04 December, 2014

Mene ja satuloitse valkea orhini!

Tämä joulunalusaika on toistaiseksi ollut ihmiselle hyvä, vaikka maass' ei ole hanki eikä järvet jäässä. Silmä sammunut auringon sentään löytyy, että johonkin voi kyllä tässä maailmassa luottaa.

Minull... Lapsella on neljä joulukalenteriakin! Joululaulujakin on laulettu ipanan kanssa jo viik... hmmm. Päivätolkulla. (Se oli vale, mutta haluan, ettette toimita lataamoon vain siksi, että aloitimme lokakuun viimeisenä.)

Yhtä vielä toivon: että jossain joulun alla saisi nähdä Tiernapojat. Mutta ei baarissa hätäisesti laulettuna, tiedättekö, joulun allahan se yksi poppoo juoksee ravitsemusliikkeitä läpi ja veisaa pari biisiä nelinkertaisella nopeudella. Ei sillä lailla. Vaan ihan rauhassa, koko setti komeasti läpivedettynä, ja sillä tavalla, että jollakulla on naamassa kenkälankkia.

Salaa olen aina halunnut olla Tiernapoika. Jos saan joululahjaksi lauluääntä, ensi vuonna tuppaan johonkin seurueeseen. Vaan ollako kuningas Herodes, Murjaanien kuningas vai Knihti? Kuitenkaan ei Mänkki, sen olen jo päättänyt.

Osaan muuten koko setin ulkoa. Myös välidialogit.

20 comments:

 1. No hei entäs sellainen yhden naisen Tiernapojat-versio? Olis varmasti kysytty! Vedät läpi kaikki roolit. Just niin hartaudella ja rauhassa kuin siltä tuntuu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei huono. Mutta yhden naisen show:ssa on ongelmana se, etten voi mitenkään sekä kohottaa kahta miekkaa pään päälle että kulkea kolmannen kanssa niiden miekkojen alta. Tiedäthän. Etkö? Nyyh.

   Tosin täällä kotioloissa saatan silti vetäistä setin :D

   Delete
  2. Ei hitto, olet oikeassa. Siihenhän se nyt kaatuu. Muuten oikein toteuttamiskelpoinen ja käypä idea :D

   Delete
  3. Niin oli! Mutta se miekkojen kalistelu on olennaista! :D

   Delete
 2. Mä olin kerran koulun joulujuhlassa murjaanien kuningas. Naamaan laitettiin kenkälankkia. Se ei oikein lähtenyt pois, muutaman päivän sain näytellä vihertävänaamaista marsilaista. Roolia suosittelen, kenkälankkia en.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt olen kade! Ja mitä kenkälankkiin tulee, taiteen vuoksi on kärsittävä :D

   Delete
 3. Meiksilikkakin on saanut olla mukana esittämässä tiernapoikia. Tai itse asiassa se oli sairaanhoitajaversio kyseisestä näytelmästä, mutta siis melkein samalla kaavalla se läpi mentiin (meidän kaikkien onneksi olen antanut yksityiskohtien kadota mielestä). Hieman piti sanoja muuttaa, jotta sopivat paremmin sh:n kuin itämaan tietäjän suuhun. Itse kuuluin ihan vain kuorotyttöihin. Kuoroonhan ymmärtääkseni laitetaan aina ne, joille ei keskeisempiä rooleja hienompien talenttien puuttuessa uskalleta antaa, mutta ylpeä olin siitäkin roolista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt olen tuplakade!

   Sairaanhoitajaversio kuulostaa tosin inasen verran siltä, että tarvitaan skumppaa - olen näissä tiernapoika-asioissa puristi (ja myös se ihminen, joka Taru sormusten herrasta -elokuvaversiossa mutisi "se ei sanonut NOIN") - mutta ei se mitään, skumppa on ystävä ja veto oli varmasti hieno!

   Delete
 4. Mistähän mä just luin, että Sibeliuslukion neljä opiskelijaa, jotka on vetäneet Tiernapoikia koko lukiouransa, vetäsee tänä jouluna vikat keikat kun kirjoittavat ylioppilaiksi keväällä. Mistähän niiden aikataulun saisi kaivettua, se vois olla hyvä. Vaikka parhaimmat Tiernapoika- ja joululaulukokemukset on kyllä aina tulleet sillain, että ihan vahingossa sattuu joku seurue kaupungilla kulman takana laulamaan ja sitten siihen jää ihan itkusilmässä kuuntelemaan ja fiiistelemään...
  -Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi oi miten ihanaa se olisi! Ja joo, parasta toki on se yllättävyys, mutta kun elämä ei aina järjestä, pitää itse tarttua tiernapoikaa kruunusta ja roudata sellainen jostakin esiintymään :D

   Delete
 5. Mäkin alotin joululaulujen kuuntelun lokakuussa. Saatto ehkä lipsahtaa jo vähän ennen sitäkin. T. Herodes

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oikein. Hetken kestää elämä ja vielä pienemmän hetken joululaulukausi, siitä pitää ottaa kaikki irti.

   Delete
 6. Taas jotain yhteistä! Minäkin haluaisin sekä kuuntelemaan Tiernapoikia että esiintymään sellaisena. Yhden naisen Tiernapojat esiintyy meillä säännöllisesti näin joulunalusaikaan. Nimim. Herodes myös, mutta tarvittaessa myös Knihti käy. -S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sä ootkin mun paras tyttö. Ei tää mua ollenkaan yllättänyt. Aloin jo visioida siitä, että järkätään kahden naisen Tiernapojat, just ja just voisin sun kuullen uskaltaa laulaa. (Ja toisaalta vanhana tekniikan ylioppilaana tiedän, että pitää laulaa mieluummin kuin hyvin.)

   Delete
 7. Meillä kuuluu jouluperinteisiin hoilottaa Tiernapoikia joulun alla siskojen ja äidin kans, ketään ei ole erikoisemmin nuottikorvalla tai lauluäänellä siunattu, mutta sanat osataan ulkoa kuin vettä vain! Mihinkään julkiseen seurueeseen en tämän takia ole halunnut, paistinlastoilla ja muilla vastaavilla astaloilla voi ihan hyvin imitoida miekkoja. Spotifysta löytyy Ynnin poikien levytys vuodelta yks ja kaks, aika liikuttava versio, joka kerta jännittää pääseekö Herodes siinä "siihen asti kun hän tulee muriaanein maalta"-kohdassa korkeimpaan nuottiin. :D Ja huom, miekkojen kolistelu kuuluu levyllä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä aion heti mennä tutkimaan Ynnin poikien versiota Spotifysta! Tähän asti olen kuunnellut vain sitä Timo Rautiaisen versiota, en noin normaalisti ehkä kuuntelisi hänen tuotantoaan, mutta siitä kuuluu jotenkin läpi se, miten fiiliksissä kaikki ovat kun pääsevät kalistelemaan miekkoja. Olen heille vähän kade myös.

   Miten mahtavaa kuitenkin, ja, okei, vähän ehkä jälleen kadehdittavaa tuo, että äidin ja siskojen kanssa voi vetäistä esityksen läpi. Mulle tulee aina tällaisista jutuista sellainen olo, että ihmiskunnassa on jotain tosi kaunista. Kiitos!

   Delete
  2. Mustakin on siistiä, et on perhe jonka kanssa voi nuohota nuotinvieriä ilman että ketään hävettää. Tiernapojat sijoittuu siis ruuanlaiton ja siivouksen yhteyteen, roolit vaihtuu lennosta, riippuen siitä kuka sattuu olemaan huoneessa, ja muistaa sanat sillä hetkellä. Musta on outoa kyllä, ettei tiernapojista ole enempää levytyksiä.

   Delete
  3. Kaikenlaista. Sun kommentti oli jäänyt spämmifiltteriin, Google ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä. Vielä, kun oli näin kertakaikkisen mainio kommentti. Mä haluaisin ehkä muuttaa teille. Haittaisko?

   Delete
  4. Voidaan kutsua sut mukaan aina kun ollaan menossa äidin luo käyttäytymään keskenkasvuisesti. ;)

   Delete
  5. Hyvä! Pidetään sovittuna!

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.