01 October, 2013

Kuinkas sitten kävikään eli ostoshaasteen 3. kvartaalin raportti

Tästä olisi ehkä pitänyt antaa tulosvaroitus.


Heinäkuu (tarinallistettu tulosraportti)

Heinäkuu meni ihan sievästi loman alkuun asti. Loman alkupuolella kävimme Tampereella, jonne lähdin shortseissa. Koska sää muistutti vähemmän morsianta ja enemmän bridezillaa, päädyin ostamaan kahdet pitkät housut, joista ensimmäiset vain saadakseni jotain lämmintä ylleni ja toiset, koska ne olivat vakosamettia, harmaat ja mega-alennuksessa.

Ensimmäisetkin housut olivat muuten harmaat, mutta onneksi tosi ruman harmaat ja erityisen huonosti tehdyt, että tavallaan osuivat aivan eri lokeroon. Järkiostos.

Ostin myös paidan, joka on osoittautunut pidetyksi ja käytetyksi yksilöksi. Se ei kompensoi kahta "näitä voin käyttää aluspaitoina" -teeppariostostani, joita en ole käyttänyt alus- tai päällyspaitatarkoituksessa kertaakaan.

Sitten poistuimme Tampereelta, että jäisi muillekin ostettavaa.

Elokuu

- Juoksutrikoot
- Juoksupaita
- Housut itselleni synttärilahjaksi

Vaadin pöytäkirjaan kirjattavaksi, että juoksuharrastuksen edullisuus on sikamainen valhe.

Syyskuu

- Tennarit
- Paita
- Juoksutrikoot

Kaikki Tukholmasta, jossa kävimme äiti-tytär -reissulla.

Syytä tyytymättömyyteen on. Se, että ostaa vaatteita, joita ei kuitenkaan tule käytettyä, ärsyttää, kiukuttaa ja surettaa. Valitettavasti tyhmien ostosten tekemistä ei aina voi välttää, mutta nyt sattui kyllä pari sellaista hutia, että turvallisin paikka taisi olla maalitaulun edessä.

Toisaalta syytä tyytyväisyyteenkin on, sillä kaikki muu on päätynyt aktiiviseen jokapäiväiseen tai -viikkoiseen käyttöön. Suoraan sanottuna en muista, milloin olisi ollut näin helppoa pukea vaatteet päälleen aamulla: lähes kaikki (harmaat ja mustat) yläosani sopivat lähes kaikkien (harmaiden ja mustien) alaosieni kanssa yhteen.

Erityishuomio re: juoksuvaatteet. Kävin tänään paikallisessa urheiluvaatekaupassa testaamassa paria juoksutakkia. Onneksi oli ystävä mukana, sillä muuten olisi voinut käytännöllisyys jäädä kakkoseksi. On jäänyt ennenkin - eri päheät tukholmalais-monikansalliset trikooni uupuvat yhtä narua, jolla kiristää housut vyötärön tienoilta.

Trikoot, jotka sopivat etenkin aktiivisesti itseään ihailevalle.
Jos siis näette Herttoniemessä lyhyehkön juoksijan, joka kiskoo tosi hienoja trikoitaan kuuden metrin välein nilkoista ylös, se olen minä.

Jatkossa juoksuvarusteet hommataan tarvepohjaisesti ja käytännöllisyys ykköstekijänä.

13 comments:

 1. Olen hieman pettynyt, odotin pidempää listaa. Mutta joo, on hirveän ärsyttävää ostaa vaatteita, joita ei pidä. Itse olen ostanut muutaman sellaisen tänä vuonna, ja se on vaan niin turhaa haaskausta.

  Juoksutrikoot on kuitenkin erittäin coolit!

  ReplyDelete
 2. Olen kieroutunut, kun päässäni alkoi soida vaan YUP otsikostasi.
  Näytät vähän siltä, että silittelet itseäsi samalla kun posetat peilin edessä! Oikein :D!
  No joo, osaanko mitään järjevää todeta. Laita kuminauha housuihin. Kunnon peli.

  Ja lainaus:

  "Ja pian niin tuossa...
  pian niin tuossa Kardemumman
  puistossa, jossa rosvojoukko on
  saaliinjaossa, istuu vaatturikin, virkkaa:
  "Mitä näenkään?
  - Tutun baskerin päällä Kasperin pään"
  Ja kuinkas sitten kävikään?"

  -YUP: Paha vaatturi

  ReplyDelete
 3. Ovathan joka tapauksessa tyylikkäät juoksutrikoot!

  ReplyDelete
 4. Noissa on jotain tollasta seepramaista noissa trikoissa, melkein voisin sanoa etta niista nakee etta niita kayttaessa juoksee lujaa :) Ja koiruuskin on paassyt kuvaan mukaan, siita aina lisapisteita :)

  Oliko tuosta viimeisesta lauseesta jaanyt se "yritetaan" sana pois? :) Toisaalta jos ottaa huomioon montako sataa(!) kilometria olit juossut tana vuonna niin pitaa siina jo parit trikoot ollakin.

  ReplyDelete
 5. Naruttomat juoksutrikoot: huono idea. Edelliseni pidetään ylhäällä hiuslenkin avulla. Ostin uudet, ja niissäkään ei ole narua, vaikka naru oli ykköskriteerini kauppaan lähtiessä. Kaupasta poistuessa ykköskriteeriksi oli noussut se, miten imartelevat mukaan tarttuneet trikoot olivatkaan. Imartelevat juoksutrikoot, ihmeiden aika ei ole ohi!

  ReplyDelete
 6. Jennijee, niin juuri, siitä tulee tosi vihaiseksi! Mä oon btw itsekin vähän yllättynyt siitä, että lista ei ole pidempi, kun en mielestäni muuta tehnytkään kuin ostanut vaatteita. Hmmm. Jäiköhän siitä jotain pois?

  Kiitos trikookehuista! Hienot ovat, ja huonot!

  Bleue :D Saatan silitelläkin. Tai olla muuten vain urpon näköinen. Mutta jos silittelen niin en silittele siksi, että olisin raskaana, vaikka siltä ehkä näytänkin, koen tarvetta oikaista tämän mahdollisen harhaluulon nyt, vaikka tuskin kukaan asiaa on niin pitkälle edes pohtinut. Pöljä sen sijaan olen kyllä.

  Joo, mä korjaan ne byysat, helppoahan sen pitäisi olla kun siinä on ihan siisti kuja valmiina jo, pari reikää siihen vain nauhaa varten.

  Et sä oo kierotunut, mutta mä en oo selvästi kuunnellut tarpeeksi YUP:ta :)

  Linnea, kiitos! Se onkin niiden ainoa pelastava ominaisuus!

  RainDrop, kyllä, juoksen kuin seepra savannilla! Koiruus tuli kyttäämään, josko pääsisi lenkille mukaan, näyttää ihan ylipöljältä tuo pää tuossa nurkassa :D

  Kyllä mä tän juoksuvaateasian kanssa ajattelin onnistua ihan suorilta. Voi olla, etten onnistu onnistumisessani, mutta onnistunutta ei laiteta. Hmmm. Jotain outoa tässä nyt oli.

  Fffifi, kyllä näin on, mutta kantapään kautta piti tämäkin oppia. Ja nyt mua kiinnostaa, miten juoksutrikoot pidetään yllä hiuslenkin avulla: onko sulla a) todella kapea lantio vai b) todella leveä hiuslenkki? Epäilen jälkimmäistä koska sulla on selkeästi myös kauheasti hiuksia.

  Sortuisin itsekin imarteleviin juoksutrikoisiin :D

  ReplyDelete
 7. Viimeiseen kohtaan tuli ajatusvirhe: epäilen tietenkin molempia, koska vaikka on kauheasti hiuksia, eivät ne hiuslenkit niin isoja ole. Tarvitaan myös kapea lantio.

  Tämän siitä saa kun kirjoittaa vastauksia vaikka piti olla nukkumassa.

  ReplyDelete
 8. Mä en vois ikinä osallistua ostoshaasteeseen. Listasta tulis kiusallisen pitkä eikä selitykset mahtuis minnekään. Eipä mulla muuta.

  ReplyDelete
 9. Voisitteko te mitenkään shoppailla vähän enemmän? Mä nimittäin olen tulkinnut tän haasteen ihan väärin ja haastanut itseäni siinä, kuinka paljon pystyy shoppailemaan... Mutta ehkä mä löydän sut joltain lenkkipolulta ja liityn mukaan liian kireine trikoineni, mä oon se jonka jenkkakahvat loistaa valkoisina pimeässä!

  ReplyDelete
 10. :D Juoksutrikoiden vyötäröä venytetään ja ylijäämäkangas pistetään hiuslenkillä "ponkkarille". En ole sentään niin ohut, eivätkä hiuslenkkini niin joustavia, että ne yltäisivät ympärilleni :P

  ReplyDelete
 11. Oletko harkinnut, että siirtyisit kirjanpitopuolelle teidän firmassa. Sen verran myyviksi saat nämä tiinpäätöstekstit. Ja vakuuttaviksi. Diggasin erityisesti erityisen huonojen housujen omasta kategoriasta. Hih.

  ReplyDelete
 12. Anteeksi, että "pilasin" sun sporttitakkiostoksen:). Mutta sanoisin kyllä, että shoppailet tosi vähän!

  ReplyDelete
 13. Sikuriina, täällä Internetissä on tosi pitkiä sivuja koottuja selityksiä varten! Anna mennä vain :D

  PeNa, salli mun epäillä - nyt on jo niin kylmä, että juostessakin pitää laittaa paita päälle, enkä usko, että sun jenkkakahvat, sikäli kun niitä on, tuskin on, sieltä mihinkään näkyvät.

  Ja yleisön pyynnöstä on ehkä panostettava ... juoksuvaatteisiin o_0

  Fffifi, okei, tuo selittää :D Saatan itsekin kokeilla, ellen heittäydy martaksi (kuten suunnittelen, ja epäilemättä tällä vuosisadalla toteutankin) ja ujuta sinne ihan kunnon kuminauhaa.

  Täti-ihminen, kiitos :D Mutta kyllä olisi pulju konkurssissa yhdessä kvartaalissa - tosin ehkä se ei haittaisi osakkeenomistajia, jos he kuitenkin viihtyisivät.

  Jenni, etkä mitään pilannut kun pidit mut järjissäni ja estit tekemästä typäreostosta! Olen niiiiiiin kiitollinen siitä!

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.