30 July, 2013

Kysy, niin sinulle vastataan

Siina esitti kysymyksiä, minä vastaan niihin:

1. Jos et saisi olla sen niminen kuin olet, minkä niminen haluaisit olla ja miksi?
Tunnen kiusausta vastata "Galadriel Pippin Moonchild", mutta jätän vastaamatta. Nuorempana olisin halunnut olla jonkin muun niminen kuin Liina, sillä olin jotenkin saanut tarpeekseni jo neljävuotiaana erilaisista vitseistä, joihin liittyi nenä- tai pöytäliina. Nykyään en jaksa korviani lotkauttaa vitsiasioille, ja viihdyn tosi hyvin Liinana.

En voi vastata kysymykseen, anteeksi, suostun olemaan vain Liina.

2. Mikä lastenlaulu tulee ekana mieleen?
Polkupyörälaulu! Pidän siitä kaameasti, mutta lapseni tuntuu hieman kyllästyneen viisuun. Muistan muuten lapsuudestani sen, miten äitini aina halusi jostain syystä väen väkisin laulaa Polkupyörälaulua. Toivottavasti saan lapsenlapsia, olisi ikävää, jos hyvä ketju katkeaisi tähän.

3. Näetkö jotain toistuvaa unta ja millainen se on?
En varsinaisesti, mutta välillä koen yöhäröilykausia, jolloin tuppaan puolittain heräämään varmana siitä, että asunnossamme on joko kestit tai asuntonäyttö, ja minä vain makaan sängyssä alushoususillani ja pohdin, miten kiusalliselta juhlijoista / asunnonkatselijoista tilanne mahtaakaan tuntua. Toisinaan myös pohdin, kuka on vierelläni nukkuva mieshenkilö.

4. Missä yleensä bloggaat noin sijainnillisesti?
Tässä:

Huomatkaa, että alahyllyjen siisteyden osalta en enää edes viitsi yrittää.

Laajemmin tarkasteltuna Herttoniemessä, Helsingissä.

5. Oletko nähnyt punkin?
Kyllä. Viimeksi eilen, kun erityisen hyvinsyönyt yksilö tiputtautui riemunkiljahduksen kera koirastamme. Okei, riemunkiljahduksen keksin itse, mutta tapausta seurannut oma inhotanssini on ihan oikeasti totta.

6. Mitä ruokaa aiot tehdä seuraavaksi?
Mieluiten en mitään, enää ikinä, mutta jos jotain on pakko, aion vääntää kaalipataa tässä jossain välissä.

7. Minkälaista apokalypsia uumoilet saapuvaksi ja oletko varautunut siihen jotenkin?
Kuulin ennen kesälomia radiosta tiedeohjelman, jossa selitettiin, että mikäli kvantit ottavat ja tunneloituvat matalamman energian tasolle (jollainen ilmeisesti oikeasti on olemassa) on esimerkiksi ydinreaktio sellaisena kuin me sen tunnemme entinen ilmiö. Tällöin sammuu aurinko.

Olen varautunut tähän makaamalla lattialla ja uikuttamalla. Kvanttitunneloitumiseen verrattuna joku zombiapokalypsi on ihan maapähkinöitä.

8. Mitä tv-sarjoja seuraat ja miksi?
Mieluiten sellaisia, joissa on joku tieteiselementti. Fantasiakin käy, kun se ei enää näytä niin kököltä nykyisin. Tällä hetkellä tiiviissä seurannassa ovat Falling Skies, joka on kyllä ihan höperö, mutta siinä on alieneita; Revolution, joka vaikuttaa oikein lupaavalta, siinä on yhteiskuntarakenne romahtanut mainiosti; Borgias, siinä ei ole scifiä mutta juonittelua on, ja komeita mekkoja, ja erinomaisia näyttelijöitä; ja lopuksi American Horror Story, joka sekin on ihan höperö, mutta pidätän oikeuden tehdä höperövalintoja. 

Joskus näinä seuraavina vuosisatoina aion myös katsoa yksikseni Supernaturalin kuutoskauden.

9. Mitäpä oot tännään hommannu?
(Vastaan eilisen osalta, koska kirjoitin tämän eilen, ja koska tänään olen vienyt koiran ulos, juonut kahvia ja lukenut.)

Menin lapsen kanssa kirjastoon ja kauppaan; tarjosin lounasta, joka ei kelvannut; siivosin maitoa lattialta ja koirasta; olin aika helvetin kärttyinen; pyysin kovasti anteeksi sitä, että olin aika helvetin kärttyinen; luin, join kahvia ja neuloin sillä kuuluisalla oman ajan hetkellä, joka on käytettävä tehokkaasti hyväksi. Voisi olla sopivaa, että oppisin vielä tekemään jotain varpaillani maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi. 

Sitten lähdin erään viehättävän kirjailijattaren ja hänen jälkikasvunsa kanssa puistoon, omien kupeitteni hedelmä följyssä totta kai.

Kirjailijattaren kanssa tehtyä puistovisiittiä lukuunottamatta oli itse asiassa todella huono päivä. Toivon parempia viimeisen lomaviikon lopuksi.

10. Oletko sellainen ihminen, joka tajuaa lähteä ajoissa kotiin, ja jos olet, kerrotko miten se tapahtuu?
Olen. Se tapahtuu sillä tavalla, että mieleen hiipii ajatus siitä, miten paljon kotona on lukemattomia kirjoja. Loppu sujuu itsestään.


Kymmenen kysymyksen sijaan mietin, pitäisikö testata Siinan ideaa (ks. kommentit) jossa postauksen aihe on annettu? Jos vielä ainakin enin osa ainekirblogipostauksista julkaistaisiin suunnilleen samaan aikaan, niitä voisi olla hauska lueskella.

Olisiko kukaan messissä paitsi minä ja (kuten oletan) Siina?

18 comments:

 1. Mukava lukea välillä näitä arkipostauksiakin :)! Ja ihana kirjahylly teillä, aaah. Menisin sen luo heti teillä. (älä huoli en ole tulossa, keskellä yötä, juhlimaan).
  Olisin messissä otsikkohommassa. Olen joskus ruinannut blogeissani haastamaan itseäni antamalla otsikon kuin otsikon, vastausten tulvahan oli luonnollisesti valtava.

  Ai niin, miten pitkällä olet Borgias sarjassa? Minulla alkoi tökkiä jo toisessa kaudessa se Orgias. Voi että kun tekisivät sellaista taidetta kuin Rooma tai Deadwood vielä kerran, ja monta kertaa sen jälkeen. Ja sitten kun vielä ihmiset katsoisivat niitä, ettei sarjat jäisi kesken toteutuksen, kuten yllämainitut!

  ReplyDelete
 2. Mäkin voin olla messissä otsikkojutussa. Vois vielä sopia julkaisuajan, niin siinä olisikin hauska vertailla eri kirjoituksia. Mielipiteet eivät olisi värittyneet toisten kirjoitusten pohjalta :)

  ReplyDelete
 3. Hei mä oon messissä! Mä en saa kirjoitettua mitään, koska mun aiheet paisuu aina liian suurisuuntaisiksi. Nyt mulla olis suunnitelmissa kirjoittaa aikuisfanituksesta ja narsismista sekä sit luksusongelmista ja meditaatiosta. Ei ihme ettei oikein teksti luista kun otan aina elefantin kokoisen aiheen jota alan ammuskella hernepyssyllä...

  Eli joo oon meges :) Ja tää oli tosi hauska. Ja teil on ihana kirjahylly.

  ReplyDelete
 4. Mä voisin myös lähteä annettuihin otsikkoihin. Kun ei mun nykyiset höperöaivot meinaa keksiä mitään kirjoitettavaa. Tai jos keksii, ongelma on sama kuin lupiinilla: aihe on niin järkälemäinen, etten höperöaivoillani saa siitä otetta.

  ReplyDelete
 5. Mäkin voisin ottaa otsikon! Mutta vasta ensi viikolla, kunhan saan tämän loman ensin lusittua. ;)

  ReplyDelete
 6. Mukana tietty! Miten olis vaikka kolme otsikkoa, ja aineet ohjelmoidaan aina tietylle päivälle, tyyliin keskiviikkoisin kuudelta?

  ReplyDelete
 7. Mun kirjoitusinto on ollut vahan hiljainen viime aikoina, niin tasta voisi tulla taas uutta potkua. Saako ulkomailta osallistua? :)

  Jos saa niin voin sitten linkkailla tanne niilla blogitunnuksilla, kaytan nyt tata salaista agenttinimea :)

  ReplyDelete
 8. Kuulostaa tosi hyvältä toi otsikko/aiheidea!

  Ja toivottavasti loppuloma menee epäkärttyisemmin. Mulla oli eilen myös kärttypäivä, että jos sun eilinen oli myös eilen, niin ehkä sitä oli jotenkin liikkeellä. ;)

  ReplyDelete
 9. messis. ei keksi kirjoitettavaa. paitsi mitä nyt tää haaste roikkuis tuolla kuumottamassa.. mut en kai mä joudu keksimään niitä otsikkoja?

  ReplyDelete
 10. Olen tiettykin mukana messissä! Ja kiitos vastauksista! Hyvin eilen peitit kenkkupäivän.

  ReplyDelete
 11. Minäkin mielelläni kirjottelisin "aineita", jos vaan saa osallistua.

  ReplyDelete
 12. Hyvä idea, minä myös! Onpa hauska nähdä, mitä kaikkea mahtuukaan yhteen aiheeseen!

  ReplyDelete
 13. Matalamman energian taso on todellakin olemassa, asun siellä. Tämän aiheuttamasta lievästä haasteellisuudesta huolimatta voisin kokeilla ainekirjoituspostausta, mikäli vaan saan sen aihepiiriini millään tavalla taipumaan. Enköhän mä saa.

  ReplyDelete
 14. Anteeksi radiohiljaisuus, olimme taas mökillä. Laskin äkkiseltään 13 osallistujaa, sehän on jo paljon!

  Yritän virittää jonkin haasteen kasaan.

  Bleue, muuten saa tulla, mutta ei keskellä yötä juhlimaan kun minä nukun :D Ja voi kyllä olla, että kirjahyllyssämme ovat avaruusaluskirjat yliedustettuina! Mutta kiitos, minkin pidän siitä kovasti.

  Voihan, ja minusta kun Borgias on NIIN hieno. Katsomme kolmatta kautta. En kykene nyt sanomaan tähän sen kummempaa, kun en kumpaakaan mainitsemaasi sarjaa jaksanut.

  EmmyAurora, deadline ilman muuta :D Ja myöhästyneille piiskaa!

  Lupiini, jee! Mutta mä kyllä mielelläni lukisin sun näkemyksiä kaikista mainitsemistasi aiheista, sun kynä ei todellakaan vertaudu hernepyssyyn.

  Saara, mä lupaan koittaa keksiä jotain epähaastavaa, ihan itseänikin ajatellen :D

  LQ, eipä hätää, täällä ei ihan valon nopeudella edetä :D

  Täti-ihminen, jess. Minäpä otan yhteyttä ja konsultoin haasteen muodosta tarkemmin. Haa.

  RainDrop, tiettykin saa! Siinä on Internetin kauneus :) Mutta nyt mua kyllä alkoi kiinnostaa, kuka siellä agenttinimen takana luuraa :D

  VL, ehkä se oli se tuskainen hiostavuus? Koko viikko on mennyt epäkärttyisämmin, se on ihanaa - toivottavasti sielläkin.

  Juno, jos joudut niin lupaan asettaa riman niin matalalle, että kaikkien muiden otsikot ovat parempia...

  Siina, silloin ei ollutkaan kenkku olo kun oltiin puistossa, silloin oli kivaa :)

  Suotar, ilman muuta saa, sehän olisi vain parasta!

  Rouva Ruuhka, nimenomaan niin - toivottavasti tulee mahdollisimman erilaisia juttuja!

  Fffifi, aaah, saatamme siis asuttaa samaa tasoa. Ja sehän on haasteen koko idea, että saa minkä tahansa aiheen liittymään esim. juoksemiseen, kuten minä nykyisin yritän :D

  ReplyDelete
 15. Ensin ehdottomasti tärkein: kirjahylly! <3

  Toisekseen: Mieluilisin mukaan, jos haastekohtainen hetki sattuu sopivasti kohtaamaan vireän olotilan ynnä työpaniikittoman ajanjakson. Tsäänssit ovat siis heikohkot, mutta teoriassa olen mukana! Paitsi jos viime hetken perumisesta sakotetaan.

  ReplyDelete
 16. On se ihan hyvä kirjahylly! Siitä vain puuttuu muutamia tyhjiä hyllyjä, joihin voisi ostaa lisää kirjoja...

  En mä sakota, mukaan vain! Kunhan keksin sopivan aiheen ja formaatin. Se tapahtuu varmasti jo tänä vuonna.

  ReplyDelete
 17. Ma paljastan nyt tassa tota sun postausaihetta odotellessa mun salaisen henkilollisyyden ton agenttinimen takaa :) Paitsi etta kirjoitan anonyymisti...no anyway :)

  ReplyDelete
 18. No niin, tulen sitten huomenna stalkkaamaan kun hoidan sairasta lasta himassa, mahtavaa :D

  Ai niin, mutta nyt on taas haastepaineet niskassa :D En keksi hyvää otsikkoa, aaaargh!

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.