15 April, 2012

Tsih vaan

Fiksumpi olisi miettinyt ehkä jo maaliskuussa, onko allergialääkitys kunnossa. Itse luin uutisista, että koivun siitepölyä on ilmassa eniten sitten vuoden 1993, ja viikon viiveellä sytytti itselläkin sen verran, että päätin tarkastaa allergialääkkeiden tilanteen.

Koska vietin käytännössä kaksi viime kevättä raskaana (ensin keskenmenon, sitten tyttären kanssa) ovat allergiaoireet loistaneet poissaolollaan*. Tammikuussa olin jo tyytyväisen vakuuttunut siitä, että olen parantunut allergioista, mutta Pariisin reissulla pidimme hotellihuoneen partsin ovea auki hetken, minkä jälkeen mies tiedusteli hotellin sängyllä loikoillessamme, saanko varmasti hengitettyä.

Viime vuonna sain reseptin Zyrteciin, jonka rinnakkaislääkettä Heinixiä syön nytkin. Tabulla on minusta lähinnä lumevaikutus, mutta oletan, etten imetysaikanakaan saa vetää ns. kunnon troppeja, enkä jaksa lääkäriin asti tarkistamaan. (Lääkäriin meno vaatisi joko a) puhelinsoiton tai b) korvausvaatimuksen teon vakuutusyhtiöön.)

Lumelääkkeiden osalta homma on siis hoidossa, mutta entäs muut lääkkeet? Löysin lääkekaapista kaksi inhalaattoria, avaavan ja peruslääkkeen. Riemastuin - liian aikaisin. Perusinhalaattori olisi pitänyt käyttää viimeistään viime vuoden huhtikuussa. Avaava puolestaan oli vanhentunut 2010. On varmaan turha kuvitellakaan, että mistään löytyisi nenäsuihketta, joka olisi jotensakin kosher.

Sisuunnuin sen verran, että kaivelin parista tärkeiden papereiden pinosta allergialääkereseptejä - synkeän vakuuttuneena siitä, että nekin ovat takuulla vanhentuneet - mutta löysin vain purentavaivoista kertovan lapun, kolme vuotta vanhan verotustodistuksen ja äidinmaitokirjasen. Loput tärkeät paperit ovat miehen järjestelmissä, enkä tietenkään juuri nyt pääse niihin käsiksi, koska tytär nukkuu lähestulkoon niiden edessä - mutta hätä ei olekaan tämännäköinen:

Yhdestä laukusta löytyi kuin löytyikin toinen avaava inhalaattori, joka on kelpoisa tämän vuoden kesäkuuhun asti! Melkein täysikin se on! Ei sittenkään mitään hätää!

* Kertoisin loisvertauksen, mutta ystäväni Anna käsittääkseni lukee tätä välillä, eikä hän ollut vertauksesta viimeksikään innostunut.

4 comments:

 1. Meilläkin mies niiskuttaa, kävi hakemassa varmaan neljää eri troppia apteekista. Tsemppiä niiskuiluun!

  ReplyDelete
 2. Tänks! Kyllä tää tästä. Toistaiseksi. Seuraan siitepölytiedotetta kauhulla..

  ReplyDelete
 3. Tosiaan imetyksen kanssa esim. Duact on kiellettyjen listalla:(

  Meillä täällä Turun naapurikunnassa voi uusia reseptit viemällä ne, sillä tavalla minäkin nuo inhalaattorireseptit uusin. Yleensä n.3 päivässä saa sen takaisin. Myös apteekkien kautta voi.

  Itse vedän Heinixiä, silmätippoja ja Nasonexia. Ei oikein riittävä, mutta pärjään jotenkuten. Atoopinen ihokin on ryöstäytynyt käsistä.

  Niin ja ihan ekaa kertaa täällä käväisen, päivänkakkaan blogista löytyi linkki. Tsempit kevääseen, onneksi nyt on vähän satanut niin saa pariksi päiväksi rauhan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Duact on mun rakkain troppi :( Joudun kevään ajan varmaan välttelemään myös kissakoteja, koska koivu + kissat - hyvä allergialääkitys = huono lopputulos.

   Mun pitäisi ehkä tehdä tuo uusimistemppu! Erinomainen huomio, ei ollut käynyt pienessä mielessäkään. Uusiskohan arvauskeskus yksityisen puolen reseptejä? Olen nimittäin suurimman osan kinunnut työterveydestä.

   Kiva kun käväisit, toivottavasti rohkaistut tulemaan uudestaankin :D Tsemppiä sinnekin siitepölykauteen!

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.