25 June, 2014

Sellainen uutispäivä

Ensin olin turta, sitten vihainen.

Miksi näiden päivien pitää aina olla tällaisia? Päiviä, jolloin huomaa elätelleensä täysin perusteettomia kuvitelmia sivistysvaltiosta ja suvaitsevaisuudesta; jolloin yhtäkkiä herää kuvitelmistaan kuin Jäämereen pudotettuna; jolloin tajuaa, että suurin osa päätöksentekijöistä on ahdasmielisiä pelkureita.

Miksi on niin vaikeaa olla ihmiselle ihminen? Miksi me yhä keskustelemme sukupuolineutraalista avioliittolaista?

Arvoisat sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan äänestäneet kansanedustajat. Minua hävettää olla samaa ihmiskuntaa kanssanne.

8 comments:

 1. Joo.

  Mutta ehkä sitä on sitten liian nuori vielä ymmärtääkseen, että se on vain jotenkin väärin, jos kaikki olisivat samalla viivalla noinniinku ihmisoikeuksien sun muiden kanssa. Ainakin, jos on näihin lakia vastaan äänestäneisiin luottaminen. Että kokemuksen myötä sitte kai sen tajuaisi.

  Hävettää jotenkin.

  Ja tekisi mieli kunnolla kiroilla (saatana)

  Enni


  ReplyDelete
 2. Aika lailla samat fiilikset tuli, jotenkin olin ollut siina uskossa etta suomalaiset on keskimaarin suvaitsevaisia taman asian suhteen. Erehdyin lukemaan Ilta-Sanomista kommentteja tuohon uutiseen enka voi kuin suu auki ihmetella miten monen mielesta tama oli ihan oikea paatos....kasittamatonta.

  Mua jaksaa jotenkin hammastyttaa se ajatusmalli mika monella homofobikolla tuntuu olevan, etta jos esimerkiksi homoparien adoptio ei ole sallittua, niin niin kauan kun tasta pidetaan kiinni varjellaan lapsia joutumasta moiseen perhehelvettiin. Ihan niin kuin Suomessakin ei olisi jo vaikka kuinka paljon perheita joissa vanhemmat ovat samaa sukupuolta, vaikka eivat laillisesti voisikaan olla molemmat lasten vanhempia. Etta kylla ne asiat katoaa kun niilta sulkee silmansa.

  Ja oikeassa olet, miksi tasta edes keskustellaan, yha.

  ReplyDelete
 3. Aamen! Onneksi tämä ei lopu tähän, tälläkään kertaa, ei ikinä.

  ReplyDelete
 4. Sanopa muuta. Teki mieli heittää työhanskat tiskiin ja lähteä johonkin metsään asumaan, kun eilen kuuntelin uutisia. Ihan käsittämätöntä touhua! Mies tosin heitti, että vastustajien mielestä niiden oma avioliitto ei varmaan tunnu sitten niin "erityiseltä", kun ihan kaikki muutkin saa mennä oikeasti naimisiin ja saada ne ihan samat oikeudet, mutta tota noin... ei se silti uppoa mun päähän, miten joku voi olla noin takapajuinen. En tajua, että miksi rakkaudenkohteen sukupuolen pitäisi olla joku valtavan merkitsevä tekijä, kaikki ollaan kuitenkin ihmisiä. Onneksi homma ei silti tähän vielä lopu, sinisilmäisesti oon päättänyt uskoa, että lakialoite menee läpi, eikä aikaakaan kun päästään tanssimaan kaveripariskunnan ihan oikeita häitä. :)

  ReplyDelete
 5. Enni, mulla oli sama reaktio. Teki mieli kiroilla - ja oikeastaan vähän paiskoa esineitäkin, olen sillä tavalla lapsellinen vielä. Ja tosiaan silläkin tavalla, etten ymmärrä, miksi toisten pitäisi olla tasa-arvoisempia kuin toisten.

  Onneksi en ole ihan yksin <3

  RainDrop, niin minäkin luulin. Ihan tosissani. Niin sitä voi elää kuplassa.

  Verkkolehtien kommentteja en sentään vielä ole erehtynyt lukemaan, voi olla, että verisuoni poksahtaisi päässä. Vaikka olisihan sekin tapa päästä tästä kiukusta.

  Ja kun - kuten sanoitkin - adoptiossakin lähinnä on kyse siitä, että jo sateenkaariperheissä elävien lasten asemaa parannettaisiin sallimalla sisäinen adoptio. EI. SELLAISIA LAPSIA EI ILMEISESTI OLE TAI AINAKAAN EI MITÄÄN OIKEUKSIA NIILLE SITTEN.

  Piih. Anteeksi. Ja kiitos kun ymmärrät.

  Jenni, ei lopu ei, mutta mä alan olla 20 vuoden jälkeen jo vähän väsynyt.

  Tynde, mä joskus ajattelin, että olisi kiva ymmärtää, miksi vastustajat ajattelevat niin kuin ajattelevat ... tällä hetkellä ei tunnu siltä enää. Tuntuu lähinnä siltä, että kun katsoo pimeyteen, pimeys katsoo takaisin.

  Ehkä vielä joskus jaksan miettiä, miksi ja miten ihmiset voivat olla noin takapajuisia. Ja noin itsepäisesti vielä.

  Minullakin on paljon häitä tanssimatta vielä! Toivottavasti pääsen niihin pian. Sitten tanssin niin, että kengät savuavat! :D

  ReplyDelete
 6. I know the feeling.

  Mutta koitan olla provositumatta, koska valitettavasti se ei yhdenkään vastustajan päätä käännä. Perustelut on niin huonoja, että voisi vain suoraan puhua mielipide-eroista ja peloista eikä verhota niitä vääristyneihin selityksiin.

  Kirjoitinkin tämän, vaikkei siinä mitään uutta olekaan. Ihan kohtalaisesti se näyttää silti jakoja saaneen. Kiihkoton. Mielipiteetön. Ihan vain että muistettaisiin ne faktatkin.

  http://elinajamsa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170962-tiesitko-etta-avioliitto

  ReplyDelete
 7. Hei, rekisteröidyssä parisuhteessa elävillä pareilla sisäinen adoptio on itseasiassa ollut mahdollista jo vuodesta 2009. Näiden lasten tilanne ei siis tämän lain myötä muuttuisi muuten, kuin että vanhemmat voisivat mennä naimisiin.

  ReplyDelete
 8. Etna, tuo on tietenkin se parempi ja fiksumpi taktiikka - ettei provosoidu. Voi kun joskus siihen pääsisi itsekin.

  Hyvä teksti oli, kiitos kun jaoit! Aika mainiota, että sulla on tuollainen kanava :)

  Jenni, olet tietenkin ihan oikeassa. En vain närkästyksissäni muistanut, miten asia meni - mikä oli toki törppöä - ikään kuin lähipiirissä ei olisi sateenkaariperheiden muksuja.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.