14 October, 2011

Pakastemaissin paras loppusijoituspaikka

...on epävalokuvauksellinen keitto. Tämä on alunperin käsittääkseni Martha Stewartin soppaohje, paksu keitto, jolle englanninkielinen termi on ihana chowder. Ihastuin tähän kun äiti toi lastin erilaisia pakastekeittoja äitiysloman sitä ... äitinä olemisen vaihetta aloittelevalle tyttärelleen, ja sanottakoon, että iloa niistä keitoista olikin kun mies meni nauttimaan työpaikkalounaista.


Parsakaali-pekonikeitto summittaisilla ainesmäärillä

  • Iso parsakaali (itselläni oli noin 750 g)
  • Iso jauhoinen peruna (tai pari, koska itse ostan kaikkea aina kaksi)
  • Sipuli
  • 200 g pakastemaissia (jyviä, ei tähkiä)
  • 4 siivua pekonia (tai koko pekonipaketti, kuten minulla, tietenkin)
  • 2 dl kermaa, tai vähän enemmän maitoa
  • Litran verran kana- tai kasvislientä
  • ~0,5 dl jauhoja
  • Kuivattua timjamia, suolaa ja mustapippuria
Alkuvalmistelut: kuori sipuli ja peruna(t), silppua kaikki silppuamista kaipaava.

Paista sitten pekoni isossa kattilassa. Kun pekoni on rapsakkaa, siirrä se sivuun ja kuullota sipuli pekonin rasvassa. Lisää sitten jauhot ja paista koko ajan sekoittaen noin 30 sekuntia. Lisää valitsemasi liemi ja peruna ja kiehauta. Vähennä sitten lämpöä. Kun peruna on pehmennyt, lisää parsakaali, maissi, timjami ja maitotuote. Keitä 8-10 minuuttia, tai pidempäänkin kuten minä taisin (mutta älä polta pohjaan kuten minä vähän taisin), mausta ja tarjoile pekonisilpun kanssa.

Koska tarjoilin ruoan itselleni, ja sitä oli syytäkin jäädä seuraaviin aterioihin, on pekonisilppu nyt siis keiton seassa. Maailmantuskaa kärsiville mainittakoon, että Stockan Herkusta saa luomupekonia - sieltä minäkin hain omani, ja tiedosta kiitän Kulinaarimurulan Jaanaa.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.