19 May, 2015

Eurohumppaa

Ensinnäkin on kerrottava, että lähtökohdat tälle livebloggaukselle eivät ole parhaat, sillä kävin juuri juoksemassa "nopean" juoksulenkin (my ass), pudotin iltapalaleipäni päälliset (sis. erityisen paljon chiliä) sohvalle, en löydä villasukkiani, eikä mua koko illassa oikeastaan kiinnosta muu kuin pisteiden lasku, mutta eiköhän mennä. Suoraan biisiin #2. Näistä lähtökohdista tullee pisteliästä tekstiä.

2 - Armenia
Melkein lopetin koko homman tähän, mutta sitten huomasin, että niillä on tuollaiset noitamenot päällänsä. Jollain se on pärjättävä.

3 - Belgia
No päräppäppää vaan. Oikeastaan vaan kauhulla katon noiden taustatanssijoiden napapaitoja ja korkeavyötäröisiä housuja, sillä kun ne tuosta katumuotiin lopullisesti solahtavat, voi tuntea itsensä joko muotiin sopimattomaksi tai vanhaksi. Muuta vaihtoehtoa ei ole.

4 - Alankomaat
Tajusin, että biisin esitteli mahtava Aino Töllinen, mutta en kuullut mitä hän sanoi (keskityin syömään leipää) joten en tiedä tästä nyt muuta kuin pitsin naamalla. Musiikillisesti tästä on tosi vaikea sanoa mitään. Tulee kova ikävä UMK-skaboja, jossa biisit noin enimmäkseen erotti toisistaan. Jo ensikuulemalta. Nyt jostain vähän Bollywoodia, Bollywoodia ja sassiin (kuten kolmevuotiaani sanoisi). No, ehkä Alankomaat eivät vain halua kisoja ensi vuonna.

5 - Suomi
Ai kauhea, nyt mä liikutun. PKN vetää mainiosti, vaikka tota, en tiedä, oisko ton vähän nopeamminkin voinut, no en tiedä, liikutun silti.

[Huoltokatko. Villasukat ja artistihaastattelut. Color me bored. And warm-feeted.]

6 - Kreikka
PKN on veikannut Kreikan voittoa! Miten niillä olis varaa voittaa? Ei mitenkään. Mutta Kreikasta tuli mieleen, että mulla on jääkaapissa vielä kreikkalainen jugu KOOKOSHILLOLLA. Tarvitseeko meidän muuta tästä biisistä tietää? Ei tarvitse.
Mutta jos silti sanoisimme jotain, sanoisimme ehkä, että oikeasti en tajua näitä napaan asti auki -mekkoja, ymmärrän kyllä järjen tasolla, että kai sitä yhden illan pärjää ilman pislejä, mutta tunteen tasolla en, ja sitten olen ihan, että naisparka, toivottavasti ei tunnu epämukavalta.
Biisistä odotan vähän, että se ottaisi ja starttaisi. Jos lauletaan helvetin pätsistä, pitäisi minusta myös sataa tulta ja tulikiveä, siis musiikillisesti, ei lavasteissa, se on nähty varmasti jo.

7 - Viro
Ajatella, että nyt saavat sitten kaikki muut artistit jännittää, onko ovenkahvaan liimattu purkka! Ainakin esittelyn mukaan. Mutta siis, tämä mieshenkilö joka hymyilee koirille ja katsoo kameraan veikeästi, terve! Meillä on koira jolle saa hymyillä. Ja biisissäkin on jonkun sorti svengi. Jatkoon.

8 - Makedonia
Tää nyt oli jo vähän menetetty siinä äidin kuvan pussailu -kohdassa. Teoriassa siitä kai voisi jollain vielä pelastua, mutta se joku ei ole tämä ujellus.

[Huoltokatko. Kreikkalaista jugurttia KOOKOSHILLOLLA.]

9 - Serbia
Juontajakaksikolle tiedoksi, että Asterixia lukemalla selviäisi paljon paitsi Euroopan historiasta (mitä Asterix ei opeta, sitä tuskin tarvitsee tietääkään) myös luutuista. ÖÖÖ biisi. Oli. Ja näemmä erilaisuuskulmalla on liikkellä myös Serbia.

10 - Unkari
Rupesin tässä biisin aikana pohtimaan, mikä olisi tehokkaampi keino turhien sotien lopettamiseen kuin Euroviisubiisi? Ja toisaalta, mikä olisi tarpeellinen sota? Puolustussotaa ei lasketa, hyökkäys voidaan nähdäkseni määritellä turhaksi. Vaan takaisin keinovalikoimaan. Tämä biisi ei sotia pysäytä millään aspektillaan, kukaan sapelinkalistelija ei tule edes nukahdettuaan jättämään sotimista sikseen. Herää vain entistä vihaisempana kuola poskella.

11 - Valko-Venäjä
Keskinkertainen ja perustylsä biisi, jossa toistaiseksi ei ole voitu kauhistella edes viulistin hävytöntä vaatetusta. Jos tuo lavalla oleva jantteri muistaa vielä loppubiisistä, mitä oli laulamassa, voimme pitää esitystä voittona.

12 - Venäjä
OKEI SELITTÄKÄÄ. Miten toi mirmeli on laskettu tuonne lavalle niin, että mekko on jäänyt tuohon asentoon sen ympärille? KANGAS EI KÄYTTÄYDY NOIN.
Vaikka laulajatar näyttää ajoittain maanisehkolta (ja miksipä ei, varmaan on Putin-setä vastassa jalkaa naputtaen jos jatkopaikka ei irtoa), annan ulkomusiikilliset pisteet. Sinänsähän niitä nyt voikin jaella yhdelle jos toisellekin. Musiikillisia ei oo, ei tuu, sanon suoraan sen. Ja illan biisimiksauksesta vastasi yours truly.

[Tyylikatko: ilmeisesti viitta on näiden viisujen muotitrendi. En malta ODOTTAA, että tämä trendi valuu katumuodiksi. Olen aina halunnut olla superhenkari.]

13 - Tanska
Lavalla rämpytystä ja henkselit. Jatkoon.

14 - Albania
Joku sanoi pitsa, ja arvatkaa oliko julma veto se. Ja koska tämä biisi on yhtä tyhjä kanssa, aion käyttää sen suunnittelemalla tulevaa viittaani. Ajattelin jotain satiinista, hyvällä liehuominaisudella varustettua kangasta. Tekstiksi ehkä "book bitch" ... tai mahdollisesti "Atlas-tyttö" ja värimaailma olisi joko harmaata harmaalla tai mahdollisesti yhdistelmä persikkaa ja violettia. VIELÄKÖ TOI MIMMI LAULAA?

15 - Romania
Voi hyvä luoja, eikö tää lopu ikinä? Minuutin maksimikesto näille biiseille mä sanon. Ja mitä tähän Romaniaan tulee, mun on tosi vaikea sanoa, mitä oikeasti ajattelen tästä biisistä, koska toi sinänsä vähän alhainen tunnekoukku uppoaa minuun kuin meteoriitti kohtaamansa planeetan pintakerrokseen. Tai siis tiedän kyllä, mitä ajattelen tästä biisistä, en vain voi sanoa sitä, koska saatana tää Romanian Bono.

16 - Georgia
Feministinen euroviisubiisi! Tota. Ehkä tää pitäis ottaa vaan BodyCombatin musiikillisena vasteena, mutta se on vaikeaa, koska tästä ei erity endorfiineja. Jos joku muu ihmettelee, mikä on suomennoksessa mainittu oksiimi, kerron teille, että ne ovat asetyylikoliiniesteraasientsyymin aktivaattoreita. Tutkin asiaa lisää, tämä jäi kiinnostamaan.

[Blogitauko. Kävin Fitness Führerin uudella tontilla. Käykää tekin.]

Tähän väliin pätkä siitä, miten suloista on, että australialaiset tykkäävät Euroviisuista. Heitähän ei välttämättä paikan päällä käydessään huomaisi seinähulluiksi. Muistan kuulleeni Australian edustusbiisin jo, se jäi mieleeni lähinnä siitä, että en muista siitä mitään. En ymmärrä. Olisivathan he voineet valita Monty Pythonin esittämään The Bruces' Philosopher Songin.

No mutta josko nyt tuloksia ennen kuin Cristal saa porttikiellon Ylelle, mikä olisi tosi sääli, hän on melkein yhtä lempparini kuin Aino Töllinen.

Finaaliin siis:

Albania - en muista näitä
Armenia - en muista näitäkään
Venäjä - nää muistan, kyllä nyt aurinkoinen isä Putin on iloinen
Romania - no niin no
Unkari - mikäs helvetti näissä balladeissa nyt on, hermothan tässä menee
Kreikka - en muista näitä
Viro - JES
Georgia - olin jo sanomassa, etten muista näitäkään, mutta valitettavasti muistin
Serbia - enkä näitäkään muistanut
Belgia - erh

...mutta ei PKN. No kuulkaas te siellä Euroopassa, tunkekaa ne voimaballadinne sinne, mihin ei aurinko paista. Me liitymme Arktikseen.

19 comments:

 1. Mä olin jo ihan, että mikäs tästä kokemuksesta puuttuukaan, ja tämä livebloggaushan se olikin!

  Tosin pysyn hereillä enää ehkä vartin, mutta tuun sit huomenna täältä lukemaan kaikki skandaalit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olettaen, että minä pysyn hereillä yli vartin.

   Delete
  2. Keksit sitten aamulla nopeasti jotain päästäsi ennen kuin tulen lukemaan, minä uskon kyllä kaiken! Asiakaspalvelun nimissä.

   Delete
  3. Kuulemma tämän vuoden asuste on viitta! Kelaa niitä kaikkia mahdollisuuksia, joita tulee, kun tämä tyyli valuu katumuotiin. Oletko Bätmän minun Robinilleni?

   (Tätä en keksinyt itse.)

   Delete
  4. Viitta on tosiaan ihan mahtava vaate!! Voin ehdottomasti olla Bätmän, koska Bätmän on paras, mutta huomaan heti visioivani sellaista pitkää, mustaa, silkkistä vampyyriviittaa, jossa on korkea kaulus ja ehkäpä viininpunainen vuori. Olisin spektaakkelimainen! Ehkäpä sä voisit kutimoida ihastuttavan viitan?

   Ja nyt ihan oikeesti meen nukkuu!

   Delete
  5. No eiku vielä pitää kysyä että mistä saa kookoshillojukrua ja minkä merkkistä se on?

   NYT meen ihan ihan oikeesti. Tuun huomenna lukemaan vastauksen.

   Delete
  6. Oi toi ois niin hieno viitta! Sun pitää ehdottomasti saada juuri tuollainen viitta!

   Se jugu on niitä Valion kreikkalaisia jugurtteja, ne on laajentaneet repertuaaria. Ei ole edes kovin makeaa. Mä ostin omani CityMarketista, mutta revin kyllä pelihousut, jos sitä ei saa IHAN JOKA PAIKASTA.

   Delete
  7. Olen niin järkyttynyt PKN:n kohtaamasta vääryydestä, etten kommentoi siihen mitään, mutta lohduttaudun sillä, että maailmassa on sentään kookoshillojukrua, jota minäkin voin ostaa, ja varmaan PKN myös, tai sitten erimakuista, jos eivät tykkää kookoksesta. Ostan heti kun menen seuraavan kerran kauppaan!

   Delete
  8. Oli se kyllä vääryys. Mutta se oli ihanaa, että Nimppareita juhlittiin kuitenkin kunnolla kotimaassa.

   Joko löysit jugua?

   Delete
 2. En katsonut! Mutta tämähän oli hyvä tiivistys, joten miksi tuhlata aikaansa moiseen, kun voi lukea erinomaisen raportin täältä.

  Se kookoshillojogurtti on muuten sairaan hyvää. Perustan tämän mielipiteen tosin vain yhteen lusikalliseen, koska olin ostanut sellaisen itselleni ja sitten eräänä päivänä se oli lähes ainoa asia, mikä jääkaapista löytyi, ja mies söi sen. Mutta ehdin sentään väliin saadakseni maistiaisen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Olen varma, että minulta hävisi juuri joku lukija :D

   Se kookoshillojugu on ihan törkeän ihanaa. Kärsin vieroitusoireista JO NYT. Ensi kerralla laitat jonkun ansan niiden jugurttiesi eteen. Mä voin onneksi elää siinä ihanassa varmuudessa, että mun mies kuolee ennen nälkään kuin syö kookosta.

   Delete
 3. Ihana Viro! ♥ Harvoin sitä rakastuu ensi kuulemalta, mutta tämän kohdalla kävi niin, oih ja voih! Ja siis koirille hymyilevät ihmiset saavat ihan oman erityisen paikkansa sydämessäni. Minullakin on koira, jolle saa hymyillä, ja itse hymyilen kaikille vastaantuleville. Tietenkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No se oli kyllä ihana! Olin ihan häkeltynyt, että miten hyvä. Tosin aloin ajatella, että ehkä en hymyile omalle koiralleni tarpeeksi usein. Hmph. Tämä pitää nyt korjata.

   Delete
 4. Ai Suomi tippui, no vapauttaa lauantaini jatkamaan GoT-tuijotusta 8|. Eikö oo hieno hymiö.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On, hieno on, ja hyvään sarjaan käytät aikasi. Minäkin ajattelin lauantaina ehkä lukea ja neuloa mieluummin. (En voi GoT:ille alkaa kun mies on jossain keikalla, siis musiikkia kuuntelemassa, ei ryöstökeikalla, ja hän haluaa kanssa olla 8| GoT-karkeloissa.)

   Delete
  2. Oli sen verran tylsaa tarjontaa tassa toisessa(kin) semifinaalissa, etta mun mielesta sun pitaisi kylla tehda palvelus meille lukijoille ja liveblogata finaali, koska muuten ehka nukahdan niitten kaikkien balladien keskelle....

   Mun makuun tana vuonna on kovin vahan iloisia laulelmia, joten tykkaan brittien biisista. Ja Australiakin vaikutti ihan ammattimaiselta. Mutta en usko kummankaan voittoon.

   Delete
  3. Anteeksi! Taisi jo mennä, mutta mulla oli kauhea neuloosi, enkä yrityksistäni huolimatta ole keksinyt, miten neulon ja kirjoitan yhtä aikaa. Sitä paitsi painelin nukkumaan kesken kaiken.

   Mä tykkäsin Virosta, jonka ei-voitto oli taas SE oikeusmurha, jonka tähden vannoin, että ensi vuonna en kyllä tähän tuherra aikaa :D Brittien biisi herätti mussa aluksi jotain myönteisiä fiiliksiä mutta sitten varsinaisen esityksen aikaan hämmennystä. Myös toki siksi, että britit käsittääkseni vihaavat biisiään itse.

   Delete
 5. Vaikka en euroviisuista piittaa (luulin), niin tuli kurja fiilis PKN:n poikien puolesta; ensin hehkutetaan pisin maailmaa, että melkein ovat voittajia ja sitten ei äänestetä edes finaaliin. Mitä tämä tällainen on? Taitaa johtua siitä, että ennustelijat ovat eri porukkaa kuin ne, jotka varsinaisesti viitsivät äänestää. Olisiko Suomesta voinut heitä äänestää? Luulin ettei, en tosin perehtynyt asiaan. Toivottavasti ei voinut, koska sitten vasta harmittaakin.

  - Ääneni myös Valion kreikkalaisille juguille, tosin ihan mikä tahansa kookosta sisältävä jää multa syömättä. Onneksi on muitakin makuja, kuten sitruuna <3

  - Ääneni persikka-violetti -viitalle, rakastan harmaata, mutta siis persikka ja violetti!

  - Ääneni myös sille, että blogissa olisi toistuvasti kuvia koirasta, hyvin usein voisi olla.

  Terkuin Fani pitkästä aikaa (ei pitkästä aikaa fani vaan en ole kommentoinut tosi pitkään aikaan)

  PS: Mitä tarkoittaa olla ilman pilsejä? Päättelin asiayhteydestä jotain rintaliiveihin liittyvää (tuki tahi muu juttu), mutta ei edes Google auttanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mulla on mahdollisesti tulossa jälkipuintipostaus siitä, miksi ehkä ei äänestetä. Tekivät kuitenkin hemmetin hienon ja tärkeän työn menemällä edes paikalle. Se oli mahtavaa. Ja ei, Suomesta ei voinut äänestää.

   Mitä muihin asioihin tulee :D

   - Enemmän kookosta mulle :D
   - Persikka-violetti siis, minustakin se kuulostaa aika hyvältä, kohta menen tuolla viitta liehuen.
   - Jaha, tosiaan, koirakuvia ei olekaan toviin ollut, sellainen pitää varmaan oitis lisätä. (Tuolta oikeasta ylälaidasta tosin löytyy instaprofiilini, jota spämmään usein otoksilla karvahanurista.)

   Kiva kun kävit pitkästä aikaa <3

   P.S. Pislit! Pislit on rintaliivit. Munsta kielessämme on liian vähän synonyymeja näille mahtaville arkisille tukikappaleille!

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.