03 March, 2013

Koottu kattaus

Lapsi tapasi tänään serkkunsa pitkästä aikaa. Serkku on neljä kuukautta vanhempi ja osaa odottaa merkkihenkilötreffejä hieman eri tavalla kuin oma taaperomme; oma taaperomme taisi yllätyksestä toivuttuaan serkkuunsa kuitenkin ihastua.

Lähtiessä serkukset halasivat (onneksi vanhemmalla tytöistä oli joku käsitys siitä, miten toimia, jos ei ole itse halattava osapuoli). Oli ihan pöllämystynyt olo: tällaista sitä varmaan jotenkin kuvitteli kun sisarusparvessa oli yksi vauva ja yksi hillitön vatsa, mutta kuvitelmani ovat niin harvoin vastanneet todellisuutta, että ... tänään on selkeesti hyvä karma. Menen heti jonnekin kuvittelemaan olevani pitkäsäärinen lottovoittaja. Joka ei enää ikinä saa flunssaa.

Lauttasaaren kirjaston lastenosastolla on hai. Tämä muodostaa vakavan kilpailutilanteen Itiksen kirjaston lastenosaston kanssa.
Flunssasta puheenollen, sen vielä ymmärrän, että lapsi imuroi päiväkodista kaiken virusmerkkisen vastustuskyvyn kasvattamisen nimessä, mutta miksi minä imuroin vastavuoroisesti kaiken lapselta? Eikö minun vastustuskykyni pitäisi olla jo aika timmissä kunnossa, kiitos yksivuotiaana aloitetun päiväkotiurani?

7 comments:

 1. Voih, meilläkin oli viikonloppuna liikuttavia serkuskohtaamisia. Niin ihqua! <3

  Mutta siis hei, mä en enää käsitä näitä viruksia! Sitä osasi pelätä ja varautua siihen, että lapsi sairastelee tiuhaan päivähoidon aloitettuaan. Mutta kukas meillä onkaan ollut kipeä viimeiset 2 kk?! Meikäläinen! Toki osin lapsen ystävällisellä myötävaikutuksella. Juuri loppuviikosta aloin olla tervehtynyt edellisestä järkyttävästä taudista, kun lauantai-iltana lapsi sitten alotti yrjöilyn. Ja mullakin kiertää nyt mahassa... Huoh, milloin tää loppuu?!

  Teille toivotankin parempaa vointia!

  ReplyDelete
 2. Nämä serkkujutut saattavat toimia vuosikausia! Peukkuja serkkuuksille siis... nimimerkillä "äidillä on rauhallista päiväkausia kesälomalla"

  (Syö valkosipulia ja käytä villasukkia 24/7: pöpöt pelästyvät hengityksen lemua ja/tai tyylirikkomusta. Mikään muu ei selitä, että olen itse selvinnyt tästä talvesta toistaiseksi terveenä :D)

  ReplyDelete
 3. LeopardiQ, siinä on jotain ihan hämmentävää kun kaksi pientä ihmistä tihisee onnellisena yhdessä verhon takana ja hyppii sängyllä. Voi hyvänen aika <3

  Minäkin haluaisin protestoida tätä tautitahtia, ei mies vaan yhtään kipeältä näytä, taaskaan.

  Toivottavasti vältit vatsataudin! Pikaista hyvää yleisvointia sinne!

  Booksy, oih, ihana ajatus. Siellä minä luen ja neidit tihisevät yhdessä, tökkivät muurahaispesää tai jotain. (Todennäköisesti laitan ruokaa, mutta hei, äänikirjat on keksitty.)

  Pakko muuten myöntää, että olen tänä talvena syönyt aivan harvinaisen vähän valkosipulia! Kamala tilanne! Pitää heti korjata tämä epäkohta. (Eikä mulla ole villasukkia töissä ollenkaan. Niisk.)

  ReplyDelete
 4. Voi! Meidän neitiparka saattaa jäädä kokonaan ilman serkkuja, mutta pikkuserkkuja sitten onkin noin viisituhattamiljoonaa miehen puolelta ja ensimmäinen tulossa jo minunkin puoleltani. Jospa näistä löytyisi puuhakaveria.

  Pitääkin tuikata pari ylimääräistä kynttä illan pastakastikkeeseen, kun nyt tuli puheeksi. Kirja käteen ja peiton alle!

  ReplyDelete
 5. No mutta pikkuserkkuhan on oikein hyvä optio! Eihän sillä sukulaisuuden asteella ole kovasti väliä, jos kuitenkin tarpeeksi nähdään.

  Tuliko hyvää pastakastiketta? Minä valun töissä, olen aivan korvaamaton* katsos, niisk ja köh.

  * Korvaamattoman typerä.

  ReplyDelete
 6. Joo, kunhan lapsiparka saisi edes joskus jonkun ihmisen nähdä... :) Nimim. Erakkorapu -82.

  Tomaatin ja valkosipulin yhdistelmä ei petä koskaan! Muista nyt huokailla syvään ja niistää dramaattisesti, jotta varmasti huomaavat työkaverit, miten upeasti uhraudut paikalle. Keuhkotautisen vinkuyskästä lisäpisteitä.

  ReplyDelete
 7. Teini-ikäinen mutanttininjaerakkorapu! <3

  Anteeksi, tunnen ikäni tänään raskaasti :D

  Mun työkaverit luullakseni pyörittelee silmiään ja tekee käsillään sellaista blahblahblah-liikettä aina, kun yskäisen. Uhrautumiseni on heidän mielestään jo ns. nähty :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.