28 April, 2012

Ympärillä pesän, koko kevätkesän*

Hei vaan. Täällä ei ole tapahtunut mitään ihmeempiä sitten viime näkemän: kaikki aloitetut neuletyöt ovat edelleen kesken kuin opintoni taannoin, juoksen edelleen sitkeästi ympäri Herttoniemeä ja lähialueita siitäkin huolimatta, että kaiken muun tilpehöörin lisäksi johonkin olemattomaan taskuun on kohta syytä mahduttaa myös inhalaattori**, luen kiukulla niitä kirjaston kirjoja joiden eräpäivä on kammottavan pian ja joiden uusimiskerrat on käytetty, tytär kasvaa, kehittyy eikä suostu pysymään siinä, mihin hänet jätti edes pinnasängyssä (josta pakeneminen on työn alla kun ennen jokaista unirupeamaa horisontaalinen asento tulee muuttaa vertikaaliseksi ainakin kolmesti. Toistetaan yöllä unissaan.)

Enimmäkseen on kyllä tosi kivaa. Kanssaäitiyslomalaisista on iloa; siskosta sai kirjastoseuraa, kirjastonhoitajatartoverista lounasseuraa, on ystäviä joille voi tunnustaa, ettei itsekään oikein tiedä, mikä on "tekninen ulkoiluasu" (vaikka sellaisen kirpputorilta ostikin), äitiyslomalaisen oikeudella voi aamupäivisin lölliä lapsen kanssa auringonpaisteessa ja sitten sain kivan paketin.

Laitoin taannoin kestovaipan bloggaajakollega Annukalle, joka laittoi takaisin postissa älyttömän kivan kiitoksen. Katsokaa nyt:


Viihdettä äidille ja tyttärelle! Hyvin ollaankin viihdytty, suurkiitos Annukka! Olin ehkä eniten riemuissani tuosta Pikku Pielisestä, koska Niilo Pielinen on lempisarjiksiani, mutta lapsi oli eniten riemuissaan Ellasta ja Aleksista (tosin sitä ei päästetty lähellekään sarjakuvaa). Kiiltokuviakin oli, mutta ne säästän siihen, että muksu ei enää yritä repiä kaikkea paperista, minkä käsiinsä saa.

Huomenna täällä Herttoniemessä on pihakirppis, ja se tarkoittaa kahta asiaa:

 1. Juoksulenkki on varmaan hoidettava pois jo aamusta, ettei puuskuta pahimman ostosryysiksen aikaan kotipihalle ja tule lunastetuksi jonkun kotiin luonnonoikkuna. "Katso äiti, violetti nainen!"
 2. Saatamme ajoittaa vuosittaisen sunnuntaikävelymme koko perheen voimin juuri huomiselle. Mitään ei kyllä osteta, mutta fiilistelen mielellään tunnelmaa jonka uskon toki olevan erinomainen. Kuten myös sään, huom.

* Päätin itsekin alkaa otsikoida laulujen sanoilla. Ainakin tänään. Piste (+1) sille, joka tunnistaa biisin.
** Tämä varmaan kertoo kaiken tarpeellisen ihmisen kyvystä olla typäre.

8 comments:

 1. Minä odotan jo kauhulla Tapanilan Mosa herää-tapahtumaa josta kuitenkin kotiutan taas liian monta kirjaa. Tosin tänä vuonna lupasin olla myymässä äidin tavaroita jotta saadaan sitä taloa vähän tyhjäksi meidän muuttoa varten.

  Ihanaa kevätkävelyä ja viikonloppua teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me tehtiin se! Käytiin kävelyllä! Koirakin oli mukana, vaikka siitä oli kyllä vaan häslää.

   Tuollakin myytiin kirjoja, mutta lähinnä tyyliin Dan Simmons, ei tullut kiusaus.

   Delete
 2. *grin* Tuolle violetille naiselle piti nauraa ääneen. Hyvää viikonloppua! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naura vaan, mutta jos näkisit livenä, soittaisit ehkä ambulanssin! :D Ihanaa viikonloppua ja vappua sinne kanssa!

   Delete
 3. Kas, mehän ollaan melkein naapureita kun me asutaan Herttoniemenrannassa. Mä aion lykkiä lapseni sinne länsipuolelle jo heti aamukympiltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohoo, en tiennytkään! Mä käyn siis teidän huudeilla usein olemassa violetti nainen.

   Löytyikö mitään? Ainakin aamukympiltä oli jo täysi tohina päällä, kun kirmasin takakautta kotiin. Itse hyvistä päätöksistä huolimatta hommasin muksulle pari bodya ja kestovaippaa. Aurinko pehmitti pään.

   Delete
 4. ""Katso äiti, violetti nainen!""
  Kuolin. Aamun unettomina tunteina mietin, et vuoden päästä juoksen jo, ihan varmasti. Sit muistin, kuinka hirveetä se pahimmillaan on ja olin helkkarin tyytyväinen, että tänä keväänä ei taas tartte aloittaa.

  Pitikin laittaa saatteeksi, että kiiltokuvat ovat ehkä enemmän äidin/myöhempään käyttöön tai yhdessä ihmeteltäviksi. Olivat sopivasti hollilla, niin lykkäsin mukaan. :D
  Ihanaa, että paketti ilahdutti. Vaipansaajan kokemuksia saadaan vielä odotella tovi jos toinenkin, mutta oon jo valmiiksi suurkiitollinen. (Esim. siitä, että näen kestovaipan hyvissä ajoin ennen lapsen laskettua toimitusaikaa: ehdin purkaan ja pakata monta kertaa väärin.)

  Iloista vappua!

  Ja hei! Otsikko on tietysti Aa-aa ankka -klassikosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D I aim to please. But not to kill.

   Musta on hauskaa tässä elämässä se, miten aika tosiaan on aikaa kutakin. Mäkin olin viime vuonna onneni kukkuloilla, että ihanaa kun ei tarvii juosta ja kohta ei tarvii mennä töihin. Ja nyt oon että ihanaa kun saan juosta ja kohta pääsee töihinkin. (Vai onko se vain merkki siitä, että mikään ei koskaan kelpaa? Toivottavasti ei :D)

   Paketti oli huikea, ja täältä tosiaan vapautunee lisääkin vaippoja ajan mittaan, jos kiinnostaa (ei pakettivelvoitetta). Mä huomaan itsestäni, että olen nyt kiinnostuneempi koko kestovaippahommasta, toivottavasti sulle on helpompaa alusta asti.

   Ja NIIN - piste sulle! :)

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.