä velvollisuudet, vaikka henki menisi."

  Onnea saliohjelman kanssa räpeltelemiseen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Ja mä luulen, että ongelma on vähän siinäkin, että jotenkin uuden elämän kynnyksellä, hyveellisyyden valon sokaisemana sitä luvataan ja vannotaan, että kuusi kertaa viikossa ei ole ongelma eikä mikään, pistä tulemaan vaan.

   Ja - kiitos. Tässä on käynyt vähän kuin arvelinkin, eli saliohjelman hankkimisen jälkeen olen ollut lähinnä kipeä. Ahaha :D

   Delete
 2. Satutko käymään tuossa "meidän" salillamme? Siellä, missä lapset voi laittaa parkkiin?
  Olen harkinnut, että kun olen rikas ja kierin rahoissa, tulen sinne elvistelemään ja menen bodypumppiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En! Käyn teollisuusalueen EasyFitillä, jossa ei ole lapsiparkkia, mutta on sitäkin edukkaampi kuukausimaksu (ja bodypumppia.)

   Koska en kieri rahoissa. Ahem.

   Mutta jos joskus kierin samaan aikaan kuin sä, elvistellään yhdessä.

   Delete
 3. Varmasti tosi mukavaa vaihtelua myös siellä salin puolella työskenteleville, että asiakas osaa suoraan kuvailla mitä haluaa!

  Mulla oli salijäsenyys viimeksi noin 8 vuotta sitten. Se oli periaatteessa kivaa, mutta en ole ihan hirveästi ikävöinyt. Toissavuonnakohan se oli, kun harkitsin uusivani salijäsenyyden, mutta päätinkin sijoittaa Storyteliin, koska salia todennäköisemmin saisin lähdettyä sauvakävelyille. Ja vaikka en lähtenytkään, niin äänikirjoja tuli joka tapauksessa kuunneltua ahkerasti, eli rahat eivät menneet hukkaan.

  ReplyDelete
 4. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.