02 December, 2015

Kerran joulukuun aikaan

Terve.

Olen istunut kaksi päivää Selling your ideas -koulutuksessa, jonka idea ei ollut niinkään opettaa, miten omat hyvät ajatukset tungetaan väkisin vastaanottajan kurkusta, vaan ehkä enemmän jonkinlaista kokonaisvaltaista dialogia. Tai niin minä sen ostin, koska en halua myydä mitään.

Koulutus oli hämmästyttävä kolmesta syystä: ensinnäkin se oli todella hyvä, toiseksi minulla ei ollut siellä kertaakaan tylsää ja kolmanneksi kaikenlainen kiusaantuminen loisti poissaolollaan. En tiedä, miten tämä kaikki tehtiin. Tähän asti en todellakaan olisi uskonut, että on mahdollista järjestää koulutus, jossa aivot eivät valu tylsyyden vuoksi korvista ensimmäisen vartin jälkeen.

Mutta nyt olen niin väsynyt, etten jaksa edes neuloa.

---

Kun tulin kotiin, lapsi piirsi kirjettä joulupukille. (Isänsä sitten sanallisti toiveet tekstiksi.) Yksi toivelahjoista - joita oli maltillisesti neljä - oli yllättävä.

"Mikäs tuo on?"
"Sähkökone."
"...Mitäs se sähkökone tekee?"
"Jos sähköt vaikka loppuu mummolasta tai täältä kotoa, sähkökone voi auttaa."

Olen myönteisen yllättynyt tosi monesta asiasta tähän liittyen. Keskustelusta. Muiden ajattelusta. Visionäärisestä suhtautumisesta pieniin sähkökatkoihin.

Ja mistäs sen tietää, miten yleishyödyllinen kapine generaattori kohta on. Ehkä ostan kaksi.

---

Huomasitte ehkä, mutta toivottavasti ette, etten todellakaan päässyt haasteessani kompastelematta edes marraskuun loppuun. Kuukaudesta puhumattakaan.

4 comments:

 1. Olette ihania, te. Kannattaa hankkia se generaattori mahdollisimman pian, voitte paljastaa sen paketista jo etuajassa kun tämä myrsky katkoo sähköt. Me voitais sitten lainata sitä myös. Osta siis kaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tykkään susta. Ja siitä, että yrität pitää mut kirjoittamisen syrjässä kiinni kommentoimalla postaustani <3

   Joo, kaksi generaattoria listalla on.

   Delete
 2. Sähkökone ei ole yhtään huono ajatus. Joku kenties aurinkovoimalla toimiva. Tosin näillä leveysastella sen tulisi olla sekä aurinko- että hyinen-sade-ja-pimeys -voimalla toimiva. Ihailtavan altruistista lapseltanne, että hänen joululahjatoiveistaan neljäsosa on muiden auttamista varten. En varmastikaan itse päässyt 5-vuotiaana samaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä näin joulukuussa yksi dieselkäyttöinenkin olisi paikallaan? Tai siis kun en ole kuullut hyinen-sade -käyttöisestä vielä :D

   Minustakin on mainiota käytöstä ipanalta! Ihailen häntä!

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.