01 February, 2014

UMK14 grande finale liveblog

I aten't dead. Ja alkunumerosta päätellen myöskin UMK-jengin huumorintaju elää ja voi ainakin yhtä hyvin kuin omani.

1 Tarviin pääsyn Miaun mimmien leggarivarastolle. Tarvitsen samanlaisia leggareita. Myös Clarissa tarvitsee samanlaisia leggareita! Hän on unohtanut housut.

2 Alkunumerosta tekee myönteisen se, että siinä Dance-kilpailijoita. Minulla on täysin yksipuolinen rakkaussuhde kaikkiin Dance-kilpailijoihin.

3 Aija Puurtisen pää...asia on pöllitty jälkimmäisestä Hellboy-leffasta! Arvostan!

4 No ni, nyt Softengine. Shshhs.

5 Mua niin harmittaa, että Softengine ei ottanut vauhtia semifinaalista. Olisin mielelläni kuullut tämän useamminkin. Levyllinen tätä kiitos, tuli onnellinen olo.

6 Oon vieläkin ihan fiiliksissä Softenginestä. Tuli mieleen se, kun ostin ensimmäisen Arcade Firen levyni. Iih, ooh. Mutta nyt tuleva voittaja Hanna Sky. Samassa violetissa kauhtanassa kuin viimeksi. Mrrrr.

7 Mä voin elää sen kanssa, että tämä lähtee kuitenkin viisuihin MUTTA huomautan silti, että ei tämä sellaisesta perusviisumassasta poikkea. Hyvä laulaja, sikäli kun minä mitään ymmärrän. Mitä en tosin ymmärrä.

8 (En ehdi katsoa esityksiä tarpeeksi, sillä tänään ilmestyi myös Locuksen lista viime vuoden parhaista spekulatiivisen fiktion saralla ilmestyneistä kirjoista, ja minulla on kova kiire tehdä varauksia kirjastoon.)

9 Miau aloitti jotenkin mainiosti hyrisemällä. Tykkään näiden - no, ehkä sitä pitäisi sanoa fraseeraukseksi - siis siitä, miten napakasti "you make me sick" napsahtaa suusta. Ja show näyttää hyvältä myös.

10 Kyllä minä niin Miauta äänestäisin, jos puhelimessani ei olisi palvelunestonumerolla varustettua firman liittymää. (Softengineltä ostan levyn.)

11 Sitten Lauri Mikkola. Tämähän on tylsyysjärjestyksessä tämä finaali. Eikun hetki, Hukka ja Mama on vielä tulematta.

12 Vaikka tuomarit ovatkin löytäneeet sydämestään tai thaikuutiolounaastaan rakkauden KAIKKIA finaalin biisejä kohtaan, minä en ole. Lauri Mikkola on ihan kaunis mies, kyllä, mutta biisiä se ei pelasta.

13 Nyt Madcraft, johon suhtaudun kerta kerralla suopeammin paitsi että EI EI pojat, ei tuollaista punkia kuulu soittaa Barona Arenalla, ei se vaan sovi. (Ahem. Stylisti kyllä tekee parhaansa tappaakseen suopeuteni. Mistä hän on voinut löytää kaikki ne kankaat, joita käsityöluokkamme jämäpinossa oli -94?)

14 No ehkä tämän kerran Madcraft sopii areenalle. Mutta missäs välissä laulajasta on tuollainen flirtti tullut? Herttinen. Hyvä veto oli pojat.

15 Mikko Pohjola. Niisk. Minä niin pidän oululaisista.

16 Nyt mulle tuli jotenkin paha mieli siitä, että Mikko Pohjola ei voita, koska Hanna Sky voittaa, vaikka Miaun pitäisi voittaa. Jotain kauhean väärää tässä on.

17 Seuraava esitys nostaa sykkeen katsoon, sano. Varmaan ärtymyksestä, koska mikäli Clarissa feat Vanilla Ice Jr. eivät esitä ihan uutta biisiä, tämä tuskin on merkittävästi parantunut.

18 Kyllä se oli sama biisi. More's the pity.

19 Hukka ja Mama seuraavaksi. Ihanaa. Mutta kakkuhattu ei oo mun juttu. Vois olla sushihattu. Tai pizzahattu. Kotipizzahattu. Kotipizza mmmmm.

20 Hukan ja Maman biisi on ihana, mut toi Mama on ehkä vielä ihanampi.

21 Nyt esiintyy tuomari, mutta vähät minä siitä, sillä kirjastokorttini varaukset ovat täynnä ja seuraavaksi pitää siirtyä varailemaan kirjoja lapsen kortilla. Hiillyttää. Miten VOI olla, ettei voi varata yli kolmeakymmentä kirjaa yhdellä kortilla? (Pidän Redramasta kyllä jotenkin ihan kauheasti.)

22 Miau sai KYMMENEN PISTETTÄ Wirtaselta! Voi jessus mä sanon. Tuo Wirtanenhan on ihan mahtava!

23 Niin tavallaan kyllä toivoisin, että tuomarit eivät marisisi siitä, kuinka vaikeaa heillä on.

24 Siis mitä, Miau tekee itse leggareitaan? Naiset! MYYKÄÄ NIITÄ MULLE!

25 Viime vuoden voittajan esityksessä on lapsosia. Alhaista manipulointia, joka tehosi minuun. Alhaista.

26 Sen jälkeen siellä oli tytöiksi puettuja poikia. Alhaista manipulointia, joka tehosi minuun. Alhaista.

27 Ja nyt voittaja, shshshs.

28 Top kolmessa Mikko Pohjola, Miau ja .... Softengine! SAATANA! LÄHETTÄKÄÄ NE KAIKKI SINNE! KAIKKI!

29 vOITTO ME... hups... Voitto meni Softenginelle. Voi helkkari. Ilmassa leijailee kultapölyä. En tiedä, onko näillä mitään mahdollisuutta voittaa mitään, mutta sydämeni laulaa silti ilosta, koska biisi on hieno.

30 En toivu tästä ikinä. Tätä menoa mun on pakko liveblogata Euroviisujenkin semifinaali, vaikka tiedän jo nyt, että siinä vaiheessa livebloggaisin mieluiten uniani. Olen ihan shokissa siitä, että joku, josta mä pidän, voitti jotain, ja että se oli noin hieno, ja ja niisk.

Hyvin kävi. Ehkä tästä jotenkin eteenpäin.

23 comments:

 1. Toi yleisö on jotenkin liikuttavan suomalaista. Siellä istuvat ja taputtavat.

  ReplyDelete
 2. softengineen oli jotenki saatu vähän kyllä euroviisuhenkeä!

  ReplyDelete
 3. Anu :D Onhan siellä vähän sellaista fanihenkeäkin saatu onneksi mukaan :D

  Ellu, niin oli! Kimaltavaa pukua - ja lavakin täyttyi hienosti :)

  ReplyDelete
 4. On toki! Mutta siellä se eturivi niin nätisti pönötti, että pisti ihan silmään. :)

  ReplyDelete
 5. ooh, toivottavasti miau voittaa kaikki ja euroviisut päälle.

  ReplyDelete
 6. Anu, siinä istuu varmaan jotain korruptiolippuja saaneita silmäätekeviä Ylen hallintoneuvostosta!

  Ellu, eikö! Oli HIENO. Kyllä niin tällaisesta showmeiningistä ilahdun.

  ReplyDelete
 7. Olen nyt nähnyt yhden kokonaisen esityksen koko UMK:ssa ja olen sitä mieltä, että se oli paras, eikä mitään muuta tarvitse nähdä. Miau voittoon, oli todella hieno. Tosin IKINÄ mun suosikki ei pääse mihinkään. En ole vieläkään päässyt yli siitä, ettei Eläkeläisiä lähetetty Euroviisuihin.

  ReplyDelete
 8. Mulla on ihan sama, mun suosikit ei ikinä pärjää. Olen jo ajatellut, että mun diggailu on sellainen kuoleman suudelma kelle tahansa bändille :D

  ReplyDelete
 9. Pusu oli multa.

  Venni, joka kattoo nauhalta ja kelaa tylsät. Kerettiläistä, tiedän.

  ReplyDelete
 10. Olin just kiittämättä kauneimmasta anonyymikommentista internetin historiassa, mutta nyt kiitän muuten vain ihanimmasta kommentista ja lähetän pusuja takaisin! Oot ihana.

  ReplyDelete
 11. kyllä ois voinu koko kolmikko mennä ja hukka ja mama boonuksena, mutta ei huono voittaja ollenkaan. erottunevat joukosta siellä euroviisuissa.

  mutta kiitos mahtavasta livebloggausrupeamasta, seuraavaksi sitten ne olympialaiset!

  ReplyDelete
 12. Kiitos kun oot ollut messissä! Olisin varmaan jotenkin nolona lopettanut koko homman ilman sua.

  Sellanen medley missä esiintyy noi kolme ja Hukka ja Mama fiittaa olis kyllä ollut voittajan valinta :D

  ReplyDelete
 13. Mä oon samaa mieltä, kirjastokorttien varaukset pitäisi rajata viiteen, jotta hitaat rohmut eivät pääsisi tyystin blokkaamaan meiltä nopeilta lukijoilta kaikkia hyvyyksiä varauksineen.

  ReplyDelete
 14. Tarkoitit varmaan "viiteenkymmeneen".

  ReplyDelete
 15. Kertoo paljon (ainakin minulle), että heti kun avasin Ylen uutissivun ja näin UMK:n voittajauutisen, niin SYÖKSÄHDIN blogiisi lukemaan tätä livebloggausta, enkä ollenkaan lukenut sitä Ylen uutista. :D

  Itse kisojahan en viitsi(nyt) katsoa, koska ei riittävästi kiinnosta, mutta kiitos livebloggauksesi olen jotakuinkin aiheesta kartalla. Ja Aija Puurtisen hiusjutuista. Ja kuka on Redrama.

  Kiitän ja toivon, jotta bloggaisit euroviisutkin (sekä semi että finaali), kun ei niitä jaksa niin sitten mitenkään katsoa tahi kuunnella eikä erityisesti sitä finaalin pisteidenlaskua. Miten ne saavat sen kestämään niin kauan? Onko ihan pakko jaariltella joka maan pisteiden kertojan kanssa, esim. "mites teillä siellä on fiilikset", "näytät kyl hyvältä tänään Diego/Peter" (naisille eivät sano ulkonäöstä, vaikka kauniitahan ovat kaikki ja voisivat kyllä sanoa). Ja ainahan fiilikset ovat huikeat, kaduilla kansa juhlii (tässä kohtaa kuva johonkin torille) ja hyvältähän se pisteiden kertoja tosiaan näyttää, stailattukin usein kivasti, mitä moista toteamaan, se tulee televisiosta ja näemme sen itsekin.

  Olympialaisia (ja runsaita bloggauksiasi aiheesta) sekä Kari-Pekka Kyrön kommentointia odotellessa!

  t. jo aiemmenin ilmoittaunut fani, joka ei keksinyt siihen kohtaan nimimerkkiä, mutta jos joku muukin haluaa allekirjoittaa fanina, niin voin olla vaikka Fani nro 1 tai Fani I, olisi juhlavaa tuo jälkimmäinen roomalaisine ykkösineen.

  ReplyDelete
 16. Hahaa :D Olen ihan aallonharjalla. (Samalla olen itse lukenut Ylen uutisia huolestuneena, koska pelkään tuomaripelistä syyttäviä kommentteja ja niiden vaikutusta nuorten voittajien mielialaan, mutta tänään onneksi selvisi, että Softengine oli voittaja myös yleisöäänissä. HAA!)

  Mä voin melkein uhata bloggaavani Euroviisut, jos nyt ei ole jotain tähdellisempää tekemistä, en voi mennä vannomaan ... mutta niistä semifinaaleista en ole aivan varma, mua on perinteisesti alkanut aina nukuttaa jo alkutunnari.

  Osuit kyllä ihan naulan kantaan noissa kommenteissa! Pitää ehkä tehdä Euroviisubingo. Tai kai sellainen jo jossain onkin.

  Ja keksi nyt ihmeessä joku muu nimimerkki kuin Fani-alkuinen, minähän punastun!

  (Superkiitos vielä ihanasta kommentista!)

  ReplyDelete
 17. Hei, kysyisin myös sinulta, voinko lisätä blogisi oman blogini sivupalkkiin suositeltavien listalle? :)

  ReplyDelete
 18. Totta hitossa! Ei kai sellaista kunniaa tarvitse edes kysyä! Olisit minun listallani, jos minulla sellainen olisi, eeeh, pitäisikö se nyt tehdä, eeh.

  ReplyDelete
 19. Mua harmittaa että missasin nämä silloin kun tilanne oli päällä. Voitko ilmoittaa mulle kun livebloggaat seuraavan kerran, ihan mistä tahansa, niin tuun tänne. Euroviisujen aikaan olen Euroviisubileissä, mutta kyllä mulle käy mikä vaan A-studio tai vastaava. Tai ne semifinaalit!

  ReplyDelete
 20. Ilman muuta voin. Paitsi, että yleensä tiedän siitä itsekin noin viisi minuuttia aikaisemmin, korkeintaan.

  Tajusin just, että semifinaalit saatan olla itse reissussa, mutta yritän jonkun A-studion keskusteluillan vaikka hoidella :D Jos en saa raivokohtausta toistensa päälle puhuvista "keskustelijoista".

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.