30 May, 2016

Lukufestarit beta

Allaolevan konseptin mukaiset festarit saa toteuttaa ihan vapaasti, kunhan kutsuu minut mukaan kunniavieraaksi.

1. Tila: Mikä tahansa sisätila - tai taattu kiva sää ulkona* - jossa usea ihminen voi lötköttää ja lukea kirjaa. Säkkituolit ja riippumatot plussaa.

2. Tarjoilu: K-18 -versiossa pieni, mutta tehokas baari josta saa kaikkea kahvista geeteehen. Alaikäisten versiossa riittää jana kahvi-tonic - malarialta suojautumiseen ei giniä tarvita. Jana sisältää kolajuomat makeanhimoisille alakoululaisille.

3. Äänimaisema: STFU.

4. Käsienheiluttelunurkka: Ihmisille, jotka lukivat juuri jotain parasta ikinä, on varattava päätilasta (ja vessasta) erillinen tila, jossa voi vaahdota ääneen lukemansa parhaudesta ihmisille, jotka eivät oikeasti kuuntele, vaan odottavat omaa vaahtoamisvuoroaan.

5. Festareiden kirjailijahaastattelujen määrä: Nolla (0). Jos kirjailijat olisivat oikeasti kirjojaan mielenkiintoisempia, olisi Suomalainen Kirjakauppa jo kloonannut heidät myyntiin siihen heti kosmetiikkatuotteiden viereen.

6. Vessa: Oltava - varustettuna transsymbolilla, tai muutoin ilman minkäänlaista pingotusta tai jupinaa siitä, kuka käy missäkin toiletissa, koska jos lukeminen jotain opettaa niin empatiakykyä ja jos sitä ei vielä ole, lukufestarit on todella tarpeen. (Nyt ymmärrän, mitä Kulttuuriemo tarkoitti sanoessaan, että blogini on piilopoliittinen - välillä se on sitä näemmä piilossa myös minulta. MISTÄ TULI MIELEENI, että lukekaa Kulttuuriemoa, on huippu.)

7. Lukufestareiden riippumaton äänenkannattaja: Jokin blogi, jossa lukumukavuutta varten tarjotun riippumaton nimissä esitetään milloin mitäkin mielipiteitä.


* Mutta mehän kaikki tiedämme, että se onnistuu vain Kap Verdellä.

18 comments:

 1. Jos vielä musiikin saa vain ne jotka haluaa kuulokkeiden kautta, olen niin inessä!
  Ja sitten vielä ruokaa, herkullista ja muiden tekemää, ettei luku tai käsien vatkaaminen keskeydy turhan päiten.
  Kap Verde, here we come.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, miksei! Hyvä pointti kyllä - vaikuttaakohan se yhdessä lukemisen fiilikseen, mitä luulet?

   Ja ehdottomasti ruokaa, mutta aattelisin, että jotain leipätyyppistä ... tai muuta yhdellä kädellä syötävää. Ettei mene kirja kiinni syödessä.

   Delete
 2. Liina, just remontoin sulle tilaa. Gin tonic pitää käydä juomassa kotona välillä. Mut ei ole pitkä matka.
  Kaikki muu järjestyy. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Niin remontoit! Tuleeko riippumatot kanssa, tai löhötuolit? Ai että, siitä tulee ihanaa <3

   Delete
  2. Säkkituolit JA riippumatto. Mitäs huutelit universumiin.

   Delete
  3. Jestas <3 Voitko auttaa mua järjestämään ne sitten kanssa? Millä tarkoitan, että en saa käytännössä mitään aikaan mutta jakelen kyllä kunniaa auliisti muille.

   Delete
  4. Aloitetaanpa siitä, että laitat minulle viestillä sopivan päivän aikaväliltä 11.6.-30.9.. Ja sitten minä laitan sen meidän kalenteriimme. Ja sitten sinä kutsut paikalle lukevat ystäväsi. Ja sitten te tulette paikalle kirjoinenne sovittuna päivänä. Ja kas, tapahtuma on järjestetty.

   Delete
  5. Tästä tulee paras tapahtuma! Kutsun täten itse itseni!

   Delete
  6. Hienoa! Juuri olin miettimässä, miten lassoan sut messiin. Voimmeko yhdessä haarukoida sopivan päivän Ainolle kerrottavaksi?

   Delete
  7. Jihuu, niin messissä! Festarit, joille pääsee fillarilla vartissa, ai että.

   Venni

   Delete
  8. NONIIN MAHTAVAA! Kohta on festarit kasassa omalla porukalla!

   Delete
 3. Voiko jo ennakkovarata VIP-lippuja näille festareille?!
  Näin toissapäivänä kaupassa sellaisen kätevän näköisen (ei-kovin-kauniin) riippumattosysteemin, joka oli kehystetty hyttysverkolla. Sellainen sopis ulkotiloihin, mikäli sää suosii, koska edes aurinko ei riitä jos ötökät inisee korvissa ja kipittää pitkin naamaa.

  Syötäväksi tosiaan jotain yhdellä kädellä napsittavaa, ettei mene kirjasta sivu hukkaan eikä tarvitse siirtää katsetta tekstistä esim. jonkinlaista perkaamista kaipaavaan ruokaan.

  Aah, tää kuulostaa niin täydelliseltä konseptilta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, tämmönen tärkeä pointti tuli esiin, en ollut jotenkin tullut ajatelleeksikaan, että ehkä sen verran fyrkkaa pitäisi sisäänpääsystä veloittaa, että ainakin mahdolliset kulut katetaan. Vaikka luettava tarjoillaankin konseptilla bring-your-own-book.

   Tollanen riippumatto olisi kyllä mainio. Vaihtoehtoisesti riippumatto pitää virittää aurinkoiselle mäntyrinteelle, jossa järveltä käy hienoinen tuulahdus. Se on esteettistäkin :D

   Olen hurjan iloinen, että yleisö on jo löytämässä paikalle!

   Delete
 4. Luin neloskohdan jostain syystä käsienhuuhtelunurkaksi. Ehkä sekin olisi tarpeen, voi huuhdella vaahdot pois...

  Konsepti vaikuttaa kyllä kerrassaan loistavalta. Olen haaveillut tuon tyylisen tilan luomisesta omalle parvekkeelle. Mutta se on niin pieni, että jo riippumatto tekee tiukkaa, saati sitten baari. Tai muut ihmiset.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mutta liity meidän seuraamme! Baaria ei nyt tälläkään kertaa ole luvassa, mutta erinomaista seuraa kyllä.

   Ja ehdottomasit pitää voida huuhdella vaahdot pois jos sitä ihan kauheasti on tuottanut.

   Delete
  2. Kiitos oikein mielelläni! Erinomainen seura kelpaa aina, huonoja pyrin välttelemään.

   Delete
  3. Loistavaa! Alan keräämään (sitovaa) istaa ilmoittautuneista täältä blogin kommenttiosiosta.

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.