07 February, 2015

#UMK15 - liveish

Syistä, joihin en nyt tarkemmin välitä mennä, pääsin katsomaan ensimmäistä UMK-alkuerää kun kolmatta tai neljättä artistia esiteltiin. Pihka ja myrsky tjsp kikattelivat kulisseissa kulkiessaan lähes uskottavasti, ja samalla selvisi syy turvonneelle lähetysajalle.

(Sivumennen sanoen katsoin kyllä UMK-etkot viikko sitten ja voinkin nyt julistaa skabojen tämänvuotiseksi voittajaksi etkojuontaja Aino Töllisen, joka oli niin mahtava, että pieksee takuulla kenet tahansa riippumatta siitä, miten mahtavia esityksiä vielä on tulossa. Valitettavasti muuta mahtavaa ei ole tulossa.)

Ai mutta se Pihka ja myrsky! Ohi meni kun kirjoitin tätä kännykällä.

----

Norlan El Misinario oli ihan sympaattinen ilmestys, koska olen ihan tosi helposti ostettavissa dancehallista muistuttavilla rytmeillä TAI millä tahansa viittauksilla Dance-ohjelmaan, ja tässä nyt oli molempia.

Tauko, kahvia ja pullaa ja Rakel Liekki haastattelemassa ihmisiä green roomissa kuin Euroviisuissa ikään. Tässä uudessa ohjelmakonseptissa on jotain, josta en saa kiinni. Edellisen lausunnon voi lukea sillä tavalla, etten tykkää, mutta voi toki olla, että olen vain tylsä ja muutosvastarintainen.

---

Illan viimeinen esiintyjä ei kuulemma esittelyjä kaipaa. Olin ihan, että en varmaan ole sit ikinä kuullutkaan, mutta kyllä, minäkin olen kuullut Pertti Kurikan nimipäivistä.

Pakko myöntää, etten ehkä itse biisistä ole ollut niin innoissani, paitsi että se on punkia, johon suhteeni on vähän samanlainen kuin dancehalliin (sillä merkittävällä poikkeuksella, että dancehallin suhteen olen täysin kyvytön sanomaan, mikä on hyvää, mikä huonoa ja mistä edes itse pidän), mutta tänään kuuntelin sen vähän isommalla korvalla ja rupesin miettimään, noin niinku oikeesti, että jos nyt on kehitysvammainen mutta aikuinen punkkari niin saako sit ikinä vetää lärvejä vai onko pakko olla streittari vaikka ei haluaiskaan.

Ei sillä, että kenellekään lärvien vetäminen suositeltavaa olisi.

---

Väliaika, jossa oli hyvä tanssishöy. Voitasko muuttaa koko kisa vaikka ööö eeeh Dancen kostoksi?

Ensimmäinen jatkoonmenijä on Satin Circus. Tuolta virtuaalikisakatsomostani esitettiin kysymys, että miksi nämä partahipsterit laulavat Rihannaa, mikä oli hyvä tiivistys. Silti! Partakarvan mitalla jatkoon.

(Ja jos tää jännitystikitys ei kohta lopu, sen viimeinenkin teho on käytetty jo ensi viikolla ja UMK-finaaliin tarvitaan jotain oikeasti jännää. Kuten keinotekoisen odotuksen poisto. Se olisikin oikeasti varmaan jo säikäyttävää.)

Toisena jatkoon Pertti Kurikan nimipäivät. Ei yllätyksiä, hyväksyn.

Kolmantena jatkoon Norlan El Misionario. EN EHKÄ KESTÄ! Tää kirvoitti paikallaolevasta kisastudiosta iloisen kikatuksen. Tulin jotenkin hyvälle tuulelle.


Ensi viikkoon. Ehkä.

7 comments:

 1. mitä tässä oikein on tapahtunut, missä on tuomarit? tahon puurtisen takas! mutta ehkä nuo nyt sitte olivat parhaat kolme tästä joukosta. shavaa odotan varovaisella innostuksella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No NIIN! Musta ne tuomarit oli oikeasti todella hyvät, koska ne jotenkin lisäsi mun ymmärrystä musiikista.

   Pidin myös siitä, että kilpailun kulku oli ennen jotenkin nousujohteinen: alun klubikeikoista isolle areenalle, ja hehkutuksen ja jännityksen määrä kohosi hiljalleen myös. Tästä en nyt ole enää varma, miten voidaan mitään fiilistä nostattaa.

   No, katsellaan.

   Delete
 2. Shava on mun suosikki, vanhana bollywoodistina en voi kuin seota suomenkielisestä bhangrasta. Uskon kyllä että Pertti Kurikan Nimipäivät vie koko paskan. Kuten Twitterissä joku totesi, suvaitsevaisuus on nykyään se päivän sana millä näissä skaboissa pärjää. Enkä sano että se on huono asia.
  Meidän kotikatsomo vähän toivoi kolmanneksi jatkoon menijäksi Vilikasperia. Vaikka se laulaakin vähän sillälailla Johanna Kurkelamaisesti eli ujeltaen, niin onhan se ihan pirun hyväntuulinen laulu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja onneksi et tänäkään vuonna pettänyt vaikka et kaikkia nähnytkään :) mä nimittäin odotin tätä sun koostetta.

   Delete
  2. Mä olin ehkä vähän järkyttynyt suomenkielisestä bhangrasta, vaikka mulla on joku kummallinen rakkaus bollywoodia kohtaan. Mutta ehkä kyse on siitä, tehdäänkö sitä oikeasti siksi, että halutaan tehdä bhangraa ja suomi on luontevin vaihtoehto - vai tehdäänkö sitä siksi, että kukaan ei ole vielä tehnyt suomenkielistä bhangraa ja sillä saa huomiota. Annan tuomioni kun selvitän, kummasta nähdäkseni on kyse :D

   Mulla on sama fiilis Nimppareista. Ja ei, ei se ole huono asia. Musta Aina mun pitää ei vaan ole biisinä kovin mielenkiintoinen - mutta sitten puoliso huomautti, että kun eihän nää ole mikään musakilpailu. No joo, eipä ole ei. Tykkäsin vain niin kovasti siitä, että hetken näytti kuin UMK olisi nimenomaan musakilpailu.

   Vilikasperista en osaa innostua. Etenkään sen jälkeen kun koko illan soi päässä että äänenkantamattomiiii-iiiiiiiin.

   Ja hei, ihanaa, että mun jorina aiheesta kiinnostaa - pelkäsin sellasta kollektiivista tuskankorahdusta blogia seuraavien joukosta :D

   Delete
  3. Kuten siellä esikatselmuksessa viikko takoperin totesivat; toivottavasti Shava ei vedä ihan lekkeriksi sitä touhua vaan tekevät tosissaan sitä mitä ovat tekemässä. Sitten se toimii.

   Mä näen vielä ensi viikon kisan tukevasti kotisohvalta mutta UMK:n finaalin aikana olisi kaverin tuparit. Onko kovin röyhkeää käskyttää muut hiljaiseksi ja vaatia että katsotaan sitä vai olisiko parempi suunnata tupareihin autoilevana ja sitten tuhkimoida itsensä ajoissa kotiin finaalia varten? Tuparit on itseäni jotain 13 vuotta nuoremman työkaverin, mahtaakohan se ymmärtää miten tärkeä juttu tämä oikeasti on?

   Mulla on aika samat fibat kuin sulla. Olisi kiva jos tämä olisi musakisa mutta kun ei ole. Musta olsi toisaalta hienoa jos PKN olisi meitä edustamassa koska ovat tyyppeinä niin huippuja ja uskovat siihen omaan tekemiseensä. Mutta biisinähän se ei tosiaan ole kummoinen.

   Ainiin arvaa mikä mulla soi päässä :P

   Delete
  4. Joo, Shava on ok niin kauan kun tekevät ihan tosissaan sitä hommaa. Jos vetävät vitsiksi, koko homma kaatuu.

   Mä voisin kans ottaa Nimpparit edustajiksemme. Viime vuoden skabassa oli musta kiinnostavampaa musaa ja mieluiten olisin ottanut musanumeron tänäkin vuonna voittajaksi, mutta kun sellaista hyvää ei oikein ole tarjolla niin Nimpparit sit.

   PS. Ei YHTÄÄN röyhkeää. Kanava vaihtoon vain!

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.