26 February, 2013

Sähköpostien otsikointi ja muita onnistumiskokemuksia

Hippiäinen haastoi kertomaan totuuksia itsestään, ja kun nyt muistin muutaman (minun nähdäkseni) hassun, tartuin haasteeseen. Kiitos Hippiäiselle minun puolestani, katsotaan kiittääkö näistä kukaan muu.

I Rule
Syystä tai toisesta törmäsin Spotifyssa Mark Ronsonin levyyn. Siihen, jolla on kaksi iloluonteista hippoihin sopivaa kappaletta (ja loppulevyn verran tauhkaa). Kerran lähetin levyyn liittyen sähköpostia toverilleni. Otsikoin sen asianmukaisesti biisin nimellä. Toverini sanoi, ettei nyt aio kuittailla mitään naisista, jotka otsikoivat sähköpostinsa sanoilla "I Suck".

Hei me heilutaan taas
Tuossa lähiruokalassa voi kätevästi bongailla julkkiksia, jos heitä tunnistaa. Minä en tunnista. Kerran siellä oli kuitenkin kuulemma ollut koko Tiktak. Tästä tuli mieleeni, että taannoin olin menossa Tiktakin keikalle. Tuolloin minulla oli jo hieman teerenpeliä vanhemman tieteenharjoittajan kanssa. Hän ei tietenkään olisi kuunnellut Tiktakia missään olosuhteissa, joten kummastuin hieman saadessani häneltä viestin, jonka sisältö oli suurinpiirtein "jos saat jostain vielä yhden lipun sinne Tiktakin keikalle, ota mulle".

Keikka peruuntui ja korvaava show järjestettiin puolen vuoden päästä. Kysyin poikaystäväksi ylenneeltä vanhemmalta tieteenharjoittajalta, halusiko hän vielä lipun. Ei kuulemma todellakaan halunnut. En tajua.

Perjantaina on kampaaja
Leikkautan tasaisin väliajoin itselleni otsatukan. Ensimmäisen yön nukun täysin väistämättä käsi otsalla niin, että aamulla otsis on pystyssä. Koska pysty otsis opettaa nopeammin kuin Siperia, en erehdy enää saman otsatukkakauden aikana.

Väijyskelyssä huomioon otettava
Kerran paksuna ollessani väijyin asuinkumppaniani nurkan takana. (Jos te ette ole ikinä väijyskelleet perheenjäseniänne, olette menettäneet monia riemukkaita hetkiä.) Vanhempi tieteenharjoittaja meinasi tukehtua kuplaveteensä riemusta - olin unohtanut, että viidennellä raskauskuulla ei enää riitä, ettei nenä näy nurkan taakse. Maha näkyy kuitenkin.

Pitkä ja huiskea
Tajusin pituusrajoitteisuuteni vasta lukiossa fysiikantunnilla. Siinä minä kirjoitin laskua taululle, kun luokkatoverit takanani alkoivat irvailla siitä, että edellinen lasku oli vissiin rustattu turhan korkealle. Sitä ennen en ollutkaan tajunnut, ettei useimpien tarvinnut enää varvistaa taululla käydessään.

Hyvä ensivaikutelma ennen kaikkea
Kun olimme siirtyneet pussailuvaiheelle vanhemman tieteenharjoittajan kanssa, olin kerran hänen luonaan katsomassa Battlestar Galacticaa. Tein ilmeisesti lähtemättömän vaikutelman nukahtamalla hänen kainaloonsa ja kuolaamalla hänen t-paidalleen. Tämä siis noin toisilla treffeillä.

Kesti kuutisen vuotta ymmärtää, etteivät kaikki toimi näin.

Käy parturissa ja mene töihin
Kuvittelin ihan tosissani aluksi, että olen perhevalmennusryhmän hipimmästä päästä, mitä äitiyshommiin tulee. Kun itse porhalsin tukka putkella duuniin ja muissa perheissä vielä imetettiin (no, kyllä meilläkin imetettiin, aika vähän vain) ja nukuttiin perhepedissä, myönsin tosiseikat. En ole yhtään hippi. Teki yllättävän kipeää.

Aikuiskengät
Entisessä työssäni kävin joskus asiakkaan luona. Kerran laitoin jalkaani uhkarohkeasti korkkarit. Työpäivän jälkeen satuin törmäämään mieheeni Kampin ruokakaupassa - hän kiinnitti huomiota melko tuskaiseen etenemiseeni. Klenkkasin silkalla sinnikkyydellä (hyvä, ehkä mukana oli hieman sekopäisyyttä ... ja paljon todellisuudestakieltäytymistä) metrolta kotiin pitkin Hämeentietä miehen perässä. Etanat ohittivat meidät ja lauloivat mennessään.

Kaikki tämä oli kuulemma autuaan ilmeeni arvoista sillä hetkellä, kun sain kengät pois jalasta. Nykyisin keskityn maihareihin ja tennareihin, ja siihen on SYY.


Haluan tietää outouksia Siinasta ja Täti-ihmisestä, jos vain jaksavat. Olisi pitänyt haastaa kahdeksan, mutta kyllä he molemmat varmasti käyvät neljästä vastauksineen.

16 comments:

 1. Kikattelin ääneen tuolle väijyskelylle. Oot niin mainio! Ja tuosta nukahtamisesta ja kuolaamisesta, itsekin harrastin moista ja uskon sen olleen miesmarkkinoilla matkailuvaltti. Kukapa ei aitoa ihmistä arvostaisi!

  Kiitos haasteesta, paneudun siihen pikimmiten.

  Terveisin,

  erhevalmennuskerhon johtava hippi

  PS: Oot sä kyllä mun mielestä silti aika hippi. Hippi on aina toiselle hippi, ei siinä perhesängyt ole esteenä.

  ReplyDelete
 2. Niin ihania. Ja tuo korkkareilla eteneminen, kun joka askel on silkkaa tuskaa, auts!

  Sen lisäksi, että tää lista itsessään oli mainio, kikattelin itsekseni ääneen varvistamiselle. Se ei ollut mulle tuttu sana (taas päädyin tähän pisteeseen, että sä olet kaunis, fiksu ja hauska, ja mä en vaan tajuu), ja kun googlasin sanaa, päädyin minnekäs muualle kuin vauva.fi -sivulle. "8kk varvistaa :( onko merkki jostain vakavasta?" Mua nauratti ihan kauheesti, että miten joku onkin keksinyt huolehtia moisesta. Ei sais, pannaan kroonisen univelan piikkiin, mut silti. Ei mennyt hukkaan tämäkään päivä. Nyt tiedän, mitä on varvistaminenn.

  ReplyDelete
 3. Piti sanoa muuta, mutta tärkeimmät ekana: eli miten ihmeessä sitten Kuopiossa varvistetaan? (Ihmettelin ensin, että mitä on "ääneen varvistaminen", mutta tajusin virkkeen heti kuudennella lukemalla.) Äläkä sano, että teiltä puuttuu oma sana myös "tankoa tai köyttä pitkin ylös kiipeämiselle"...

  Tosin just edellisessä postauksessa "virutit" eli huuhtelit paidanhelmaa imettäessäsi. Erikoista sekin. ;)

  No niin, se murteista.

  Eli kiitos Liina haasteesta! Noinhan sitä voi yrittää saada ihmisiä kirjoittamaan :D

  ReplyDelete
 4. Siina, totta, juuri kukaan ei ole niin aito kuin nukkuessaan sumeilematta kuolaava ihminen!

  Kiitos hippipisteistä, tuli oikeasti parempi mieli :)

  PS. Väijyskelyä suosittelen, mutta raskaana ollessa kannattaa harkita vatsalle camoväritystä.

  Jennijee, kyllä sä siitä pisteestä hyvin äkkiä pääset yli jos joskus tavataan :D Vanhempi tieteenharjoittajakin oli pitänyt mua etukäteen pelottavan fiksuna, ja tätä se kertoo nykyisin vitsinä :D

  Korkkarit on takuulla joku patriarkaatin juoni, ei ne mitenkään vahingossa vois olla niin hirveitä!

  Mä käytän tosiaan sanaa "varvistaa", mutta muistan nähneeni muodon "varpistaa" jollakulla käytössä, se oli minusta ihan ymmärrettävä myös. Toi vauvan varvistaminen hihityttää muakin ihan tolkuttomasti, kyllä on nykyvanhemmilla liikaa aikaa käytössä :D

  (Itse asiassa nyt tuli mieleen, että meidänkin neuvolassa varvistamista tarkkailtiin, mikä tuntuu ehkä jälkikäteen ajatellen hieman höyrypäiseltä. Ehkä vauvasta on vain hauska varvistaa?)

  Täti-ihminen, kerro nyt se muukin :D

  Mä ymmärrän myös termin "viruttaa", ei siinä ole mitään outoa. Tosin mulla on sukua sekä aika lännestä (Seinäjoki/Oulu) että aika ... no, pohjoisesta (mummo on Sallasta alunperin), että murteita on löytynyt joka helkkarin kulmalta meidän perheeseen.

  Kaikki keinot käyttöön kevään ja Täti-ihmisen esiinhoukuttelemiseksi, niin se on.

  ReplyDelete
 5. Ihania, hihityttäviä tunnustuksia! :) Ja ihana blogi, oon vakkarilukija, mutten yöheräilyjen sumentamilla aivoillani keksi ikinä mitään järkevää kommentoitavaa. Mutta kiitos.

  Ja arvon kanssakommentoijat, kiitos teillekin kahvihetkiä piristyttävistä teksteistä - hyvät blogit (ja niiden kommenttiboksit!) ovat ihan parhautta! Pysyttelen itse tekstin tuottamisen suhteen takavasemmalla (ainakin näillä yöunilla), mutta viihdyn mukana.

  -k

  ReplyDelete
 6. Tässä kaikkien kuopiolaisten puolesta vastaan, että sanoisimme kävellä / seisoa varpaillaan. :D Varvistella on ehdottomasti kompaktimpi ilmaisu. Hellittelykielellä varpaita voi sanoa varpikkaiksi tai varpikaisiksi, mutta se saattaa olla jo meidän perheen sössötysslangia.

  Ja kyllä täällä reittää ketkä osaa, minä en osaa. Huh, viruttaa ja huuhtoa? Kyllä viruttaminen on mulle venyttämistä.

  Murretoimiston Pohjois-Savon konttori laittaa nyt päiväunien ajaksi lapun luukulle, heippa.

  ReplyDelete
 7. Reittää? Siis puuhun? Mahtava termi, pitää ottaa käyttöön!

  Turussa silpataan. Turha kysyä sen etymologiaa kuitenkaan. Ymmärtääkseni tämä keskeinen verbi puuttuu monilta kielialueilta :)

  ReplyDelete
 8. Silpataan! Never heard. Mun maailma alkaa murentua, olenkohan ymmärtänyt mitään koskaan oikein? Pitänee laittaa aikanaan omat lapset vaihto-oppilaaksi tai kesätöihin Turkuun, jospa he pärjäisivät elämässään paremmin.

  Mulla oli opiskeluaikoina yksi kaveri Raumalta. Mulla meni noin vuosi, kun tajusin että viikonlopuista puhuessaan hän ei suunnitellutkaan tulevaa, vaan puhui menneestä.

  ReplyDelete
 9. Hei K, huippua kun kävit kommentoimassa! Tuntuu aina tosi kivalta, kun joku jaksaa lukea näitä juttuja. Univelkaisia täällä kai on enemmän tai vähemmän kaikki, osa omaa syytään (o/) ja osa ei, joten kommentoinnin suhteen ei todellakaan tarvitse ujostella :D

  Toisaalta, saa myös vain viihtyä mukana, sekin on ihanaa :)

  Jennijee, ei kun viruttaminen on huuhtomista! Taisin ymmärtää sen siis ihan väärin, anteeksi :D Tää reittäminen oli mullekin kyllä ihan uusi. Menen siitä hassunaamaiseksi, näin o_0

  Kyllä tää viestintä toden totta on vaikeaa. Ei ollut Wiion setä väärässä.

  Täti-ihminen, jos ihan olen rehellinen, tätä teidän keskustelua seuratessa tulee vähän mieleen se Lassi ja Leevi -strippi, jossa Lassin piti kokeessa selittää jotain "omin sanoin" :D

  ReplyDelete
 10. Pakko munkin on nyt sanoa jotain tähän, vaikka yritin pidättäytyä.

  Siis tuo viruttaminen on yksi niistä lukuisista oudoista sanoista, joiden vaikutuspiiriin jouduin 19-vuotiaana keski-pohjalaisen kämppikseni kautta. Eikä se varmasti vieläkään usko, että kyse ei ole huuhtelemisesta. Raasu. ;)

  Mutta siis varvistaminen. Sehän on ihan tuttu juttu ja ollut käytössä meidänkin melkein-Kuopiossa. En pitänyt sitä edes mitenkään murteellisena sanana.

  No joo, onhan näitä. Tämä on ihana puheenaihe, koska valmista ei tule koskaan! :)

  ReplyDelete
 11. Jennijee, harkitse jotain rantaruotsalaista kuntaa kuitenkin. Heti nousee elintaso ja -iänodote. Ja tulee se turkukin kätsästi ruotsin kautta...

  Ja Liina, sun pitää tavata äitini! Sillä on oma kieli niinkuin kaksosilla kai tapaa olla. Vain se kaksonen puuttuu.

  ReplyDelete
 12. Tämäpä oli kiva haaste, tai ainakin sun vastaukset sai hymyilemään :-)
  Korkokenkiin muuten saa sellaisia pehmusteita päkiän alle :-)

  Mullekin viruttaminen huuhtomismerkityksessä oli ihan vieras, ennen kuin eksyin Turkuun hetkeksi. Mutta varvistaminen on kyllä ihan tuttu, en tajunnutkaan että se olisi jollekulle outo sana :-) Ja meillä siis enimmäkseen itä-suomalaista murrevaikutusta kotona.

  ReplyDelete
 13. Mahtavia vastauksia! Minä olen myös miettinyt työkenkiä paljon, useammalla kollegalla on korkkarit tai jotkut muut hienot. Minulla on tennarit tai tasapohjasaappaat. En halua liukastua suolahappoon korkkareissa. Tieteenharjoittajamiehesi kuulostaa viisaalta, jos ymmärtää kuolaavia naisia.

  terveisin yksi pitkä ja huiskea, joka edelleen varvistaa kirjoittaessaan taululle ja väijyskely on parasta

  ReplyDelete
 14. LQ, siis mitä kauheeta, tässä viruttamisasiassa pohjalaiset on oikeassa :D Mun mielestä tää on kamala puheenaihe, koska kukaan ei myönnä, että vain minä olen oikeassa :D

  Täti-ihminen, oletko varma, ettei äitisi oma kieli ole vain joku kiero koe, jolla se on yrittänyt selvittää, kuinka monta vuotta hän saa lapsensa uskomaan, että muun maailman lusikkana tuntema esine on oikeasti nimeltään "spert"?

  RainDrop, ai ne pehmusteet! Ne on ihan välttämättömät, helpottavat edes vähän. Mulla onkin hyvä vertailukohta, kun juhlakorkkareissa on sellaiset irtopehmusteet, joista toinen on hävinnyt. Tämän häviämistilanteen huomaan aina kuusi minuuttia ennen bileisiin lähtöä, enkä viitsi ottaa sitä toistakaan pois, koska apu se on pienikin apu :D

  Hyvä jos hymyilytti! :D

  Linnea, ei hän enää nykyisin harjoita kauheasti tiedettä, valmistuttuaan. Ihanaa, sinä pitkä ja huiskea, että ymmärrät väijyskelyn päälle <3 Aloin jo ajatella, että olen yksin!

  Mä en halua liukastua suolahappoon ollenkaan, mutta myönnän, että korkkareissa se on varmasti vielä kurjempaa.

  ReplyDelete
 15. Liina, ei hätää! Mä tulen länkkäriauktoriteetilla komppaamaan sua tossa viruttamisasiassa. Koska tietenkin se tarkoittaa huuhtelemista. En ollut koskaan aiemmin kuullut/lukenutkaan että se voisi tarkoittaa jotain ihan muuta.

  Ja varvistamisesta kuulin ekan kerran neuvolassa. Me saatiin oikein treenausohjeita, miten reippaasti alle vuoden ikäistä lasta pitää opettaa olemaan varvistamatta ja pitämään kantapäänsä maassa. Taisin kokeilla kerran lapsen kanssa sitä ohjetta, mies ei kertaakaan. Varvistaako lapsi vielä? No ei. Oppiko kävelemään ihan normaalissa aikataulussa? Oppi. Muakin vähän hymyilyttää se, että joku on ihan tosissaan huolissaan siitä onko varvistaminen jotenkin vaarallista lapsen kehitykselle. Mutta toisaalta en ihmettele huolta, kun kerran Ongelmaa varten on oikein kehitetty fysioterapeuttisia harjoitteita.

  Jännä juttu, että vaikka suomen kirjakieleen on otettu enemmän aineksia länsimurteista, niin neuvolakielessä (ja blogiteollisuudessa) näyttävät jylläävän itäsuomalaiset ainekset ;)

  ReplyDelete
 16. Oho, olen rutkasti myöhässä. Ehkä annat anteeksi?

  Mä jäin miettimään, voisko toi varvistelujuttu olla joku sellainen, että ensimmäisen maailman vanhemmille annetaan jotain harmitonta hössötettävää? Jumppaohjeita, joiden ensisijainen etu on vauvan kanssa vietetty laatuaika, mutta joista ei fysiologisesti ole mitään haittaakaan? Voivatko olla näin kieroja? :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.