17 February, 2012

Kotisynnytys

Eräs tuttavani herkeni Facebookissa kertomaan olleensa hiljattain mukana kotisynnytyksessä. Tämä herätti allekirjoittaneessa hämmentynyttä kiinnostusta aihetta kohtaan: miksi ihmeessä kukaan haluaisi synnyttää kotona? Sairaalassa on sentään ihmisiä, jotka moppaavat jälkikäteen. Puhumattakaan siitä, että istukka päätyy oikeaoppisesti siihen paikkaan, johon käytettyjen istukoiden tuleekin päätyä.

No, nyt selvisi. Jos vaikka olisi niin, että valitsemani synnytyssairaalan parkkipaikka olisi suljettu, jotta "televisiokanavien lähetysautot mahtuisivat paremmin pihaan h-hetken saavuttua", minäkin ehkä mieluummin pusertaisin lapsen maailmaan kotona kuin lähtisin laitokselle jänskäämään, onnistuuko joku kameraryhmä tekemään rynnäkön synnytyssaliin asti.

Sitäpaitsi Victorialla on taatusti sisäkkö, joka moppaa jälkikäteen.

4 comments:

 1. Työlounaalla kävi ilmi, että eräs kolleegani oli kanssa ollut mukana kotisynnytyksessä.

  Syy tosin oli ihan se ettei huomattu lähteä sairaalaan ajoissa. Siellä sitten istuttiin kylppärissä ambulanssia odottelemassa, mies samaan aikaan kyseli hätääntyneenä ohjeita puhelimesta ja yritti paimentaa nukkumaan esikoista, joka ihmetteli "miksi äiti huutaa". Ambulanssimiehet ehtivät paikalle 5min H-hetken jälkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haa, kuulostaa hauskalta tavalta viettää iltapäivä! Joo, tuotahan kai sattuu ja silloin, no, myöhäistä on viheltää kun alahuuli on poissa, kuten sanottua :) Itse en ehdoin tahdoin varmaankaan valitsisi kotisynnytystä. Ellen olisi prinsessa :D

   Delete
 2. Moi! Senkin uhalla, että vaikutan nyt stalkkerilta, tunnustan nähneeni sut tänään aamulla! Ainakin vahvasti luulen niin. Tuntomerkkeinä Wurm(!), koira ja vaunut. Itse vedin kersaa pulkassa. Tajusin kuitenkin liian myöhään, enkä viitsinyt juosta perään. Ensi kerralla, jos hoksottimet toimivat ajoissa, vedän hihasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsi! Et vaikuta ollenkaan stalkkerilta, olis ollut eri hauskaa moikata - olen itsekin välillä miettinyt, että hassua kun ei törmätä, kun ihan samoilla kulmilla kuitenkin asutaan :D

   Nyt mä vaan pelkään, että näytin kuitenkin niin myrskynmerkiltä (lumisade + vaunut + koira ei ole lempikomboni), ettet vaan uskaltanut juosta perään :D Vedä ihmeessä hihasta, ois hauskaa!

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.