31 July, 2012

Lankakauppavierailuja, osa 1: Snurre

Seuraa ei-maksettua mainontaa. Kävin tutustumassa itselleni uuteen, paikalliseen lankakauppaan, Snurreen (eikä nyt mennä siihen, että mesta on pyörinyt tietämättäni lähes vuoden). Tykkäsin; sisustus oli raikas ja joka puolella oli lankoja - se tuntui toki kovin kodikkaalta. Paitsi, että meillä kotona ei saa olla joka puolella lankoja, koska mies ei pidä sitä sisustuselementtinä ja lapsi ja koira yrittävät syödä tai sotkea kerät.

Snurresta saa paljon erilaisia kuteita, jollaiseen itsekin sorruin - tavoitteenani on virkata kori lapsen huoneeseen. Tavoitteeseen sopiva väri on tietenkin tumman harmaa. Alan säästää lapsen terapiakuluihin oitis. Ostin myös BC Garnin unelmanpehmeää (baby)alpakkaa; vakaa aikomukseni on neuloa siitä lapaset itselleni ja muksulle, kunhan nyt muilta projekteiltani ehdin.

Vaikka Snurren neulelankavalikoima ei ollut massiivinen, langat oli selvästi valikoitu hyvää makua käyttäen - minusta sellainen on mukavaa. Pieni, mutta juuri oikea valikoima on ehkä parempikin kuin metrikaupalla tavaraa, josta enin osa ei miellytä.

Menen välillä vähän sekaisin yksityiskohdista, jollaiseksi laskettakoon se, että omistaja piirsi kaupan logon varmaotteisesti pussiin, johon ostokseni pakkasi. Ajattelin, että tuosta paperipussista en luovu ikinä, mikä briljantti idea.


Nyt olen jo toipunut.

Olen myös neulonut; suurin osa aikaansaannoksista on kuitenkin vaatteita, enkä tiedä, miten ne parhaiten kuvaisi. Kysyin varovaisesti mieheltä, josko hän viitsisi joskus, ja hän toki rakastavana puolisona innostui: "Totta KAI mä voin susta kuvia ottaa, voidaan vaikka mennä jonnekin luonnon helmaan! Tai arkkitehtonisesti kiinnostavalle paikalle!" Ja, no, kyllähän se varmaan ne kuvat ottaisikin, mutten kestä kuunnella sitä käkätystä.

9 comments:

 1. Oi, vaikuttaapa kivalta, pitää ottaa ohjelmaan, kun vilttikin uhkaa valmistua. Joskin sormien ja ranteiden kiputila alkaa myös olla sitä luokkaa, että puikot eivät hievahdakaan, ennen kuin viltin käyttäjä on puserrettu maailmaan.

  "--- luo muutama silmukka ja loihdi pieni koetilkku."
  En ikinä neulo koetilkkuja. Pitäiskö nyt sit aloittaa?

  "Säilytä keskeneräiset työt ihanissa koreissa, mutta lemmikkien ulottumattomilla."
  Ovatko turkiskuoriaisen toukat lemmikkejä? Haluan ilmatiiviin, kauniin korin!

  ReplyDelete
 2. No mutta, nythän viltin käyttäjä kai ON maailmassa :D Joko on seuraava projekti puikoilla? Ai ei? :D

  Onnea vielä hirmuisesti!

  Emmääkään neulo koetilkkuja. Ikinä. Mutta tää lemmikkiasia on vähän niin ja näin. Eli siis osa langoista on sen ulottumattomissa, osa ei ... mutta onneksi se puupää tietää jo, what's what. Luulisin. Jos syö mun langat ja kuolee siihen, se on luonnonvalintaa. Itken kyllä, ja syytän itseäni.

  ReplyDelete
 3. Btw, koskas vierailet Tampereella? http://www.lankamaailmanordia.fi/myymala/lankamaailmatampere ;)

  ReplyDelete
 4. Itse asiassa, teemaan liittyen pitäisikin kirjoittaa yksi juttu :D Eri puljusta tosin. (Niin, ja pitäisi käymäänkin tulla, kyllä. Mennäänkö kahville, jos tulen?)

  ReplyDelete
 5. Mennään vaan! Mielellään jonnekin sellaiseen paikkaan, jonka liepeillä ei ole sellaisia kauppoja, jonne saattaa vahingossa lipua tekemään heräteostoksia :D

  ReplyDelete
 6. Ai lankakauppoja? :D Niitä on Tampereella selvästi ihan hirveästi :D

  Mä sit ilmoitan kun aikataulu selviää. Yksi aikataulu oli jo, mutta sitten kävi ilmi, että ei tarvii lähteä Tampereelle lankakaupan luo kun lankakauppa tulee Tampereelta mun luo :P

  ReplyDelete
 7. Niin ja Tampereellahan on se Poppamieskin, jos vielä muistat habanerosuklaan ;)
  Laita suoraan s-postia, osoite löytyy blogini oikeasta yläkulmasta!

  Meinasin ruveta mankumaan että mäkin haluan kivoja kauppoja mun luo, mutta oikeastaan on parempi että ovat siellä missä ovat. Ei ylimääräistä rahanmenoa enää yhtään, thank you very much :D

  ReplyDelete
 8. Mä laitan! Kunhan keksin, milloin tulen.

  Joo, kivat kaupat pysykööt kaukana, näin se on. Tajusin myös, että varmaan pitää maksaa 10 euroa pääsymaksua päästäkseen kivojen kauppojen luo. Nghghgnggg.gh

  ReplyDelete
 9. Ai siellä on käsityömessut! Ei muuta kuin onnea matkaan maltillisen budjetin ja järkevien ostopäätösten tekemiseen, toivottavasti ei lähde mopo keulimaan :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.