12 April, 2012

Täällä näkyy kai liikaa pöly

Arvatkaa, millainen on ihminen? Sellainen, että ensin mangutaan haasteita, ja sitten kun niitä saadaan, ei kiittämättömyyksissään muka "ehditä" vastata.

Sain siis Hyvän mielen haasteen Duussilasta, ja tulin hyvälle mielelle. Haasteessa pitikin listata 10 asiaa, joista tulee hyvä mieli. One down, nine to go. Valitettavasti sain haasteen kesken pahimman en-jaksa-ees-hengittää -hetken, joten ne yhdeksän muuta olikin tosi vaikeita. Aurinko? No varmana en tule iloiseksi mistään auringosta. Paistaa silmiin ja pöly näkyy. Pilvinen taivas? No varmana en tule iloiseksi mistään pilvisestä taivaasta. Ei paista aurinko, ja pöly näkyy silti. Ymmärtänette yskän. Mutta viime päivinä olen varovaisesti hymyillyt, joten kokeillaan.

Hyvän mielen haaste
No, tulin hyvälle mielelle.

Kookos
Pöllin Lydakselta, myönnän. Mutta kookos on niin hyvää! Siitä tulee aina hyvälle mielelle. Ja mikä parasta: mies vihaa kookosta.

Kirjakaupat
Hahaa! Tätä ette odottaneet. Kävin tänään Kampissa Lasten kirjakaupassa. Siellä tuli iloiseksi: oli lapsuuteni klassikoita (äitiparka vihasi Camilla Mickwitzia, mutta minäpä rakastin) ja uudempia klassikoita, joista tulee mainita meille ensi tilassa muuttava "Vesta-Linnea ja hirviö-äiti". Mikä ihana äiti olenkaan, kun jo nyt yritän hankkia lapselleni kirjallisuutta, jonka kanssa hän voi peilata tuntemuksiaan. Jotka väistämättä ovat edessä.

Kirjastot
Hahaa! Tätä ette varmasti odottaneet. Tai ehkä sittenkin odotitte. Meinasin kertoa jutun siitä, mitä olen joskus sanonut kirjastolaitoksesta, mutta olenkin se jo kerran kertonut. Taannoin menin kirjastoon vaan hengaamaan, tytär kantoliinassa, enkä oikein jaksanut keskittyä mihinkään muuhun kuin lastenosaston sarjakuvapuoleen. Luin Niilo Pielisiä ja hihitin kuin mielipuoli.

Itsesäälissä kieriskelyn lopettaminen
Olen mestariluokan itsesäälissäkieriskelijä. Jos itsesäälissä kieriskely olisi olympialaji, olisin maamme menestynein urheilija. Mutta välillä on erityisen kivaa pitää taukoa. Ohjeistin miestä, että jos minun huomaa kieriskelevän itsesäälissä, pitää nipistää pyllystä ja kertoa, että tykkää. Mies pyysi, että jollain signaalilla ilmaisisin kieriskeleväni itsesäälissä - esimerkiksi kieriskelemällä joka paikkaan, tai vaikka jollakin pipalla. Uhkasin kostotoimilla sanan "pipa" käytön vuoksi. Keskustelun lopputuloksena kostotoimet hylättiin, hyvä mieli jäi.

Tytär
Nämä eivät nyt sitten ole missään tärkeysjärjestyksessä! Jos luulitte. Tyttärestä tulee hyvä mieli monta kertaa päivässä, esimerkiksi silloin kun hän viuhtoo koko vartalollaan ihan vaan silkasta ilosta.

Numero seitsemän
Seitsemän on alkuluku, ja tämän listan seitsemäs kohta. Alkuluvuista tulee hyvä mieli, kuten muutenkin matematiikasta - mutta jos ja vain jos matematiikan kohtaa populaaritieteellisenä esityksenä Tiede-lehdessä (pidän kerran kuussa, Tiede-lehden luettuani, chatitse närkästyneitä populaaritieteellisiä monologeja miehelleni, viimeksi aiheena oli topologia) eikä silloin, kun matematiikan kohtaa tentissä. Sitäpaitsi mulla alkaa aiheet loppua. Näinkö epähyväntuulinen olen?

Mies
Miesparka. Kaikkea sekin joutuu kestämään. Mutta on se silti tosi mainio.

Okei, myönnetään: koira
Välillä ajattelen, että siitä tulee tosi kivat rukkaset ja hattu. Mutta sitten se allerginen pirulainen rapsuttaa itsensä verille ja näyttää kurjalta, tai mulle tulee sitä ikävä kun se on eri huoneessa, tai sydäntä särkee kun se makaa niin pöljästi lattialla. Tällöin pitää mennä kaappaamaan koira syliin. Koiraparka. Kaikkea sekin joutuu kestämään.

...tota, sovitaan että siinä oli kymmenen - Liina, neljä kirjainta joihin voi luottaa.

10 comments:

 1. Kookos on maanpäälisen elämän suurin nautinto ja ihanuus! Jos Kookos ei kuulostaisi niin typerältä suomalaisen sukunimemme edessä, kummatkin tyttäreni olisivat Kookoksia ;o)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtava nimi se olisikin! :D Mutta ainahan voisi olla Coco? Ja vedota ranskalaisiin sukujuuriin :D (Jos ei ole yhtään, ne voi aina keksiä.)

   Delete
 2. Kampin Kaakaopuussa sesonkikaakaona kookoskaakoa, oli hyvää! Kookos on namnamnam.

  Ja hitsi, odotan niin sitä että saisin edes jonkin määräaikaisen bilsan opettajan viran ja voisin tilata Tiede-lehden verovähennyksillä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaaargh oliko ihan PAKKO kertoa, arvaa millaista luonteenlujuutta vaati kulkea Kaakaopuun ohi? En voi käydä enää ikinä Kampissa :D

   Tiede-lehti verovähennyksillä :O En edes tiennyt, että jotkut voivat tehdä niin! Onnentyttö!

   Delete
  2. No siis, niin voisi tehdä käsittääkseni jos olisi edes määräaikainen sopimus jonkin koulun kanssa, toivottavasti siis saan sellaisen pestin pian ja samoihin verovähennyksiin tunkea kumpparit, sadetakit ja kaikki. ;)

   Delete
  3. Oon varmaan valinnut sittenkin alani väärin.

   Delete
 3. Kookoksesta tulin minäkin kommentoimaan, onpa hassua! Pidän kookoksesta esim. -maidon ja tuoksujen muodossa, mutta en voi sietää kookoshiutaleita. Bounty - kuka sitä oikeasti ostaa? Mutta ei minun siitä pitänyt kirjoittaa, vaan kertoa havaintoni, että kookos kuuluu niihin mystisiin asioihin (esim. leopardikuosin ohella), joista en ole kuullut KENENKÄÄN miehen tykkäävän. Näistähän voisi ihan kirjoittaa pidemmänkin listan! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun on pakko tunnustaa, että välillä ostan Bountyn, mutta vain hyvin epätoivoisena ja kadun sitä aina jälkikäteen - koska eihän se tosiaan toimi, olet aivan oikeassa.

   Ruohonjuuresta saa törkyhintaisia ja törkeän pieniä luomupatukoita, joissa on täytteenä sellainen kookostahna, ilman hiutaleita. En voi Ruohonjuuressakaan nykyisin kovin usein asioida, ne ovat nimittäin liian hyviä.

   Voi olla, että olet miesteoriasi kanssa oikeassa! Alan suorittaa tutkimuksia :D

   Delete
 4. Ihana lista - tulin hyvälle tuulelle! Tykkään myös kookoksesta, JOPA Bountysta. Tiedoksi HeidiN:lle ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, ihanaa jos ilahdutti :D

   Mä aion ensi viikolla tehdä ekskursion Itäkeskuksen Ruohonjuureen kookossuklaa-apajille. Eikun piru vie, olen karkkilakossa. Voidaanko sopia, että Ruohonjuuren kookosuklaapatukat ovat leivonnaisia?

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.