24 September, 2011

Luomusynnytys

Luin Leo Straniuksen Ekoisi-blogia, jossa synnytys ei ollut ihan luomua. No, ei ollut meilläkään. Ei haittaa.

Eniten hämmästytti se, että kommenteissa niin moni tuntuu kokevan synnytyksen lääketieteellisen intervention asiana, joka on pettymys, mutta jonka kanssa voi kuitenkin elää, jos nyt muistaa olla itselleen armollinen.

Totta helvetissä asian kanssa voi elää. Jos siis sattui jäämään henkiin. Tässä äitiyskuolleisuuden lintukodossa aika monelta näemmä tuppaa unohtumaan sellainen juttu, ettei synnytys ole mitenkään erityisen turvallista, vaikka kuinka olisi luomua. Siihen voi kuolla.

Itse en jaksa spekuloida sillä, olisinko saanut tytön hengissä maailmaan ilman lääketieteen apua, sillä olen melko varma, että ilman modernia lääketiedettä olisin ollut vainaa tai hedelmätön keskenmenojen vuoksi, eikä synnytykseen asti oltaisi ikinä edes päästy.

Hurraa lääketieteellinen interventio!

2 comments:

  1. Mun mielestä toi ekoisi on hihhuli pahimmasta päästä :S

    ReplyDelete
  2. Tirsk :D

    Joo, jään usein itsekin miettimään onko se tietynlainen ehdottomuus pikemminkin luotaantyöntävää kuin kannustavaa. Huomaan itse ärsyyntyväni tyypin kirjoituksista usein, mutta valitettavasti osa ärsyymisestä johtuu siitä, että tyyppi tekee vaikeita mutta fiksuja valintoja, joihin en itse pysty. Loppuosa ärsyyntymisestäni on täysin oikeamielistä :D

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.