16 May, 2012

Yäk, en syö

Yleisesti ottaen olen kiinnostunut maistamaan kaikenlaista ruokaa, mutta eineksiin ja erilaisiin makeisiin jugurttisysteemeihin mulla on vaikea suhde. En oikeastaan laske kumpaakaan ruoaksi (tosin jotkut saksalaiset luomujugut ja ilmeisesti jo edesmennyt Bulgarian sitruunajugu saavat synninpäästön.)

No, ilmoittauduin sinne Naisten kympille ja sain osallistujamatskut, jossa tietoa myös maksua vastaan jaetusta lounaasta. Olin jotenkin ajatellut, että lounaana olisi ehkä banaani ja joku leipä, mutta ei. Lounaana on yhteistyökumppaneiden mainoshetki.


Ensin riemastuin Saarioisten äitien tekemästä broilersalaattiateriasta. Kupista, joka läpyskään on kuvattu, ei voisi päätellä että mukaan on mahtunut pastan lisäksi yhtään vihannesta, mutta on siellä ilmeisesti sentään maissia ja jotain säilykehedelmiä. Vaikea tuollaiseen on tietysti mitään tuoretta lisätäkään. Onneksi tarjolla on joku kasvisversiokin - se ei mitenkään voi olla kauheampaa. Jos helvetti on olemassa, siellä ruokaillaan varmasti vain Saarioisten valmissalaateilla.

Salaatin lisäksi on tarjolla kolme erilaista jugurttihässäkkää. Saarioisten viritys kyllä kulkee kiisselin nimellä, mutta en anna sen hämätä. Toinen, Alpron jugurttisysteemi on varmaan niitä juttuja, joita ei jugurtiksi saa nimittää. Sokeria tai makeutusainetta siinä on silti takuulla liikaa. Kolmannen jugun tarjoaa Danone, ja siinä melkein revin pelihousut lopullisesti. En voi sietää Danonen mainontaa ja väistän firman tuotteita systemaattisesti kaupassa.* Nyt tarjolla on joku kätevä jugujuoma, jossa on helvetisti proteiinia mutta joka on tietenkin rasvaton. Tietenkin. Makuvaihtoehtoja on kaksi, joista toinen eli ananas on juuri SE esanssi, jolla kaikki pahimmat maut on aina ennenkin saatu piiloon. Ei takuulla ole mikään sattuma, että ainoat sokerittomat limpparit olivat pitkään ananaan makuisia. Muilla esansseilla ei ilmeisesti päästy lähellekään juotavan makuista lopputulosta.

Ymmärrän kyllä, että kustannukset kustannukset blaablaablaa, mutta olisin ehkä silti toivonut, että lounaaseen olisi sponsoreiden uutuustuotteista huolimatta pyritty sisällyttämään jotain muutakin kuin jugua.

No, voihan olla, että paikan päällä myös Chiquita on haistanut mainostilaisuuden.

* Tarkennettakoon nyt, että en häiriinny ilmavaivoista puhumisesta. Inhoan sitä, että mainokset lupaavat surkean ruokavalion vaikutusten häviävän lyhyellä tähtäimellä kuin pieru Saharaan (kahdenkymmenen vuoden päästä iskevä sydänkohtaus on sitten sitäkin yllättävämpi.)

8 comments:

 1. Bulgarian sitruunajugurtti on elossa taas! Se JA hunajajugurtti. Olin kuolla onnesta, kun huomasin.

  Alprot on siitä jees, että eivät käytä keinotekoisia makeutusaineita, sokeria kylläkin. Ja sit nehän on soijatuotteita, eli jos niitä väistää, niin sit ei kkyl maistu. Mut soijahommissa Alpro on kyllä aivan ykkönen.

  Onnea Kympille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Annukka. Mä en haluaisi olla se viestintuoja, joka kohta ammutaan, mutta ilmeisesti se sitruunajugu on TAAS lopetettu. Itken itseni uneen. Tilalle on tuotu joku lohkeava versio siihen Eila-sarjaan, mutta oon ihan varma, ettei se voi mitenkään olla niin hyvää.

   Mulla ei sinänsä ole mitään erityistä soijaa vastaan - en rakentaisi sen varaan koko ruokavaliota, mutta toisaalta luultavasti paras tapa vetää soijaöverit on syödä soijalla lihotettua porsasta - mutta koska en piittaa maitopohjaisista makeutetuista juguista lainkaan, en ole kiinnostunut korvikkeistakaan. Muualtakin olen kyllä ymmärtänyt, että Alpro sinänsä on oikein mainio :D

   Kiitos myös tsempistä, vielähän tässä on hetki. Kyttäätte sitten uutiset, jos vaikka pääsisin telkkariin :D

   Delete
 2. Ananasesanssi... Se vielä menee maltillisesti käytettynä oikeassa yhteydessä, vaikka ei kyllä ananasta ole nähnytkään kuin korkeintaan vilaukselta, mutta kirsikkaesanssi on jotain mitä en voi sietää. Olen hillitön makean ystävä, mutta kirsikkaa en voi syödä kuin tuoreena. Kirsikkakarkki tai kirsikkamikätahansa maistuu ihan tehtaalta! Se maku on samaa sarjaa kuin miltä jokin Kiinassa valmistettu pölyinen lelu haisee.

  Jeah. Lahjakkaasti asian vierestä mutta ihan oman navan läheisyydestä :D

  Piti vain tulla huikkaamaan että hyvä blogi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ilahduin huikkauksesta :D

   Mulla on joku kiero suhde kirsikkaesanssiin, me ollaan ihan kaverit. Itse asiassa se saksalainen luomujugu, josta puhuin, on juurikin kirsikalla maustettu (ehkei sentään kirsikkaesanssilla. Onko luomuesansseja?) Mutta ymmärrän kyllä mainiosti tilanteesi, koska tässä omassa suhteessani on tapahtunut jossain vaiheessa täyskäännös.

   Oman navan läheisyys on just hyvä :D

   Delete
  2. Ymmärrän kieron suhteen! Tuossa yhtenä ("yhtenä") päivänä söin päärynäjaffoja, ja niiden jälkimaku muistuttaa vahvasti marsipaania. En yhtään pidä marsipaanista, mutta tähän väliin iski just joku kierous ja piti syödä niitä jaffoja lisää ja lisää :D

   Delete
  3. Tuossa voi kyllä käydä niinkin, että jonain aamuna heräät ja huomaat pitäväsi marsipaanista :D

   Delete
 3. Kiitos Liina, hyväntuulinen jupinasi piristi täällä laatikkorumban keskellä.

  Tsemii kympille täältäkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, toivottavasti rumba sujuu mallikkaasti! Hyvä, jos voin jotenkin urakkaanne helpottaa, vaikka sitten piristämällä :D

   Sun pitää kanssa kytätä uutiset sitten parin viikon päästä. Aion laittaa vihreän topin.

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.