09 February, 2013

Sirkushuveja

Nyt on niin, että Euroviisukarsinnat ovat vihdoin katu-uskottavaa kansanhuvia. (Ja minä se vasta olenkin katu-uskottava kun tuijotan niitä sukkaa neuloen.) Seuraa definitiivinen katsaus niihin finaalin artisteihin, joilla jotain merkitystä on.

Elina Orkoneva oli laulamassa allekirjoittaneen häissä, ja hänhän onkin silkkaa erinomaisuutta punaiseen mekkoon puettuna. Dissaus ehdottoman kielletty. Elina teki sitäpaitsi mainion biisinsä IHAN ITE eikä tyttömäisesti odotellut jonkun sedän tekevän hänelle biisejä.

Mikael Saari saa mun puolesta vääntää levyn pikimmiten, että voin ostaa sen. Tai ehkä kuunnella Spotifysta. Yleensä tällainen jeffbuckleymainen musiikki ei niin riemastuta, mutta tämähän on oikein hyvä.

Krista Siegfrids pitää lähettää Euroviisuihin heti, varsinaisten kisojen aikaan ja ehkä ensi vuonnakin. Ding dong. En kuuntelisi tätä normiolosuhteissa edes juostessa*, mutta jos katsotte vaikka Wikipediasta, mitä tarkoittaa "match made in Heaven", siellä on kökkö fotoshoppaus Kristasta ja Euroviisuista.

Great Wide North herätti jossain idin kellarissa uinuvan sisäisen fanityttöni. Ensi tilassa aion ostaa ruutubyysat, näiden levyn ja lipun Tavastian keikalle. Kiitän jo etukäteen levy-yhtiön ja Tavastian setiä ja tätejä, jotka tämän mahdollistavat nyt eikä heti.

Lievän harmistuksen aihe: kun muina naisina yrität ottaa telkkarista kuvaa ja puhelin yllättää sanomalla KLIK ja mies ei yllätä lainkaan sillä, että nauraa kippurassa. Mutta tärkein on tärkeintä: Great Wide North.

Diandran biisi on myös olennainen. Se kisaa tiukasti universumin turhimman musiikkikappaleen tittelistä.

Itse kisastakin on sanottavaa. MELKO REIPASTA, Yle, että saitte noin miljardissa alkukarsinnassa eliminoitua kahdestatoista biisistä kokonaiset ... neljä. Neljä.

Ja sitä mä sitten kanssa, että toi Aija Puurtinen on ihana. Nyt kun sisäinen fanityttöni on hereillä, hän liittyy myös Puurtisen rouvan fanclubiin.

EDIT #1: Kas, Suomen kansa oli kerrankin samaa mieltä kanssani. Nyt on kriisin paikka.
* EDIT #2: Tarkemmin ajatellen, en etenkään juostessa, jolloin on jo muutenkin kurjaa.

4 comments:

 1. Äh, kirjoitin pitkän kommentin ja puhelin tilttas. Tässä tiivistys.

  - Katsoin vikan 30 min koko höskästä ja olin myös hyvin häkeltynyt, että montako niitä alun perin oli jos tämä on finaali. Melko tehotonta.

  - Hauska oli tuomareiden pisteidenantografiikkasekoilu

  - Analyysisi oli viiltävän tosi ja oikea voitti ja toiseksi tullutkin oli hyvin sievä. En siis ole kuullut yhtään biisiä kokonaan, sanon tämän puhtaasti ulkonäköperustein.

  - Tosi hieno seinä teillä!!!

  ReplyDelete
 2. Hyvä tiivistys!

  - Nimenomaan tehotonta. Kyllä olisi voinut puristaa neljään tai vähintään kuuteen. Toivottavasti siellä Ylellä ollaan hereillä ja kuulolla, kun asiantuntijaraatimme antaa ohjeita.
  - Sut on tehty selvästi minua vahvemmasta aineksesta - kiemurtelin myötähäpeän vallassa sohvan alle. Melko temppu, sohvan alle kun mahtuu mikä tahansa alle 10 cm korkea objekti.
  - !!! Mahtavat perusteet. Toiseksi tullut oli minustakin hyvin sievä.
  - Seinä on mun mielestä hyvä todiste siitä, että klassikot eivät vanhene. Maalattu kolme vuotta sitten ja yhä kasteenraikas ja innostava! Olen aina tosi otettu, kun sitä arvostetaan :D

  ReplyDelete
 3. Tulin myös arvostamaan seinää, koska en pysy hereillä seuraamaan mitään, mikä tulee iltayhdeksän jälkeen teeveestä. Sitä ennen en yleensä ehdi.

  Siis: mahtava seinä!

  ReplyDelete
 4. Kiitos! :D Arvostan kauheasti arvostustasi :) Kyllä nyt insinörteillä pitää olla pelihenkinen pikselöity hahmo olkkarissa :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.