08 November, 2011

Toinen lapsi

Okei, okei, en ihan tosissani vielä mieti mitään toisia lapsia. Ensimmäinen ei ole puoltakaan vuotta. Sain kuitenkin tänään pikku lahjana Kaksplus-lehden näytenumeron, jossa pohdittiin sitä, miten toimia kun toinen ei halua toista lasta.

Meillä tilanne on ollut vähän kuvatunkaltainen. Minä olen aina ajatellut, että haluan >1 lasta, koska sisarussuhde on hieno juttu. Mies on ollut tiukasti sitä mieltä, että yksi lapsi riittää - siitäkin huolimatta, että sisar on yksi miehen elämän ehdottomasti tärkeimmistä ja parhaista tyypeistä. Nyt neidin myötä rintamalinjat molemmin puolin ovat vähän lientyneet, mutta asiasta ei keskustella, koska se tuntuu yhtä epäajankohtaiselta kuin aurinkomme muuttuminen punaiseksi jättiläiseksi. Tilanne on minusta ihan hyvä.

Vaan ihan hyvä tilanne ei ole Kaksplussaan haastatelluilla äideillä, joiden miehet eivät halua toista lasta. Artikkelin luettuani kurkkua melkein kuristi. Siinä neuvottiin keskustelemaan kumppanin kanssa, miettimään, mikä toisen lapsen hankkimisessa pelottaa tai arveluttaa. Vaihtoehto, jossa toista lasta ei hankita, otettiin sekin huomioon - mutta aika kursorisesti. Ilmeisesti se ei sitten kuitenkaan ole mikään vaihtoehto - tai sellainen fiilis artikkelista ainakin jäi.

Toki toisen lapsen hankkiminen on varmaan samanlainen perustavanlaatuinen kysymys kuin ensimmäisenkin hankkiminen - jos linjat ovat aivan erilaiset, on vaikea elää yhdessä. Mutta miksi ei voisi yhtä hyvin miettiä keinoja siihen, miten itse tulla sinuiksi sen kanssa, että lapsiluku jää epätoivottuihin numeroihin?

Ainiin, yksilapsiset äidit tilaavat Kaksplussaa lyhyemmän aikaa.

3 comments:

  1. Ai mitä, eikö äiti olekaan aina oikeassa ja isä pitää vain saada ymmärtämään se?! ;)

    Tuli vaan sun kirjoituksesta mieleen sekin, että en ymmärrä miten mulle jatkuvasti kaupataan Vauva-lehteä. Yhdelle tokaisin kerran, että "ei kiinnosta, ei mulla oo enää vauvaa" (kun se oli jo yli vuoden ikäinen). Tajusin vasta puhelimen suljettuani, että sen voi ymmärtää vähän toisinkin...

    ReplyDelete
  2. Booksy, tiedän heidän juonensa!

    Pilami, kiusallisesti olen tullut tästä äiti-ei-olekaan-aina-oikeassa -asiasta taas muistutetuksi. Luulen sen olleen terveellistä. Minulle. Ja haa, toivottavasti puhelinmyyjä ei jäänyt loppupäiväksi miettimään, pitääkö ilmoittaa poliisille julmista lapsikauppiasta ... tai muuta vastaavaa :D

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.