25 January, 2014

UMK liveblog osa 3

JES. Lisää uuämkoota. Ei voi olla huono ilta, kun juontaja on puettu goottimerenneidoksi. Pysykää kanavalla, jos tiedätte, mikä teille ei ole hyväksi.

1 VAIN kuusi pääsee jatkoon! Tällä varmistetaan megarundi ensi viikoksikin. En voi uskoa, että lupasin ottaa koiran iltalenkkivuoron sitten joskus 23:50.

2 Ensinnä Madcraft. Näillä on weppisivutkin kaatuneet, koska meitä kaappidiggareita on useampia. Tai sitten kyseessä oli palvelunestohyökkäys. Kohta ne ehkä soittaa muutakin kuin suutaan (joskus tulee mieleen, että mahtaa liveyleisöllä olla tylsää kun joka biisin välissä vartin tauko.)

3 Jotenkin tämä Madcraft on vähän pehmoista. Sympaattista, mutta kyllä saisivat laittaa enemmän punkkia punkkiinsa. SILTI, mä oon tänään pehmoisella tuulella ja pidän näistä jollain kierolla tavalla, ehkä vähän kaapin puolelta vielä, mutta kaapin ovi auki. Sitten kun laittavat vähän lisää vääntöä, tulen kaapista pois.

4 Hugga ja Mama. Onko Mama ottanut onkeensa ja laittanut sukkapuikot päähänsä? Kohta se nähdään!

5 Pidän näistä enemmän kuin viimeksi. En kyllä tarkalleen muista, kuinka paljon viimeksi pidin, mutta pidin kuitenkin. Näitä voisin kuunnella vaikka levyllisen. Ja mennä sitten kuuntelemaan vielä johonkin klubille, mutta kuitenkin sellaiselle, että on tuoli, millä istua, en millään jaksa seistä koko keikkaa.

6 Hra Punainen puku nyt. Aion kutimoida. Hereillä pitää pysyä.

7 Anteeksi, arvon semifinalisti. En koe olevani kykenevä arvioimaan biisiäsi, sillä se ei yhtään millään tasolla ole musiikkia, josta saisin jonkinlaisen otteen. Varmaan kiva, jos tykkää. (No nyt kilpailija sanoi, että on kovasti pyrkinyt siihen, ettei esitys olisi liian laskelmoiva. Tuntuu oksymoronilta.)

8 Nyt tiedän miksi diggaan tästä Jasmin Michaelasta. Hän muistuttaa joistakin kuvakulmista kevyesti tummahiuksista Buffy Summersia. Jos et tiedä, kuka on Buffy Summers, häpeä.

9 Viime kerran catsuit oli parempi kuin tämänviikkoinen punainen pitsimekko. Eimulmuuta. Tai ehkä sen verran, että tavallaan olis hauskaa, jos Viisuihin lähtis suomenkielinen lattari. Se olisi jotenkin järjettömän soveliasta.

10 Dennis Fagerström on lähtenyt Mikkolan linjoille ja ilmoittaa tuovansa enemmän aitoutta lavalle. Sitä varmaan kaupataan jossain Hakaniemen kauppahallin puodissa. Tai sitten se tarkoittaa näissä ympyröissä, että otetaan takki pois. Senkin tekivät sekä Mikkola että Fagerström. Jälkimmäinen kirvoitti miehessä kysymyksen siitä, miksi kukaan laittaisi henkselit noin. Minä ajattelen, että se on joku frakkihomma.

11 Itse biisiin pätee sama kuin Mikkolan viisuun. Ei mulle.

12 Miau kävelee trendikkäästi Suvilahdessa haastattelupätkässään. Vähän olisivat voineet rikkoa odotuksia ja hengata vaikka jossain koirapuistossa.

13 Matkiapina minä olin iloinen siitä, että Aija Puurtinenkin sanoi pitävänsä Miausta. Minäkin! Minäkin! Rehellisyyden nimissä on kyllä pakko sanoa, että epäilen, ettei tämä oikeesti voi olla kovin modernia, uugeeta tai erilaista, koska minä ymmärrän sen, mutta. Näissä on pirun paljon enemmän punkkia kuin vaikka siinä Madcraftissa.

14 Sitten Mikko Pohjola, joka tässä haastattelussa näyttää kovin kalpealta. Saakohan hän tarpeeksi rautaa?

15 En kuullut biisiä, oli äitihommia. Lapsella on nukahtamisvaikeuksia, hän on huolissaan möröstä. Lupasin, että äiti puree kaikkia paikalle yrittäviä mörköjä hännästä. Mutta Mikko Pohjolan biisin missasin. Miehen mukaan se oli samanlainen kuin ennenkin.

16 Pitää käydä jääkaapilla.

17 Takaisin. Ja EI HERRA JUMALA MITÄ TOLLA ON PÄÄLLÄ! Riemastuttavaa. Clarissa luuli tulleensa seksimessuille, mutta joutuikin vahingossa UMK:n lavalle. Vanilla Ice tuossa takana ei paranna biisin tasoa. Itse biisi on sitten sellaista "ai, naapurissa on bileet" -jumputusta. Siitä kuulee juuri tarpeeksi toivoakseen, ettei ikinä tarvitsisi kuulla enempää.

18 Kilpailukappaleet on nyt kuultu, mutta yllärikilpailija Wirtasella ei ole näissä kisoissa mitään jakoa. Tsori.

19 Finaalissa:

Mikko Pohjola (hyväksyttävää)
Miau (JES!)
Madcraft (hyväksyttävää sekin)
Hukka ja mama (JES!)
Lauri Mikkola (jaha)
Clarissa feat Vanilla Ice (no voi nyt saatana jne.)

20 Tässä tulee käymään sillä tavalla, että parhaan biisin teki Softengine, mutta skaboihin lähtee Hanna Sky. Minä puolestani uskottelen itselleni, että kiinnostuksella seuraan Softenginen, Miaun ja Hukan ja Maman uraa. Ensi vuonna huomaan, etten seurannut.

Ensi viikkoon!

10 comments:

 1. Kerrankin kisastudiossa mukana! Taitaa olla eka kerta tätä showta ikinä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeah! The more the merrier!

   Delete
  2. Aika kauheeta on, pitää välillä kurkkia muuta. :D

   Delete
  3. Älä nyt. Sillä missaa parhaat palat :D

   Delete
 2. oi voi. tuli tässä samalla luettua sisustuslehteä, kallattua lastenkenkiä huutonetistä, haettua maapähkinävoita jääkaapista ja näpyteltyä tekstiviestiä. ei kovin vangitseva setti ilmeisesti. vaikka oli hyvä hukkamama ja miau ja vähän se jasmin michaelakin! haluaisin tosin nähä taas sen seinäjokelaisten teinien pändin, mutta montakohan lauantaita sitä pitää oottaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ensi viikolla se jo tulee! Epäilen, että aikataulu on tiukka eräiden talvimurheiluskabojen vuoksi. Ja jos on kiire, netistä sen kuulee vaikka heti :D

   Ja vähänkö oli tehokas UMK-sessio sulla!

   Delete
 3. voisitko hei muuten ystävällisesti liveblogata noi olympialaisetkin? en usko, että mitenkään muuten saan itseäni niistä kiinnostumaan. kiinnostuminen kuitenkin olisi sikäli tervetullutta, että arvatenkin joudun kyseiselle urheilurupeamalle altistumaan (omassa kotonani, vääryys).

  ReplyDelete
 4. Uuuh, tässä oli postaus, josta en ymmärtänyt muuta kuin sen kohdan jossa piti käydä jääkaapilla...
  Pitää kai käydä jossain (missä?) sivistämässä itseään, että tietäis mistä sä puhut!

  ReplyDelete
 5. Jos se Madcraftin solisti osais laulaa ja ääni riittäisi niin se voisikin olla hyvä. Mä vaan en tajua miksi sitä kehutaan.

  Älä hauku, hei, Lauri Mikkolaa. Mä ihastuin siihen jo VoF:ssa. Lähtisin heti treffeille jos pyytäisi, kerroin tän miehellekin. ;) Se oli kyl viikko sitten surullisen huono, mut jotenkin sytytti se biisikin enemmän tällä kertaa.

  Mä diggaan Miauta. Se vois mennä sinne viisuihinkin. Kunhan ei ainakaan se Hanna Sky (ihan karsee, en käsitä ollenkaan miten se ees pääsi suoraan finaaliin), Madcraft tai oikeastaan kukaan muukaan. Mä en ihan hahmota sitä Hukka ja Maman tyyliä. Siis mikä idea siinä on? Ja mikä mama?? Miks se on mama?? Vähän tulee sellainen mama ja maman tossukka -fiilis siitä parivaljakosta. Mut biisi oli ihan jees, kuulin sen nyt ekan kerran.

  Mä diggaan siitä Pohjolastakin vaikka se näyttää ihan _tanssijalta_. Miehen mukaan Ressu Redfordilta. (omg). Mut ei se viisuissa pärjää, pääsköön se ihan vaan radiosoittoon. Mä niin kuulen miten Radio Aalto toistaa sitä biisiä seuraavat puoli vuotta.

  ReplyDelete
 6. Ellu hahaa :D Jos tulee sopiva kisa, sitten voin! Mutta valitettavasti mun on kerrottava, että niiden vaikutus itseeni ei ole niinkään viihdytyksellinen vaan perusturvallisuutta parantava. En välttämättä edes katso niitä kovin aktiivisesti, niitä vain on tultava telkkarista koko ajan kun olen kotona.

  Sannabanana, haa, kyse on paikallisista Euroviisukarsinnoista. Tärkeä vuotuinen viihdetapahtuma!

  Pilami, mahtavan paneutunut kommentti, kiitos <3 Joo, Madcraftilla ei ehkä ääni riitä, tuollaisessa tilassa ja tuollaisella biisillä koko tilan pitäisi olla täynnä ääntä.

  Ja tota, me voidaan sopia, että mä en tuu sun Mikkola-treffiapajille kärkkymään ;)

  Mä yhdistän mama-termin jotenkin epämääräisesti joihinkin räphommiin ja sellaisiin, joten siitä en osaa pahastua, mutta se Hukan otsatukka on vähän liian hipsteriä minulle. Hanna Skyn menestystä mäkään en ihan hahmota, mutta oletan sen osaksi johtuvan siitä, että se oli niin äärisurkeassa alkukarsintaerässä, että paljon ei jatkoonmenoon vaadittu.

  Olen itsekin päätynyt siihen, että Miaun pitäisi mennä viisuihin. Siinä on jotain aika tarttuvaa, ja mimmejä, ja se on näyttävä, eikä kuitenkaa kauhean kosiskeleva. Ja toisaalta ei varmaan tarvii sen kanssa voittoa pelätä. No ei kyllä minkään muunkaan kanssa.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.