04 July, 2011

Jääteestä

Jääteessä on jotain, joka vetoaa kovin siihen Liinaan, joka luki skidinä liikaa Neiti Etsiviä ja brittiläisiä tyttökirjoja. Kun Nestlé toi ensimmäiset pullojääteensä Suomeen, kuluttaja numero yksi oli jo jonossa - ja pettyi pahoin. En pidä mistään kovin makeasta ja valmisjääteet ovat suunnilleen yhtä makeita kuin suklaa.

Jos on tosi* viitseliäs, jääteetä voi tehdä itsekin. Olen kokeillut muutamaakin ohjetta, viimeisimpänä Herkusta ja koukusta löytynyttä minttuteen ohjetta. (Vastaavan ohjeen olen kyllä saanut myös eräältä ex-kollegalta, kiitos vain sinnekin.) Syystä, johon palaan myöhemmin, meilläkin nimittäin minttua piisaa.

Minttutee oli ainakin itselleni ehkä pikemminkin esteettinen kuin kulinaristinen kokemus; en tosin maistanut tätä kuumana.


Minttu(jää)tee

2 isoa oksaa minttua
1 litra vettä

Vesi keitetään ja kaadetaan mintunoksien päälle. Annetaan hautua. Itse makeutin tätä tujauksella hunajaa; tujaus oli sen verran pieni, että sokerisempaan tottuneet eivät ehkä huomaisi mitään, joten oman maun mukaan kannattaa toki mennä.

Maku oli ainakin jääteenä aika mieto. Viimeksi kuitenkin sekoitin minttujääteetä sitruunamehun ja veden kanssa ja otin mukaan töihin törkykalliissa ja semisti nolossa, mutta kuitenkin aika kivassa hippi-lasi-vesipullossani (ollen siis lasinen vesipullo, jonka valmistukseen ei ole käytetty hippejä), ja tällä tavalla minttutee toimii oikeastaan paremmin kuin pelkästään on the rocks.

Jos mintun liikakasvu ei ole ongelma, voi hakea kaupasta myös Yogin minttu-lime -pussiteetä (sikäli kun sitä yhä saa, Yogin webisaitin mukaan olen nähnyt tuotteesta vain unta) ja tehdä jääteen siitä. Varsin pätevä ratkaisu sekin.

* Veden keittäminen onkin nykyisin viitseliäisyyteni huipentuma.

6 comments:

 1. kiitän vinkkauksesta, ja luin tämän, ja ajattelin tulla kertomaan, että jääteetä on helppo tehdä yogin lime-minttu -teepusseista. sitten pysähdyin, ja luin uudestaan, enkä kerrokaan. hah! sen sijaan taidan kipaista heti huomenna läheiseen ekokauppaan tarkastamaan, saako sitä sieltä vielä.

  ReplyDelete
 2. osta saman tien useampi boksi jos löytyy! pitää itsekin mennä.

  tiäkkö, koko se viime kesän reissu on jäänyt mieleen sellaisena hirveän hyvänä hetkenä elämässä. joko sanoin, miten onnellinen olen, että asut kohta taas lähellä?

  ReplyDelete
 3. No kappas mikäs uusi blogi täältä löytyi, tykkään! Munkin pitää alkaa testailee näitä kylmiä juomia useamminkin mintun loppusijoituspaikkana. Ja pirtelöitä.

  Neiti Etsivät on niin rautaa.

  ReplyDelete
 4. kiva kun löysit :D ajattelin kyllä laittaa linkin jakoon julkisemminkin jossain välissä, mutta toistaiseksi piti kokeilla vähän matalammalla profiililla. ajattelin, että jos joku löytää tänne niin se on vaan boonusta ja plussaa :)

  (jostain syystä Korianteria on liiaksi ruokablogi - vaikka omassa päässähän nämä tällaiset rajoitteet varmaan ovat.)

  kylmät juomat on niin huippuja näin helteellä. puuttuu vaan enää oma Hannah kantamaan niitä patiolle (vai mikäs sen neiti Etsivän taloudenhoitajattaren nimi on) mutta otetaan se mikä saadaan :D

  ReplyDelete
 5. Varmasti hyvää! Pitäisi kokeilla joskus..

  ReplyDelete
 6. ylipäänsä jääteetä kantsii kokeilla - ei tarvitse aina pelkkää vettä litkiä.

  nyt tosin mun näkökulmasta alkoi jo teekausi :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.