18 May, 2013

A day late and a liveblog short: Euroviisut

Täällä kuumassa hotellihuoneessa homehtuessani keksin, että minähän livebloggaan nämä viisut. Anteeksi jo etukäteen.

Venäjä: Sodanvastainen maailmaparannusbiisi. Tässä keksin idean, oli niin tylsää.

Saksa: Piste Euroviisubingossa kohdassa "plagiaatti". Aloittivat vissiin jostain keskeltä vielä.

Armenia: Tony Iommi mainittu. Tää on varmaan kova juttu. Tai sitten tää on tosi unettava jutzzzzz

Väliaika. Kahvia ja pullaa. Paitsi minulle viiniä ja ryöstöretki miehen karkkipussille.

(Mies uhkasi blogata mun puolesta jos nukahdan.)

(Ehkä iisisti sen viinin kanssa siis.)

Hollanti. Kommentaattori spoilasi heti kättelyssä, että mitään siistiä ei ole odotettavissa. Ei siitä sen enempää. (Vai oliko tää siis joku ei-Hollanti-maa?)

Romania: Nyt okuläärit telkkariin. Seuraa Hämmentävä Spektaakkeli (TM). Missasin tämän karsinnoissa jääkiekon vuoksi.

Britit: Bonnie Tyler. Erm. Miten hän laulaa, kun esittelyvideolla eivät kasvot liiku? Vastaus: tylsästi.

Ruotsi: Yritän olla juuttumatta happaman kommentoinnin tyydyttävään, mutta karman kannalta haitalliseen suohon. Ruotsalaiset ovat oikein hyviä pelaamaan jääkiekkoa!

Unkari: No siis. Tässä biisissä mainittiin rosmariini ja heinäsirkat samassa lauseessa, ja mies toi lisää viiniä. Vois kai tässä huonomminkin mennä.

Tanska: Todella kaunis esiintyjä. Annan anteeksi tylsän biisin. Ja tuon kummallisen tavan hieroa kädellä ilmaa kuin epäonnistunut miimikko.

Islanti: Parta on kyllä komea, mutta hiukset pitäisi laittaa oitis kiinni. Ärsyttää tuollainen harja roikkumassa kasvoilla. Jaa biisi? Hyväksyn. Tätä voisi laulaa mukana tippa linssissä hiprakassa.

Azerba... Miten tää muka kirjoitetaan? Joka tapauksessa, jos kommentaattorin pitää kertoa, että biisi on riipaiseva, se ei ole.

Kreikka: skata! Alkoholia! Mustia kilttejä! TÄÄ ON PARASTA IKINÄ! ME MUUTETAAN KREIKKAAN!

Ukraina: Tällainen biisi vaatii reilusti enemmän kuin kaksimetrisen tyypin lavalle. Odotan vähintään, siis vähintään, kuuttatoista kääpiötä, aarnikotkan ja lohikäärmeen taistelua sekä tuhansittain kukkaiskeijuja. Sitten voin harkita äänestäväni.

Italia: ...helvetti, kello on jo vaikka mitä. Miksi valvon vielä?

Norja: Pitäisin tästä tosi paljon, ellei mieheni olisi semifinaalin aikana sanonut esiintyjää keijukaiseksi. Minua hän ei ole koskaan sanonut keijukaiseksi. Vihaan Norjaa.

Georgia: Tämä tässä on juuri sellainen mitäänsanomattomuus, joka yltää topvitoseen.

Irlanti: Viimeinen. Thank you Lord. Nyt enää tunti lapsikuoroja ja pisteidenlaskua. Laulapas nyt reippaasti, sinä keltti siellä.

Väliaika. Pikakertausta. Mitä jos ensi vuoden viisut esitettäisiin kokonaan kertauspätkinä? Paljon nopeampaa olisi ja pääsisi kerrankin ajoissa nukkumaan.

Viime vuoden voittaja: ajatella, että joskus on kiistelty lipsyncin käytöstä. Nyt vaan laitetaan video laulamaan. Ei kiistelyä! Hyvin kätevää.

Ja näin, vain vähän ennen yleisön mellakkaa, siirryttiin kuulemaan pätkä myös viime vuoden voittajabiisistä.

Juontajan show: Okei. Ensi vuoden show voi mun puolesta olla pelkkää Petraa.

Tarkennus. Muutamme Ruotsiin.

Puhelu Kristalle. Melkein yhtä ding dong kuin hotellin ikkunan alla elämöivä naisihminen. More is more! Sanottakoon kuitenkin, että Krista oli tosi camp. Kansallinen itsetunto-ongelmani on kohta mennyttä. Ylpeä niisk.

Pisteidenlasku:

Suomelle pisteitä heti ekalta maalta. Jumanklavita. Kreikan rakkauden viesti pärjää toistaiseksi parhaiten.

Ei pisteitä Ruotsilta. Vedän takaisin myönteiset sanani juontajista ja jääkiekosta.

Pistesade onkin tauonnut. Ei tarvetta sateenvarjolle. Kreikka on vaaravyöhykkeellä voittaa koko skaban.

Hampaita pestessäni asemiaan ovat parantaneet Tanska ja lasilaatikkoshow. Koen kognitiivista dissonanssia. MIKSI NUO KAKSI? Mitä? Piti olla hauska ja leikkisä kisa? EI. EI. TÄSSÄ EI OLE MITÄÄN HAUSKAA.

Julistan tässä vaiheessa voittajaksi Tanskan. Lisäksi maailmassa on virhe. Nyt nukkumaan, huomenna nähdään saiko julistukseni virallisen vahvistuksen.

10 comments:

 1. Kiitos Liina, eihän noita viisuja tarttekaan katsoa, kun sulta tulee tätä feediä! :)
  Mä katsoin Suomen kappaleen (aika hirveä... huh huh, en ollut aiemmin kuullut) sekä kaksi muuta. Ne kaksi muuta olivat molemmat pateettisen oloisia mieslaulajia, joista toinen lauloi aivan nuotin vierestä ja toinen oli muuten vain reppana. Joten se siitä. Huomenna sit kuullaan, miten kävi. Tai luetaan täältä sun palstalta. :)

  P.S. Siis missä hotellihuoneessa? (Olen tippunut kärryiltä.) Eikö siellä todellakaan ole mitään muuta tekemistä? ;)

  ReplyDelete
 2. Voi vitsi, mä sain tän linkin tosi myöhään ja tää on sullekkin jo liian myöhään mutta euroviisubingon lisäksi olisi ollut myös eurovision juomapeli http://i.imgur.com/RYwpWxq.png

  ReplyDelete
 3. Näin neljä esitystä. Suomi oli hyvä, Kreikka oli paras, Islanti olisi komea jos tukka olisi, no, en haluaisi sanoa näin mutta lyhyempi, ja Norja oli kans hyvä mutta nainen ei ollut keijukainen vaan jonkinlainen valkyyria. Aika yksimielisiä ollaan siis. Hyvät viisut sen mitä nyt näin! Kiitos kommentoinnista! Menen nukkumaan ja herään huomenna hämmästelemään voittajaa.

  ReplyDelete
 4. Pahus, tamahan olisi pitanyt loytaa jo aiemmin illalla :)
  Mutta hyvin veikkasit voittajan (josta itse kylla ihan pidin). Se Azer...no niin just, oli kanssa ok, mutta en tajunnut sita Ukrainan suosiota.

  Islanti ei olisi kylla parantunut edes tukkaa sitomalla...ja ootko varma ettei miehesi sekoittanut Tanskaa ja Norjaa?? Eihan siina Norjan naisessa ollut mitaan keijukaismaista :) No, kiva oli taas katsoa kisoja kuitenkin.

  ReplyDelete
 5. Viiltävää analyysiä :D Mun mielestä tän vuoden viisut oli kaiken kaikkiaan aika mitäänsanomattomat, vaikka pari aika mainiota esitystä joukkoon mahtuikin (+ Suomen kommentaattoreilla oli välillä hieman poliittisesti epäkorrektit jutut), enkä vaan tajua kuka niitä biisejä oikein äänestää! En kuollaksenikaan muista, miltä esim. se Ukrainan biisi kuulosti ja silti oli muka niin hyvä. Puhhuh... En voinut olla miettimättä, miten Tanskan biisille olisi käynyt, jos se olisikin edustanut Suomea ;)

  ReplyDelete
 6. Mä oon niin ylpeä, että mun exän tekemä euroviisujuomapeli on päätynyt äitiblogiin asti! Meen heti kertoo sille!

  ReplyDelete
 7. Euroviisut on vain niin parhautta. Sillä ei loppujen lopuksi ole niin väliä että VÄÄRÄ BIISI voittaa (kyllästyin siihen jo puolivälissä semifinaaliesitystä), kun koko homma on niin viihdyttävää seurattavaa.

  Olin ihan varma että Suomi sijouttuu nyt jonnekin sijoille 10-15. Eikö jengi tajunnut, miten viihdyttävä Krista oli?!

  Ruotsi veti show'n tosi hyvin! Ei mitään myötähäpeää vaan oikeasti hauskaa ja tyylikästä. Mahtavaa, Ruotsi!

  ReplyDelete
 8. Hmmm, tää on kyllä niitä asioita, jotka jää television myötä elämästä pois. Jos meillä olisi telkkari niin aika varmasti olisin katsonut euroviisuja, mutta kynnys sille, että kaivelisin ne tietokoneelta (areenasta?) on kyllä aivan liian korkea.

  ReplyDelete
 9. Siis te ootte kaksin miehen kanssa kuumassa hotellihuoneessa (no ette tietenkään varmaan enää) ja täällä on Euroviisut-liveseurantaa? (Ei varmaankaan enää). :D

  ReplyDelete
 10. LQ, mustankin Suomen viisu oli aluksi aika hirveä, mutta tarpeeksi kun toistettiin, aloin pitää sitä sarkastisena ja fiksuna. Muu Eurooppa oli selkeesti vielä vaiheessa yksi :D

  Ja mitä jälkikirjoitukseen tulee :D Me oltiin viikonloppu hautajaisissa. Lisäksi olemme molemmat tosi vanhoja, emmekä jaksa muuta tekemistä koko iltaa ;)

  Kukkavarvas, se tulee ensi vuonna käyttöön!

  Siina, ehdottomasti kyllä-ääni sille, että Islannin mies viedään parturiin! Viisi senttiä pois.

  Ja valkyyria oli oikein hyvä termi. Hyvin kaunis valkyyria kyllä.

  RainDrop, sen siitä saa kun saa päättömän ajatuksen kesken kaiken :D

  Ei hän sekoittanut Tanskaa, sillä pisteiden laskun ajan hän kyseli hämmentyneenä "Mikä se Tanskan biisi oli? Mikä se oli? Millainen se oli?" ... ja siinä ehkä päävastustukseni kiteytyikin. Ei biisi huono ollut, se oli vain jotenkin niin unohdettava. Muistini ei tosin ole ollut parhaimmillaan viime aikoina.

  Anna, kiitos :D Näissä viisuissa oli munsta yllättävän monta musiikillisesti ihan kiinnostavaa esitystä, ja yllättävän vähän sellaisia aivan päättömiä vetoja, liekö vaisuus sitten johtunut siitä?

  Ukrainan biisi oli täysin mitäänsanomaton. Mutta siinä oli lavalla yli kaksimetrinen tyyppi.

  Juno, hienoa! On hyvä päästä viemään ilosanomaa :D

  Liisa, mulla on näemmä vielä tekemistä zenini kanssa, koska mun mielestä sillä on ihan kauheasti väliä, että VÄÄRÄ biisi voittaa :D Mut selkeesti Eurooppa ei ollut vielä tajunnut, että Krista on sarkastinen ja pöljä!

  Mä olin myös tosi vaikuttunut Ruotsin tekemästä show'sta! Hienoa Ruotsi! Paitsi se pistejuttu, siitä puhutaan vielä.

  Leluteekki, no liekö se lopulta kuitenkaan niin suuri menetys ;)

  PeNa, check. Olimme ja oli. Oli tosi hauskaa kunnes alkoi nukuttaa :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.