27 March, 2013

Pintaa tai janaa vastaan kohtisuorassa oleva suora

...eli normaali. Tunnistitte minut varmaankin vaivatta otsikon kuvauksesta.

Leopardikuningatar ja Iina haastoivat* minut kertomaan viisi omituista tapaa itsestäni. Kuten otsikosta voitte päätellä, en ole lainkaan omituinen, mutta voin silti kertoa viisi tapaani.

 1. Hienot lauseet, mahtavat sanat tai hieno teksti saa minut omituiseen jumitilaan, jossa voisin lukea mainittua tekstinpätkää yhä uudestaan ja uudestaan. Epäilen, etten osaa ymmärrettävästi selittää, miksi juuri joku tietty tekstinkappale laukaisee edellämainitun jumin, joten en edes yritä. Tämä on kuitenkin iso syy siihen, miksi universumin paras blogi on minusta Ihminen välissä (fanitukseni ei siis johdu vain siitä, että tunnen Siinan myös livenä) ja Hilary Mantel on aivan käsittämättömän mahtava kirjailija. Ja ehkä myös siihen, että haluan koko ajan lukea.
 2. Olen muutoinkin toistoon kykenevä. Oikein hyvä biisi kestää minusta kuusisataa soittokertaa yhden päivän aikana, ja jos jossain keskustelussa joku esittää, että "kuka sitä muutenkaan jaksaisi samaa ruokaa koko viikkoa syödä" piirtelen nolona varpaalla hiekkaan ja mumisen, että kyllä minä jaksan jos on oikein hyvää ruokaa ja keskinkertaistakin jaksan, jos talosta löytyy Tabascoa, ja kyllähän se huonokin alas menee kunnes loppuu, etenkin jos on sitä Tabascoa.
 3. Vihaan puhelimessa puhumista. Noin. Nyt ehkä kaikki ystäväni tietävät, miksen koskaan soita. Tai vastaa.
 4. Uusi lempiharrastukseni on seurata niiden kanssaihmisten lukumäärää, jotka myös haluavat luopua kesäajasta. (Tällä hetkellä meitä on 9154. SEURAAN SAA YHÄ LIITTYÄ.)
 5. Välttelen työmatkailua kaikin käytettävissä olevin keinoin. Joskus kymmenen vuotta sitten kuvittelin vielä, että olisi siistiä päästä työn puolesta johonkin Lontooseen, tai ehkä Bangaloreen, tai vaikka Singaporeen. No, Singaporessa en ole ollut lentokenttää pidemmällä, sehän voi olla hauskakin, mutta muutoin kantani työmatkailuun on selvä. Kyllä ei ole hauskaa. Menen vain äärimmäisen pakon edessä, eikä tähän kategoriaan todellakaan lasketa mitään "projektin kannalta olis kiva, jos..." -hengailua. Puolustaudun sillä, että työmatkailu on vain hyvin harvoin työn kannalta olennaista, ja säästäväinen asenteeni on kunniaksi minkä tahansa yrityksen liikevoitolle.
Haluaisin, että tähän vastaa Siina. Perustelut voitte lukea kohdasta #1.


Yllä vielä kuva koirasta. Olen hiljattain oppinut, että postauksissa olisi hyvä olla kuvia. Hurtta on hiljattain trimmattu. Sing Hallelujah.

* Minulla on sellainen ikävä olo, että joku muukin ehkä, mutta muistini ja Google eivät suostu kertomaan, kuka hän olisi saattanut olla. Anteeksi, jos näin on.

19 comments:

 1. Sä olet ihana! Mutta et ihan normaali. Normaalit ei ole noin hauskoja! :)

  ReplyDelete
 2. Kyllä. Sinä Singaporessa voisi olla hauska.

  ReplyDelete
 3. Voit hyvinkin olla oikeassa. Olen lukenut Singaporesta paljon myönteisiä asioita viime aikoina :D

  (Mutta ei kai siihen ole työtä pakko sotkea? ;)

  ReplyDelete
 4. Kiitos kauniista ylisanoistasi! Nyt tuli kauheat paineet kirjoittaa, mutta enköhän pääse niistä yli tässä kunhan hetken kursailen ja kylven itseriittoisuudessa :) Yritän vastata haasteeseen kyllä.

  Ja tunne on erittäin molemminpuolinen!

  ReplyDelete
 5. Ne ei ole ylisanoja. Esim. pääsiäispostauksesi olen lukenut noin kymmenen kertaa ja kihertänyt itsekseni :D Taidankin hakea vähän kahvia ja lukea sen vielä kerran.

  ReplyDelete
 6. Mä mietin että mitäköhän se kertoo minusta, että kaikki tähän mennessä lukemani outoudet ovat perinjuurin normaaleja... Että missä ne outodet viipyvät, häh? Ei kai voi olla outoa jos diggaa Siinasta? (Mantelia ei saa kirjastosta niin siihen en voi kommentoida.)

  ReplyDelete
 7. No siinä ei tietenkään ole mitään kummallista, että tykkää Siinasta - mutta epäilen silti, että aivan kaikki eivät tavaa hykerryttäviä rivejä uudelleen ja uudellen, Siinan blogissa tai muuallakaan :D

  Mutta ihanaa, olin jo kuvitellut olevani outo, koska vähintään tunnin välein päivitän Kansalaisaloitepalvelun sivun :D

  ReplyDelete
 8. No kesäajasta fanatisoiminen on ehkä vähän outoa, jos nyt se pitää sitten ääneen sanoa ;) Mutta noin muuten jonkun nettisivun päivittäminen tunnin välein, ei ollenkaan outoa...

  ReplyDelete
 9. Varmaan sit huomasitkin, että mä oon mukana kesäaikaseurassa.

  Hyvä lista. Oudot on kivoja. Toi soittamattomuus toisissa ihmisissä joskus ärsyttää, nykyään vähemmän koska huomaan, että en itse nykyään soita kenellekään juuri koskaan.

  ReplyDelete
 10. Täti-ihminen, kesäajasta järkevästi huolestumisen soisi kyllä olevan ihan peruskansalaistaito ;)

  Jennijee, mitä mitä? Olen missannut jotain! Kävin vakoilemassa eilen sun blogiakin (olen syötteenlukijallani JOLTISENKIN jäljessä kun säästelin parhaita siihen hetkeen, etten lue niitä kännykällä) mutten siltikään huomannut. No, väliäkö sillä, tärkeintä on lopputulos. JEEEE! Meitä on monta! Yhdessä saamme muutoksen aikaan!

  Lienee henkilökohtaista, kuinka mukavalta puhelimessa puhuminen tuntuu. Mulle se ei ole ikinä ollut helppoa kuin ehkä äidin ja yhden ystävän kanssa. Ja teini-iässä, mutta silloinhan aivot on jotenkin vinossa muutenkin.

  ReplyDelete
 11. En tainnut raportoida kansalaisaktiivisuusaktistani blogissa, mutta jos käyt kerran päivittämässä sitä sivua vähän väliä, niin ajattelin että huomasit, kun numero muuttui. :)

  ReplyDelete
 12. :D

  Mutta siinä ei näy nimiä. Tai etenkään bloginikkejä ;) Silti, iso peukku!

  ReplyDelete
 13. Ai, eivät sitten saaneet telepatia-APIa toimimaan.

  ReplyDelete
 14. Se kyllä bugaa aina. Suututtaa.

  ReplyDelete
 15. Kävisikö outoudeksi pakkomielle vastata hyviin blogiteksteihin, vaikka sitten ihan auttamattoman myöhään? Miksei mulla ikinä oo aikaa mihinkään?

  i, ii ja iii kopiksi! Olet vain 2/5 omituinen. Insinööriltä ihan hyvä tulos!

  ReplyDelete
 16. En usko, että lasketaan :D Musta on nimittäin ihanaa, jos joku kommentoi vanhempiinkin juttuihin.

  Ajanpuute on kauhea asia, siitä olen samaa mieltä.

  Haluaisin vielä lopuksi huomauttaa, vaikka epäilen, että kalastelet juuri tätä huomautusta, että kyseessä on diplomi-insinööri :D

  ReplyDelete
 17. Insinööri se on dippainssikin! ;) Mutta muuten olet kyllä oikein mukava. Ja monta muutakin positiivista adjektiivia.

  ReplyDelete
 18. Niin, olen lajissani lähes uniikki :D Kiitos vain, ja kiitos samoin!

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.