...paitsi maku.
Söimme ennen paljon broileria, koska sitä oli helppoa laittaa ja olen aika tunari. Sittemmin kävi niin, että aloin tuntea huonoa omatuntoa broilerin käytöstä, ja sen määrä etenkin kotikäytössä romahti. Possun syöminenkin tuntuu nykyään vaikealta, ja juustothan ovat varsinaisia ilmastonmuutoksen edelläkävijöitä ... mutta kerran vuodessa, olen päättänyt, voi silti tehdä tätä BBC Good Foodin lahjaa maailmalle.
Sinapilla täytettyä, syyllisyydellä kuorrutettua kanaa
Söimme ennen paljon broileria, koska sitä oli helppoa laittaa ja olen aika tunari. Sittemmin kävi niin, että aloin tuntea huonoa omatuntoa broilerin käytöstä, ja sen määrä etenkin kotikäytössä romahti. Possun syöminenkin tuntuu nykyään vaikealta, ja juustothan ovat varsinaisia ilmastonmuutoksen edelläkävijöitä ... mutta kerran vuodessa, olen päättänyt, voi silti tehdä tätä BBC Good Foodin lahjaa maailmalle.
Sinapilla täytettyä, syyllisyydellä kuorrutettua kanaa
- 4 broilerin rintafilettä (paksua, ei ohutleikkeitä)
- 8 siivua pekonia
- 50 g kunnollista cheddaria
- 125 g mozzarellaa
- 1 rkl hyvää sinappia
Raasta cheddar ja nypylöi mozzarella pieneksi. Sekoita juustot ja sinappi. Tee rintafileisiin viillot ja täytä ne juusto-sinappiseoksella. Kääri kanat pekoniin, lykkää uunivuokaan ja paista 200C 20-25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja pekoni rapsakkaa.
Määriä voi muuten vähän viritellä - itse tein isomman satsin kerralla, riittää ensi viikoksikin.
Itse tarjosin salaatin kanssa - epäilin salaatin olevan liian hentoista, mutta se raikastikin typerän sateisen joulukuun lohturuoaksi sopivaa kanaa oivallisesti.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.