15 October, 2013

UFO

Meinasin kirjoittaa puistojutuista, mutta en aivan rehellisesti sanottuna kyennyt muistamaan, olinko jo kirjoittanut anekdoottini huippukohdan tänne, ja asian tarkistaminen olisi vaatinut kiusallisesti sitä, että olisin lukenut omia hengentuotteitani. Mutta tarkistaa olisi pitänyt, sillä toiseen kertaan kertominen olisi varmasti ollut myös käsittämättömän hauskaa (ehkä hauskempaa kuin alkuperäinen juttu) mutta toisella tavalla. Sellaisella, jossa maailma nauraa minulle eikä kanssani.

Yksi juttu, joka kuitenkin on jäänyt tekemättä on Veeran nakkaama UFO-haaste. Tässä ei ole tarkoitus kertoilla monisanaisesti omista abduktiokokemuksista vaan esitellä kesken jääneet käsityöt.

Ajattelin rohkeasti aloittaa niistä typerimmän vaiheen keskenjääneistä ja keräsin kaikki päättelyä vaille valmiit yhteen pinoon.

"Mikä hirveä pino tuo on?" tivasi mies. "Missä syntisäkissä sä oot noita piilotellut?"

Lopuksi hän halusi vielä tietää, kauanko niiden päättelyssä menee (riippuu siitä, pitääkö käydä kurmoottamassa miestä välillä) ja onko siellä mitään hänelle (EI.)

Päätin, että tämä keskeneräisten kaivelu loppuu tältä erää tähän ja keskityn päättelyhommiin. Eihän siinä tietenkään mennyt kuin tunti.


Kuvassa vasemmalta:

1. Lapaset, joihin käytin äidiltä saatua sukkalankaa. Hyvästi tyylikäs musta asustus.
2. Kämmekkäät, joilla yritin lähentyä näitä noin vuosi sitten joka paikassa kuolattuja kappaleita. Omani eivät ole aivan vastaavat, mutta toisaalta omiani ei ole tehty tekokuidusta vaan villasta ja angorasta, joten ne saavat myös lämmittää. Jos joku kaipaa ohjetta tällaisiin, voin näpytellä sen nyt.
3. Kopiokissan kopiosukat.
4. Liisan lähettämästä langasta kesällä tehdyt sukat.
5. Ystävälleni Lauralle Eilen tein -blogin ohjeella tehty keltainen keittiöpyyhe, jonka olin kyllä jo päätellyt ja kerran pessytkin, mutta sitten ottanut takaisin virkatakseni siihen vielä ripustuslenkin. Viime vuonna. Laiskuus kostautui jälleen, sillä olin unohtanut, halusiko Laura lenkin pitkälle vai lyhyelle sivulle, ja päädyin virkkaamaan sellaisen molempiin. Ja päättelemään nämä virkkaukseni.

Havaintoja:

- Lapsen iltapala-aika on oivallista neulomis- tai päättelyaikaa. Ei siitä syöttötuolin ääreltä kuitenkaan jotenkin sovi luistaa, vaikka muksu hoitaisi ruokailun enimmäkseen itse.
- Päättely on edelleen ihan typerää.
- Siinäpä ne. Ei tässä koko aikaa ehdi havainnoimaan, kun pitää neuloakin.

14 comments:

 1. En ehkä muista paljoakaan tästä elämästä tällä hetkellä, mutta jos jotain niin sun postaukset. Eli mitä siellä puistossa tapahtui?! Kerro!

  ReplyDelete
 2. Mä alan epäillä, ettei sun mies pidä kasoista, sotkuisista vaatekaapeista ja epäjärjestyksestä. Kumma tyyppi.

  Onnittelut päättelyurakasta - ihailtavaa toimeentarttumista! Ja sanon tämän ihan tosissani; mulla on aika paljon semmoisia "tolle tarttis tehdä jotain" -asioita kaapissa. Parhaat niistä on lymyilleet siellä vuosikymmenen. Että silleen. Toisaalta pitäisi myös ommella kahdet verhot, maalata pari seinää (kuusi, jos tarkkoja ollaan) ja kaksi kaappia, joten ehkä ne voi vähän vielä odottaa. Ne kaikki.

  Venni

  ReplyDelete
 3. Täti-ihminen, oikeasti se ei ollut yhtään niin hauskaa kuin tämä juttu antaisi ymmärtää. Mun on juotettava sut ensin ehkä humalaan ennen kuin voin kertoa. Petyt silti, mutta ainakin olet hiprakassa.

  Venni, se on ihan outo. Olen tätä usein sanonut. Ja siis juuri kuvaamillasi tavoilla outo.

  Minä olen aina ajatellut, että noin puolen vuoden jälkeen tekemättömistä kotitöistä tulee sisustuselementtejä, jossa vaiheessa niille ei kannata enää tehdä mitään, ettei huolella rakenneltu kodikas ilmapiiri häviä :D Hyvin voivat odotella vielä tovin!

  ReplyDelete
 4. Ihana pino! Ei mulla muuta tällä erää.

  ReplyDelete
 5. Hyvä Liina! Jostain syystä mä teen aina sellaisia töitä, joissa on saatanasti pääteltävää.
  Jäämme odottamaan loppujen keskeneräisten paljastamista. ;)

  ReplyDelete
 6. Kun nyt tunnustusten äärellä ollaan, niin löysin kassillisen ufoja lisää tässä putkiremppapakopaketointitohinassa. Eli lisää ufohavaintoja luvassa Kumpulankin suunnalta..

  ReplyDelete
 7. Heta, sitten vasta oli ihan kun sain pääteltyä :D Mutta kiitos!

  Veera, tänks! Usein itsekin mietin, mikä idea oli esim. neuloa kaksinkertaisella langalla jos päättelyt aikoo kuitenkin hoitaa yksittäisillä langanpätkillä. Kirjoneuleita välttelen tosin nykyisin ihan syystä.

  Heidi, jee, jään odottamaan :D Kaikenlaiset muutto-operaatiot ovat tosi kurjia juuri tuosta syystä.

  ReplyDelete
 8. Ma oon monesti miettinyt etta pitaisi jarjestaa nayttely, jonne kaikki kasityoihmiset voisivat tuoda keskeneraiset tyonsa ja voitaisiin sitten hihitella niille yhdessa. Tassa on vaan se pieni vika, etta jos ne tyot jai kesken niin milla todennakoisyydella nama ihmiset saisi tuotua ne tyonsa sinne nayttelyyn..? hmmm :-)

  Ja voisitko ihan oikeasti napytella sen ohjeen noista ranteenlammittimista? Vai onko mun sarkasmitutka ruosteessa? :-) noi nayttaa sellaisilta, jotka ma ehka osaisin tehda ja niille voisi olla myos kayttoa jaakylmalla tyopaikalla talvella. Voin viskata sahkopostiosoitteen jos et koe etta tuo ohje on blogijulkaisumateriaalia :-)

  ReplyDelete
 9. No siis jos tarkoitus on hihitellä niin ei tietenkään mitenkään, jokainen neuletyö on aloitettu kirkkain otsin ja intoa puhkuen :D

  Alla ohje! Jos siinä on jotain outoa, kysy. Ja ei ollut ruosteessa, kirjoitin näistä tehdessäni muistiinpanot - mutten ole kovin hyvä neuleohjeiden kirjoittaja, joten en osaa sanoa, ovatko nämä ollenkaan ymmärrettävät :)

  Rannekeohje:

  - Tässä on käytetty aika ohutta lankaa, itselläni Regian Angora Merinoa, ja puikot kokoa 2,5. Ohje on myös pienikätiselle - jos teet iso- tai keksikokoiskätiselle, lisää silmukoita tarpeen mukaan, jos teet paksummasta langasta, vähennä silmukoita jne. Mittaa myös omiin käsiin silloin tällöin, sillä:
  - Ranneke ei ole aivan suora putki, vaan sitä on vähän viritetty käsivarren muodon mukaan. Saa tehdä myös suoran putken, silloin vain jättää kavennukset ja levennykset pois.
  - Peukalon aukon saa tehdä ihan miten haluaa, tässä on neulottu vain edestakaisin niin, että syntyy reikä.
  - Nyt vähän väsyttää, ja ohjeessa voi olla jotain outoa. Jos näin on, kysy!

  Oikea ranneke:

  Luo 52 s ja jaa ne neljälle puikolle (13 s / puikko).
  Neulo 20 krs joustinneuletta.
  Neulo 2 krs oikein. Kolmannella kerroksella neulo 1. ja 2. puikon silmukat oikein ja 3. ja 4. puikon silmukat nurin* (tätä sanon nurjaksi raidaksi myöhemmin ohjeessa)
  Toista tätä kolmen kerroksen mallikertaa, jossa 2 krs neulotaan oikein ja kolmannella neulotaan nurja raita 3. ja 4. puikolla, ihan loppuun asti (kunnes tulee joustinneuletta jälleen kuvaan.)
  3. nurjan raidan jälkeen kavenna sivuilla 1 silmukka per puikko (siis 1. puikon alussa, 2. puikon lopussa, 3. alussa ja 4. lopussa). Nyt silmukoita on puikolla 12.
  15. nurjan raidan jälkeen jälleen kavennus, puikolla 11 s.
  27. nurjan raidan jälkeen levennä sivuilla 1 s per puikko, puikolla 12 s.

  30. nurjan raidan jälkeen neulo peukalon aukko seuraavasti:

  Kerroksen lopussa (1. ja 4. puikon välissä) vaihda suuntaa niin, että nurja puoli on ikään kuin itseäsi vasten. Ei tarvitse kääntää koko työtä - tämä on vähän hankalaa, mutta mahdollista.
  Neulo 1. krs nurin ja vaihda taas suuntaa.
  Neulo vielä 8 krs ajan niin, että aina 1. ja 4. puikon välissä vaihdat suuntaa. Neulo takaperoisilla kerroksilla nurjat silmukat oikein ja oikeat nurin. Tästä tulee yhteensä 9 krs - viimeisenä pitäisi olla kämmenselän puolella nurja raita.

  Lopuksi neulo vielä kuvion mukaan 15 krs (eli 5 nurjaa raitaa). Viimeisen nurjan raidan jälkeen neulo 2 krs oikein, ja ensimmäisen kerroksen aikana kavenna 1. s sivuilla.
  Neulo 8 krs joustinneuletta.

  Vasen ranneke muuten samoin, mutta nurja raita tulee 1. ja 2. puikolle.

  * Jos tekisin nyt uudestaan, neuloisin 3. puikon alkuun ja 4. puikon loppuun 1-2 silmukkaa oikein niin, että nurja raita olisi hieman kapeampi. Mutta tämän saa päättää itse.

  ReplyDelete
 10. Hmm valitsin ehka vahan huonon sanan, tarkoituksena ei toki olisi hihitella pilkkaavasti kasitoille, enemmankin vaan hymyilla sille etta en ole ainoa jolla hommia jaa kesken :D

  Ja kiitos paljon ohjeesta, tamahan oli oikein pikatoimitus :-) ainakin nain alkuun lukemalla vaikutti ihan selkealta tuo ohje, joten eikohan silla syntyne jonkunlaiset putkilot jopa minun kasissani, jos saan langat hommattua jossain valissa. Kiitos paljon!

  ReplyDelete
 11. Ai, yksi kysymys tuli mieleen, kuinka pitkat noista suunnilleen tulee talla ohjeella jos on samankaltaista lankaa?

  ReplyDelete
 12. No worries :D Hyvä jos on apua.

  Ja hyvä kun kysyit pituusasiaa, koska:

  - Näistä tulee noin 30 cm mittaiset (tai 12 tuumaa), mulla tarkalleen ottaen 31 cm
  - MUTTA lankaa meni ihan himpun verran yli 1 kerää, mikä on ihan pöljää, että jos nyt tekisin tuosta langasta, tekisin ehkä vähän lyhyemmät - eli lisäisin vaikka 22. nurjan raidan jälkeen (enkä 27.) Kyllä huomaa, etten tätä ohjeasiaa vielä oikein tajua.

  ReplyDelete
 13. Kiitos vastauksesta. Ja huomaa etten minakaan oikeen tajua tata neulomisasiaa, koska en tajunnut kysya noinkin oleellista asiaa, etta paljonko sita lankaa tarvitaan. No, selvisi molemmat nyt :-)

  ReplyDelete
 14. No eiköhän me kaksi silti yhdessä sulle rannekkeet aikaansaada :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.